" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Τράμπ : Ὁ Ποῦτιν κι᾿ὁ Σί ἀγαποῦν τίς χῶρες τους

Ο Τραμπ επαινεί συχνά τους δύο ηγέτες και επιμένει ότι είναι ο μόνος υποψήφιος για την προεδρία που μπορεί να σταθεί μαζί τους.(φωτό ἀριστερά)

 
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ ως «πολύ έξυπνους ανθρώπους» που «αγαπούν τη χώρα τους». Ο Τραμπ επαινεί συχνά τους δύο ηγέτες και επιμένει ότι είναι ο μόνος υποψήφιος για την προεδρία που μπορεί να σταθεί μαζί τους.

Μιλώντας στο Fox News τη Δευτέρα, ο Τραμπ είπε ότι ο Πούτιν και ο Σι «είτε το θέλετε είτε όχι [είναι] πολύ έξυπνοι άνδρες, πολύ ισχυροί και πολύ αδίστακτοι επίσης».

«Αγαπούν τη χώρα τους περισσότερο από ό,τι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν» , συνέχισε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι ο 81χρονος Δημοκρατικός «δεν είναι ικανός» να διαπραγματευτεί με κανέναν από τους δύο.

«Έχουμε έναν άνθρωπο ως πρόεδρό μας που είναι παντελώς ανίκανος», είπε ο Τραμπ στοστο Fox News . «Δεν μπορεί να συνδυάσει δύο προτάσεις, δεν μπορεί να φύγει από τη σκηνή, δεν μπορεί να βρει τις σκάλες… καταστρέφει αυτή τη χώρα».

Ο Τραμπ κράτησε σκληρή στάση απέναντι στην Κίνα ενώ ήταν στην εξουσία, αλλά μίλησε με καλά λόγια για τον Σι όταν η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο συνήψαν μια δοκιμαστική εμπορική συμφωνία το 2020. Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Πούτιν στο Ελσίνκι το 2018 και ξανά στη σύνοδο κορυφής της G20 την επόμενη χρονιά στην Οσάκα, αλλά οι προσπάθειες για την οικοδόμηση μιας «πολύ καλής σχέσης» με τον Ρώσο πρόεδρο παρεμποδίστηκαν από τη λεγόμενη έρευνα «Russiagate», η οποία μετά από δύο χρόνια απέτυχε να βρει οποιοδήποτε στοιχείο «ρωσικής ανάμιξης» στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2016 ή «μυστικής συμφωνίας» μεταξύ της εκστρατείας Τραμπ και της Μόσχας.

Εάν εκλεγεί πρόεδρος τον Νοέμβριο, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία «μέσα σε 24 ώρες» θέτοντας τον Πούτιν και τον Ουκρανό πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι σε διάλογο για διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Μόσχα δεν είχε επαφή με τον Τραμπ και «δεν έχει ιδέα» πώς θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η πρότασή του.

Ωστόσο, ο Τραμπ υποστηρίζει ότι ούτε ο Μπάιντεν ούτε η τελευταία εναπομείνασα Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του, η Νίκι Χέιλι, θα είχαν την ικανότητα να διαπραγματευτούν με τον Πούτιν ή τον Σι

Η Χέιλι, είπε σε μια προεκλογική συγκέντρωση την Παρασκευή, «δεν είναι αρκετά σκληρός, δεν είναι αρκετά έξυπνος και δεν ήταν αρκετά σεβαστός» για να αντιμετωπίσει τέτοιους «εξαιρετικούς ανθρώπους».

«Είναι καλό να τα πηγαίνουμε καλά με ανθρώπους όπως ο Πούτιν και όπως άλλοι… είναι καλό να τα πηγαίνουμε καλά με ανθρώπους που διαθέτουν τεράστια πυρηνικά όπλα», είπε ο Τραμπ στο Fox News την περασμένη εβδομάδα.

ἀπό : swentr.site


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου