" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΙΣΡΑΗΛ: Κατατέθηκε νομοσχέδιο στην ισραηλινή βουλή με το οποίο ζητείται ο υποβιβασμός της αραβικής γλώσσας στο όνομα της «κοινωνικής συνοχής»

 
Όπως διαβάζουμε στην ισραηλινή ιστοσελίδα +972 : στην ισραηλινή βουλή, την Κνεσέτ, κατατέθηκε ένας νέος νόμος που θα υποβιβάζει την αραβική γλώσσα στο όνομα της «κοινωνικής συνοχής». Μέλη της Κνεσέτ λένε ότι ο νόμος χτίζει μια «συλλογική ταυτότητα» που θα διατηρήσει τις «αξίες της δημοκρατίας».

Μια ομάδα βουλευτών από το εθνικιστικό -δεξιό κόμμα ‘Yisrael Beiteinu’, το κεντροδεξιό Λικούντ και το θρησκευτικό - σιωνιστικό ‘Jewish Home’ πρόσφατα υπέβαλε ένα νομοσχέδιο με το οποίο ζητεί την ανάκληση της ιδιότητας της αραβικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας στο Ισραήλ.

Το ίδιο το νομοσχέδιο δεν είναι ούτε έξω από τα συνηθισμένα, ούτε προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι ενώνει έναν μακρύ κατάλογο νομοσχεδίων που έχουν έρθει ενώπιον της Ολομέλειας της Κνεσέτ κατά τα τελευταία χρόνια, όπως του νόμου περί ιθαγένειας, του Νόμου Νάκμπα, του Νόμου της Αφοσίωσης, του Θεμελιώδους Νόμου που δηλώνει το Ισραήλ ως κράτος-έθνος του εβραϊκού λαού, και ούτω καθεξής. Μετά από αρκετές δεκαετίες εκδίωξης των Παλαιστινίων πολιτών από τα εδάφη τους, το κράτος τώρα κινείται για να τους αποσπάσει από την κουλτούρα τους, συμπεριλαμβανόμενης της γλώσσας, της ταυτότητας και της αίσθηση του ανήκειν.

 
Η ταυτότητα των βουλευτών που είναι πίσω από το νομοσχέδιο δεν αποτελεί έκπληξη, ούτε τα κόμματά τους, που από καιρό έχουν πάψει να είναι μέρος της «άκρας δεξιάς» και έχουν φθάσει βαθιά μέσα στην καρδιά του κυβερνώντος κόμματος. Ας μην ξεχνάμε τον ευεργέτη του νομοσχεδίου, «Το Λόμπι για την Ενίσχυση της Εβραϊκής Γλώσσας». Ένα από τα μέλη της είναι ο Δρ Zvi Zameret, ο πρώην πρόεδρος της Παιδαγωγικής Γραμματείας του Υπουργείου Παιδείας του Ισραήλ. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ήταν πίσω από τις ευρείες περικοπές στις σπουδές αγωγής του πολίτη προς όφελος των εβραϊκών σπουδών, καθώς και την «επικαιροποίηση» του περιεχομένου των βιβλίων αγωγής του πολίτη στο πνεύμα του Σιωνισμού.

Να θυμηθούμε ότι: μέσα στον Ιούλιο πληροφορηθήκαμε ότι με απόφαση της Άγκυρας όλες οι επιγραφές μειονοτικών Ιδρυμάτων στην Κωνσταντινούπολη πρέπει να είναι στην τουρκική γλώσσα, όπως ανέφερε η εφημερίδα “Taraf”. Σε διαφορετική περίπτωση θα ξηλώνονται και θα μπαίνουν στην θέση τους επιγραφές μόνο στην τουρκική γλώσσα, όπως δημοσιεύτηκε και στην τουρκική εφημερίδα της κυβέρνησης.

Επίσης: την ίδια εποχή, στην πατρίδα μας και εν μέσω «αντιρατσιστικού» οίστρου που διακατέχει το σύνολο του «συνταγματικού τόξου», ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, πήγε σε εκδήλωση που οργάνωσε ο τομέας νεολαίας της «Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής», όπου είπε επί λέξει: «Ξέρετε ότι 30 χρόνια τώρα δεν έχετε πινακίδα! Εγώ, όμως, με τον αγώνα που έδωσα μέσα στον πολιτικό σχηματισμό όπου βρίσκομαι, που ακόμη δεν γίναμε εξουσία, επιθυμώ να σας υποσχεθώ πως εντός της πολιτικής γραμμής του κόμματός μου αυτή η πινακίδα όπως και εκείνη της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης θα κρεμαστούν».

Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κυκλοφορήσει δίγλωσση αφίσα στην Ξάνθη που προανήγγειλε την ομιλία του Τσίπρα. Και δεν ήταν η μόνη... 
 

 
Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν αυτές οι φωτογραφίες του νέου JUMBO που άνοιξε στον Ίασμο, από τουίτ που έκανε υπάλληλος του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του που οι πινακίδες είναι και στα τουρκικά.
«Ελληνική Δημοκρατία» : το πιο ραγιάδικο - αυτοκτονικό κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου