" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης


Πυρ εναντίον λεωφορείου που μετέφερε Αμερικανούς στρατιώτες άνοιξε άγνωστος στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι δύο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Φραγκφούρτη, η επίθεση σημειώθηκε ενώ το λεωφορείο βρισκόταν έξω από το Terminal 2 του αεροδρομίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, νεκροί είναι ο οδηγός του λεωφορείου και ένας επιβάτης.
Συνελήφθη ένας 21χρονος ύποπτος από το Κόσοβο. 
Σχετικά με τα κίνητρα οι αρχές δεν αποκλείεται να είναι τρομοκρατική ενέργεια, ωστόσο είναι ακόμη νωρίς να ειπωθεί κάτι τέτοιο, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας. 
«Φαίνεται ότι όλα συνέβησαν στο λεωφορείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιούργκεν Λίνκερ στο Γερμανικό Πρακτορείο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σοκαρισμένος από την αιματηρή επίθεση κατά την οποία δύο Αμερικανοί, μέλη της στρατιωτικής αεροπορίας της χώρας, έχασαν τη ζωή τους και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά.
Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πορτογάλο πρωθυπουργό Ζοζέ Σόκρατες, εξέφρασε την θλίψη της για το αιματηρό γεγονός.

"Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες της δολοφονικής επίθεσης, αλλά θέλω να επισημάνω πόσο πολύ αναστατωμένη είμαι. Θα κάνουμε παν το δυνατόν να βρούμε τι ακριβώς και γιατί συνέβη" είπε, φανερά εκνευρισμένη η κ. Μέρκελ.

  Έντονη απογοήτευση - έκπληξη εξέφρασε και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε. 


Από : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου