" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Σέ λίγες ὥρες ὁ Συριακός Στρατός καί ἡ Ῥωσσική Ἀεροπορία ἀπελευθερώνουν τό Χαλέπι

Σε λίγες ώρες ο Συριακός Στρατός και η Ρωσική Αεροπορία απελευθερώνουν το Χαλέπι

Ο συριακός κυβερνητικός στρατός και οι σύμμαχοι του ολοκλήρωσαν την πολιορκία της πόλης Αλέππο (Χαλέπι) και εντός των επομένων ωρών ξεκινά μια μεγάλης κλίμακας επίθεση, η οποία είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει στην συντριβή των τζιχαντιστών που υπερασπίζονται την πόλη και οι οποίοι έχουν τελείως αποκοπεί από τις γραμμές εφοδιασμού των που είναι τα σύνορα με την Τουρκία.

  Έτσι το απατηλό όνειρο της Άγκυρας για έλεγχο των συνόρων στα εδάφη της Συρίας δεν γίνεται πραγματικότητα. Η απελευθέρωση του Χαλεπίου από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις τελειώνει τα νεοοθωμανικά όνειρα για δημιουργία buffer zone (νεκρή- ουδέτερη ζώνη) στην βόρεια Συρία και την επέκταση των εδαφών της Τουρκίας εις βάρος της συριακής εδαφικής κυριαρχίας.

Την αιχμή των κυβερνητικών δυνάμεων για την ανακατάληψη της πόλης αποτελούν οι ειδικές δυνάμεις του συριακού στρατού «Tiger Forces» οι οποίες υποστηρίζονται από μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Την πόλη υπερασπίζονται τζιχαντιστές  των ομάδων Ισλαμικό Κράτος, Αλ Νούσρα και άλλες μικρότερες ομάδες όπως η Αχράρ αλ Σαμ, Τζάϊς αλ Ισλάμ και Νουρ εντ Ντιν Σίνκι. Όλες αυτές οι ομάδες δημιουργήθηκαν με την υποστήριξη της Ουάσιγκτον, του Ριάντ και της Άγκυρας, ομάδες οι οποίες πολλάκις έχουν κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου από διεθνείς οργανισμούς.

Τις τελευταίες ημέρες οι τζιχαντιστές προσπάθησαν πολλές φορές να διασπάσουν τον αποκλεισμό του συριακού στρατού και να διαφύγουν από την πόλη αλλά το αποτέλεσμα ήταν η συντριβή τους, ενώ άφησαν στο πεδίο της μάχης εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.

Το Χαλέπι πριν την εισβολή των μισθοφόρων των ΗΠΑ ήταν η μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, ένα βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο, και η ανακατάληψη της θα έχει στρατιωτική και ψυχολογική σημασία, ενώ θα δώσει τεράστια ώθηση στην λαϊκή νομιμοποίηση της κυβέρνησης του Άσαντ. Η νίκη των δυνάμεων του Άσαντ στο Χαλέπι θα δικαιώσει τις θυσίες που έχει υποστεί ο συριακός λαός τα τελευταία 6 χρόνια και θα είναι μια νίκη εναντίον των σχεδίων των Αμερικανοσιωνιστών, σχέδια που είχαν σχέση με τον κατακερματισμό της Συρίας.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές δημιούργησαν στο έδαφος της Συρίας μια νέα πραγματικότητα εναντίον των ισλαμοσυμμοριτών και η στρατηγική της Ουάσιγκτον, του Ριάντ και της Άγκυρας να παρέμβουν με χερσαίες δυνάμεις στον συμμοριτοπόλεμο δεν είναι πλέον εφικτή. Οι τρέχουσες εξελίξεις δείχνουν ότι οι Αμερικανοσιωνιστές έχουν ξεμείνει από επιλογές, κάτι που ίσως τους κάνει πιο επικίνδυνους και με τάση για απονενοημένα βήματα. Η θηλιά για τους τζιχαντιστές στην Συρία έχει σφίξει και είτε θα πρέπει να παραδοθούν, είτε θα εκμηδενιστούν. Με άλλα λόγια η αρχιτεκτονική του σχεδίου των Αμερικανοσιωνιστών που είχε στόχο την διάσπαση της Συρίας σε μικρότερα κρατίδια, τα οποία θα ήταν εύκολο να ελεγχθούν από την Ουάσιγκτον και το Τελ Αβίβ, είναι πλέον καταδικασμένη σε αποτυχία.

Γ. Λιναρδής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου