" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Συνεχίζεται ο πυρηνικός εφιάλτης στην Ιαπωνία


Oι πιλότοι των ελικοπτέρων που επιχείρησαν να βρέξουν στις υπερθερμασμένες δεξαμενές καυσίμων των πυρηνικών αντιδραστήρων στην Φουκουσίμα, υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την επιχειρηση, εξαιτίας των πολύ υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας στις εγκαταστάσεις, καταφέρνοντας ένα μεγάλο πλήγμα στην προσπάθεια της Ιαπωνίας να αποτρέψει μια ατομική κρίση.

 
Ο επικεφαλής της Αμερικανικής Επιτροπής Πυρηνικής Ενέργειας, Gregory Jaczko χαρακτήρισε εξαιρετικά υψηλά τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα, ενώ τόνισε ότι πλέον είναι δύσκολο να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών.

Το Reuters μετέδωσε ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή έχουν ενισχυθεί σημαντικά το τελευταίο δωδεκάωρο.

Νωρίτερα, η Tokyo Electric Power διέταξε το έκτακτο προσωπικό των 50 εργατών που παρέμεναν στις εγκαταστάσεις να εγκαταλείψουν τον χώρο, μετά την μεγάλη αύξηση στα επίπεδα ραδιενέργειας.

Η Tepco στην συνέχεια δήλωσε ότι έχει σχεδόν ολοκληρώσει το στήσιμο ενός νέου δικτύου ενέργειας που θα αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων και θα βοηθήσει να επιλυθεί η κρίση. Με το νέο δίκτυο θα τεθούν σε λειτουργία ηλεκτρικές αντλίες που θα βοηθήσουν να διατηρηθεί σταθερή η ροή ύδατος στους προβληματικούς αντιδραστήρες, ώστε να παραμένουν σε σωστή θερμοκρασία. 

Από : euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου