" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Στρατόπεδα συγκέντρωσης για αφρικανούς λαθρομετανάστες στο Ισραήλ ( εικόνες, βίντεο)

Στρατόπεδα συγκέντρωσης για αφρικανούς λαθρομετανάστες στο Ισραήλ

Η είδηση, η οποία μας έρχεται από το Ισραήλ, είναι ενδεικτική της απύθμενης υποκρισίας που χαρακτηρίζει όλους τους ψευτοανθρωπιστές, «αντιρατσιστές», «αντιφασίστες» κ.τ.λ.

Το ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ ανέτρεψε με απόφαση του νόμο της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο το κράτος είχε την δυνατότητα να φυλακίζει άνευ δίκης για διάστημα μέχρι και ένα χρόνο λαθρομετανάστες. Επίσης, ο  νόμος αυτός έδινε εντολή για το κλείσιμο του στρατοπέδου συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών Χολότ στην έρημο Νεγκέβ. Πού βρίσκεται το ενδιαφέρον στην είδηση; Μα στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έδωσε οδηγία στους αρμόδιους υπουργούς να συντάξουν νέο σχέδιο νόμου, το οποίο ουσιαστικά θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς αντιμετώπισης των  «εισβολέων», όπως συνηθίζουν να αποκαλούν τους λαθρομετανάστες τα ισραηλινά ΜΜΕ και οι εγχώριοι πολιτικοί.




Να υπενθυμίσουμε ότι στο συγκεκριμένο χώρο (Χολότ) κρατούνται φυλακισμένοι υπό άθλιες συνθήκες περισσότεροι από 2000 λαθρομετανάστες, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την κοντινότερη κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ισραηλινών ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πάνω από 48.000 λαθρομετανάστες διαμένουν στο Ισραήλ με τους περισσότερους εξ αυτών να προέρχονται από τις εμπόλεμες ζώνες του Σουδάν και της Ερυθραίας. Το επιχείρημα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Νετανιάχου, για να αντιμετωπίσει την λαθρομετανάστευση είναι η διατήρηση του εβραϊκού χαρακτήρα του Ισραήλ, ο οποίος απειλείται από την «αθρόα εισβολή», όπως την ονομάζουν, λαθρομεταναστών στην χώρα.

 
Για το θέμα αυτό έγινε πριν λίγες μέρες και διαδήλωση Ισραηλινών, ανάμεσα τους και πρώην βουλευτές, εναντίον των Αφρικανών λαθρομεταναστών. Φωνάζοντας συνθήματα εναντίον τους και κρατώντας παραλλαγμένες μαύρες σημαίες του ISIS, που είχαν πάνω τις λέξεις Ανώτατο Δικαστήριο, έδειχναν την αντίθεση τους στην απόφαση για την κατάργηση του νόμου από αυτό το όργανο. Η διαδήλωση κατέληξε στο κεντρικό πάρκο του Τελ Αβίβ, όπου διαμένουν εκατοντάδες άστεγοι λαθρομετανάστες. Επικεφαλής της διαδήλωσης ήταν δύο γνωστοί έποικοι, οι Μπαρούχ Μαρζέλ και Μάι Γκολάν, οι οποίοι έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι είναι ρατσιστές και μάλιστα υπερήφανοι γι΄ αυτό!


Όπως δηλώνει εκπρόσωπος της γνωστής ΜΚΟ Human Rights Watch, το Ισραήλ έχει απελάσει περίπου 7.000 λαθρομετανάστες προς τις χώρες καταγωγής τους, όπου πολλοί απ΄αυτούς που έπεσαν θύματα διώξεων, βασανιστηρίων και δολοφονιών. Οι ισραηλινές αρχές αρνήθηκαν να τους δώσουν την δυνατότητα χορήγησης ασύλου. Αντιθέτως, τους φυλάκισαν και στη συνέχεια τους απέλασαν με συνοπτικές διαδικασίες.




Από το 2012 η εβραϊκή κυβέρνηση ξεκίνησε επιχείρηση εναντίον των αφρικανών λαθρομεταναστών, συλλαμβάνοντας περίπου 60.000. Από αυτούς, σε πρώτη φάση απέλασαν 3.920, ενώ παράλληλα έχτισαν ένα τεράστιο φράχτη με προηγμένα μέσα παρακολούθησης στα σύνορα με την Αίγυπτο

Για όλα αυτά, φυσικά, κανένας διεθνής απατεώνας τύπου Μουιζνίεκς δεν πρόκειται να βγάλει αρνητική ανακοίνωση. Και για να έρθουμε σε πιο «δικά μας» πράγματα, οι διάφοροι «αντιρατσιστές»  και οι «αντιφασίστες» τύπου Ψαρρά, γιατί δεν γράφουν κάτι επί του προκειμένου;

Δεν είμαστε, φυσικά, ούτε αφελείς ούτε ηλίθιοι για να πάρουμε στα σοβαρά τέτοια ερωτήματα. Το κάνουμε μόνο και μόνο για να ξεσκεπάσουμε την υποκρισία τους και την φιλοσιωνιστική στάση των διαφόρων Ψαρράδων και Κωστόπουλων, οι οποίοι «τυφλώνονται» στα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή. Θα είχε πάντως πολύ ενδιαφέρον, οι Παλαιστίνιοι που διαμένουν στη Χώρα μας, να πληροφορηθούν για την στάση που κρατάνε οι εν λόγω τύποι για το θέμα που τους ενδιαφέρει άμεσα.

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου