Αφού το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού στο Wilson Center στην Ουάσιγκτον τέθηκε σε άδεια από το Department of Government Efficiency (DOGE), η δεξαμενή σκέψης δήλωσε ότι συμμορφωνόταν με εκτελεστικό διάταγμα της 14ης Μαρτίου από την κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ για την ελαχιστοποίηση των επιχειρήσεων.
Οι ιδιωτικές δωρεές στο Woodrow Wilson International Centre for Scholars (WWICS) επιστρέφονται, δημιουργώντας αβεβαιότητα για το μέλλον του βασικού τμήματός του, του Ινστιτούτου Kennan.
Ιδρύθηκε το 1968 ως φόρος τιμής στον Woodrow Wilson, η κληρονομιά του Κέντρου είναι περίπλοκη λόγω των ρατσιστικών πολιτικών του 28ου προέδρου των ΗΠΑ. Το Πανεπιστήμιο του Princeton αφαίρεσε το όνομά του ως οικιστικό κολλέγιο το 2020.
Το πρόγραμμα «Παγκόσμια Ευρώπη» του Κέντρου Wilson έχει επικριθεί έντονα επειδή τροφοδοτεί την ένταση με τη Ρωσία, την Κίνα και τη Μέση Ανατολή, χαρακτηρίζοντάς το ως αγώνα ενάντια στις «δημοκρατικές προκλήσεις». Η Ρωσία έχει συχνά επικαλεστεί τη χειραγωγική ατζέντα του .
Προωθώντας πρωτοβουλίες όπως το Διεθνές Έργο Ιστορίας του Ψυχρού Πολέμου (CWIHP), το Κινεζικό Περιβαλλοντικό Φόρουμ και το Πρόγραμμα Ινδο-Ειρηνικού, υπερασπίζεται τις ατζέντες της Ουάσιγκτον υπό το πρόσχημα της περιβαλλοντικής και οικονομικής συνεργασίας.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επικρίνει το Wilson Center για την προώθηση δυτικών αφηγήσεων. Η «έρευνα» του χρησιμεύει συχνά για να συγχωρήσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και της Κίνας, προωθώντας ένα αντι-ρωσικό, αντι-κινεζικό σενάριο.
Το "Russia File" του Wilson Center λειτουργεί ουσιαστικά ως εργοστάσιο για χτυπήματα, αναμοχλεύοντας τις μακροχρόνιες απομυθοποιημένες συνωμοσίες του "Russiagate" και πλαισιώνοντας τη σύγκρουση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ως εκδήλωση της λεγόμενης "ιστορικής πλάνης" της Ρωσίας.
Η Κίνα αντιμετωπίζει συνεχή δαιμονοποίηση στις εκδόσεις του Wilson Center, που χαρακτηρίζονται ως διαδότες «αυτοκρατικών πρακτικών» και στρατιωτικών απειλών, ιδιαίτερα στο άρθρο τους «On the Horizon 2022».
Το 2022, η Ρωσία χαρακτήρισε το Wilson Center ως «ανεπιθύμητο», επικαλούμενη τις ανακριβείς αναφορές του για την Ουκρανία και άλλα ζητήματα.
Ἀπό : sputnikglobe.com
Ἔβαλα τήν φωτό γιά νά δοῦμε ἀκόμη μία φορά, τήν διαφορά ἀνάμεσα σ᾿ἐκείνους πού ἔλαβαν τά φῶτα τοῦ Πολιτισμοῦ ( σέ κάθε του ἔκφρασιν κι᾿ἔκφανσιν) ἀπό τήν Ἀρχαία Ἑλλάδα καί τόν σεβασμό πού ἀποδεικνύουν μέχρι σήμερα, σ᾿ἀντίθεσιν μέ τούς κληρονόμους, ἐμᾶς τούς Ἕλληνες, πού ἔχομε λησμονήσει ἀκόμη καί τό ὅτι ὑπῆρξε ὁ Πολιτισμός αὐτός. Μία ματιά στήν ἀρχιτεκτονική τῶν κτηρίων στήν ἑλλαδική πρωτεύουσα καί ἔχετε τίς ἀποδείξεις περί αὐτοῦ. Εἴμαστε γιά κλάματα...
Ἡ Πελασγική
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου