" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Τριπλό απεργιακό μπλόκο


Απεργιακό μπαράζ με τη συμμετοχή εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δικηγόρων και εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναμένεται σήμερα λόγω των κινητοποιήσεων στους συγκεκριμένους κλάδους.
Συγκεκριμένα σήμερα χειρόφρενο για όλη την ημέρα τραβούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πλην εκείνων της ΕΘΕΛ.

Ετσι, από το πρωί και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ακινητοποιημένα θα παραμείνουν το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ και τα τρόλεϊ, ενώ δρομολόγια θα εκτελούν μόνο τα αστικά λεωφορεία και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.
Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση, προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους, διεκδικούν, όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, σταθερή χρηματοδότηση των φορέων, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, άρση των υποχρεωτικών μετατάξεων, δίκαιο ασφαλιστικό καθεστώς και διασφάλιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών. Οι ίδιοι μάλιστα προγραμματίζουν πορεία με αφετηρία κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και κατεύθυνση το υπουργείο Οικονομικών.

Την ίδια στιγμή «λουκέτο» μπαίνει από σήμερα μέχρι και την Τρίτη 22 του μήνα στα δικαστήρια όλης της χώρας, ύστερα από σχετική απόφαση για πανελλαδική αποχή των δικηγόρων, που πήρε χθες η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων.
Η αποχή αποφασίστηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διατάξεις τού υπό ψήφιση φορολογικού νομοσχεδίου «που επιφέρουν δυσβάστακτα βάρη στους πολίτες και τους δικηγόρους». Η Ολομέλεια υπό τον νέο πρόεδρό της Ι. Αδαμόπουλο αποφάσισε να μεταβεί το προεδρείο στη Βουλή, για να συναντηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς και να προτείνει την αντικατάσταση ορισμένων διατάξεων.
 Επίσης σε 24ωρη απεργία βρίσκονται από τις 6 σήμερα το πρωί και οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
Η συντονιστική επιτροπή καλεί τους εργαζομένους στα ΜΜΕ σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10.30 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γ.Σ. στο Πεδίον του Αρεως (Ευελπίδων 2, Κυψέλη).

Από  :  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου