" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ένας άθεος πάει στο Άγιον Όρος για τα ψηφαλάκια

Ένας άθεος πάει στο Άγιον Όρος για τα ψηφαλάκια

Διαβάζοντας την σχετική ανακοίνωση για την επίσκεψη του Τσίπρα στο Άγιο Όρος δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε ή να οργιστούμε. Ας παραθέσουμε, όμως, την είδηση, όπως αυτή παρουσιάστηκε σε ιστοσελίδα:

«Επίσκεψη στο 'Αγιο 'Ορος πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους και συνοδευόμενος από τους Γιάννη Αμανατίδη, βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα Θρησκεύματα, Μάκη Λυκόπουλο αρμόδιο της θεματικής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και Νίκο Παππά διευθυντή του γραφείου του, θα επισκεφτεί την Αθωνική Πολιτεία και Μονές του Αγίου Όρους, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, 8 και 9 Αυγούστου 2014».

Είναι γνωστό ότι ο Τσίπρας είναι άθεος, κάτι άλλωστε το οποίο έχει δηλώσει και ο ίδιος σε παλαιότερη τηλεοπτική του συνέντευξη. Με δεδομένο, λοιπόν, αυτή του την ιδιότητα, αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο προσεκλήθη από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους. Τι είδους σύγκλιση απόψεων θα μπορούσαν να έχουν ένας δεδηλωμένος άθεος με βαθιά προσηλωμένους στην ορθοδοξία ανθρώπους;

Από την άλλη μεριά ο Τσίπρας με την κίνησή του αυτή δείχνει πόσο «λιγούρι της εξουσίας» είναι. Πηγαίνοντας κόντρα στην κοσμοθεωρητική του άποψη πηγαίνει στο Άγιο Όρος , μόνο και μόνο για φτηνές πολιτικές εντυπώσεις. Δεν είμαστε, όμως, σίγουροι ότι αυτό θα του αποβεί οπωσδήποτε ωφέλιμο. Είναι σίγουρο ότι οι «σκληροπυρηνικές» συνιστώσες θα του το «φυλάνε» για την στάση του. Όχι ότι θα πουν τίποτα βεβαίως επίσημα. Είναι κι αυτοί «λιγούρια της εξουσίας», οπότε θα κάνουν με την σειρά τους «την ανάγκη φιλότιμο».

Το όλο σκηνικό, όμως, είναι ενδεικτικό της εκφυλιστικής πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης που επικρατεί στην Χώρα μας.

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου