φωτό |
Το διεξοδικό έγγραφο 84 σελίδων που υποβλήθηκε από τη Νότια Αφρική στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ) κατηγορώντας το Ισραήλ για γενοκτονία είναι δύσκολο να αντικρουστεί. Η εκστρατεία του Ισραήλ για αδιάκριτες δολοφονίες, συλλήβδην καταστροφή υποδομών, συμπεριλαμβανομένων κατοικιών, νοσοκομείων και σταθμών επεξεργασίας νερού, μαζί με τη χρήση της πείνας ως όπλο, που συνοδεύεται από γενοκτονική ρητορική από τους πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες του που μιλούν για καταστροφή της Γάζας και εθνοκάθαρση των 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων, κάνει μία ισχυρή υπόθεση κατά του Ισραήλ για γενοκτονία .
Η συκοφάντηση της Νότιας Αφρικής από το Ισραήλ ως το «νόμιμο όπλο» της Χαμάς αποτελεί παράδειγμα της χρεοκοπίας της υπεράσπισής της, μια δυσφήμιση που επαναλαμβάνεται από εκείνους που ισχυρίζονται ότι οι διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται για την έκκληση για κατάπαυση του πυρός και την προστασία των παλαιστινιακών ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι «αντισημιτισμός». Το Ισραήλ, η γενοκτονία του που μεταδίδεται ζωντανά στον κόσμο, δεν έχει κανένα ουσιαστικό αντίλογο.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι δικαστές στο δικαστήριο θα αποφανθούν υπέρ της Νότιας Αφρικής. Η πίεση που θα ασκήσουν οι ΗΠΑ – ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αποκάλεσε τις κατηγορίες της Νοτίου Αφρικής « αβάσιμες » – στους δικαστές, που προέρχονται από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, θα είναι έντονη.
Μια απόφαση γενοκτονίας είναι μια κηλίδα που το Ισραήλ – που χρησιμοποιεί το Ολοκαύτωμα για να δικαιολογήσει τη βαναυσότητα των Παλαιστινίων – θα ήταν δύσκολο να αφαιρέσει. Θα υπονόμευε την επιμονή του Ισραήλ ότι οι Εβραίοι είναι αιώνια θύματα. Θα κατέστρεφε τη δικαιολογία για την αδιάκριτη δολοφονία άοπλων Παλαιστινίων από το Ισραήλ και την κατασκευή της μεγαλύτερης υπαίθριας φυλακής στον κόσμο στη Γάζα, μαζί με την κατοχή της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Θα εξαφάνιζε την ασυλία στην κριτική που απολαμβάνουν το ισραηλινό λόμπι και οι Σιωνιστές υποστηρικτές του στις ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν εξισώσει επιτυχώς τις κριτικές για το «Εβραϊκό Κράτος» και την υποστήριξη των παλαιστινιακών δικαιωμάτων με τον αντισημιτισμό.
Πάνω από 23.700 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 10.000 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς και άλλοι μαχητές της αντίστασης παραβίασαν τα φράγματα ασφαλείας γύρω από τη Γάζα. Περίπου 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν – υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ορισμένα από τα θύματα σκοτώθηκαν από ισραηλινά πληρώματα αρμάτων μάχης και πιλότους ελικοπτέρων που στόχευσαν σκόπιμα τους περίπου 200 ομήρους μαζί με τους απαγωγείς τους. Χιλιάδες ακόμη Παλαιστίνιοι αγνοούνται, που υποτίθεται ότι είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια. Οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν αφήσει περισσότερους από 60.000 Παλαιστίνιους τραυματίες και με ακρωτηριασμούς, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά. Χιλιάδες ακόμη Παλαιστίνιοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, συνελήφθησαν , έχουν δεμένα τα μάτια, αριθμήθηκαν, ξυλοκοπήθηκαν, αναγκάστηκαν να μείνουν με τα εσώρουχά τους, φορτώθηκαν σε φορτηγά και μεταφέρθηκαν σε άγνωστες τοποθεσίες.
Η απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να είναι χρόνια μακριά. Αλλά η Νότια Αφρική ζητά προσωρινά μέτρα που θα απαιτούσαν από το Ισραήλ να σταματήσει τη στρατιωτική του επίθεση – στην ουσία μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός. Αυτή η απόφαση θα μπορούσε να έρθει μέσα σε δύο ή τρεις εβδομάδες. Είναι μια απόφαση που δεν βασίζεται στην τελική απόφαση του δικαστηρίου, αλλά στην ουσία της υπόθεσης που άσκησε η Νότια Αφρική. Το δικαστήριο, απαιτώντας από το Ισραήλ να τερματίσει τις εχθροπραξίες του στη Γάζα, δεν θα όριζε την ισραηλινή εκστρατεία στη Γάζα ως γενοκτονία. Θα επιβεβαίωνε ότι υπάρχει η πιθανότητα γενοκτονίας, αυτό που οι νοτιοαφρικανοί δικηγόροι αποκαλούν πράξεις που έχουν «γενοκτονικό χαρακτήρα».
Η υπόθεση δεν θα καθοριστεί από την τεκμηρίωση συγκεκριμένων εγκλημάτων, ακόμη και εκείνων που ορίζονται ως εγκλήματα πολέμου. Θα καθορίζεται από πρόθεση γενοκτονίας – την πρόθεση εξάλειψης εν όλω ή εν μέρει, μιας εθνικής, εθνοτικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας – όπως ορίζεται στη Σύμβαση Γενοκτονίας .
Αυτές οι πράξεις περιλαμβάνουν συλλογικά τη στόχευση στρατοπέδων προσφύγων και άλλων πυκνοκατοικημένων περιοχών αμάχων με βόμβες 2.000 λιβρών, τον αποκλεισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας, την καταστροφή του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και τις επιπτώσεις του σε παιδιά και έγκυες γυναίκες – ο ΟΗΕ εκτιμά ότι υπάρχουν περίπου 50.000 έγκυες γυναίκες στη Γάζα και ότι περισσότερα από 160 μωρά γεννιούνται καθημερινά – καθώς και επαναλαμβανόμενες δηλώσεις γενοκτονίας από κορυφαίους Ισραηλινούς πολιτικούς και στρατιωτικούς.
Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ταύτισε τη Γάζα με τον Αμαλήκ , ένα έθνος εχθρικό προς τους Ισραηλίτες στη Βίβλο, και ανέφερε τη Βιβλική εντολή να σκοτώσει κάθε άνδρα, γυναίκα, παιδί ή ζώο των Αμαλέκων. Ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant ( φωτό ἀριστερά) αποκάλεσε τους Παλαιστίνιους « ανθρώπινα ζώα ».Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Isaac Herzog δήλωσε, όπως είπαν οι νοτιοαφρικανοί δικηγόροι στο δικαστήριο, ότι όλοι στη Γάζα είναι υπεύθυνοι για αυτό που συνέβη στις 7 Οκτωβρίου επειδή ψήφισαν υπέρ της Χαμάς, αν και ο μισός πληθυσμός στη Γάζα είναι παιδιά πολύ μικρά για να ψηφίσουν. Αλλά ακόμα κι αν ολόκληρος ο πληθυσμός της Γάζας ψήφισε υπέρ της Χαμάς, αυτό δεν την καθιστά νόμιμο στρατιωτικό στόχο. Εξακολουθούν να είναι, υπό τους κανόνες του πολέμου, πολίτες και δικαιούνται προστασία. Έχουν επίσης το δικαίωμα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο να αντισταθούν στην κατοχή τους μέσω ένοπλων αγώνων.
Οι Νοτιοαφρικανοί δικηγόροι, που συνέκριναν τα εγκλήματα του Ισραήλ με εκείνα του καθεστώτος του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, έδειξαν στο δικαστήριο ένα βίντεο με Ισραηλινούς στρατιώτες να πανηγυρίζουν και να ζητούν τον θάνατο των Παλαιστινίων – τραγουδούσαν καθώς χόρευαν «Δεν υπάρχουν αμέτοχοι πολίτες». – ως απόδειξη ότι η πρόθεση γενοκτονίας κατεβαίνει από την κορυφή ως το κάτω μέρος της ισραηλινής πολεμικής μηχανής και του πολιτικού συστήματος. Έδωσαν στο δικαστήριο φωτογραφίες ομαδικών τάφων όπου θάβονταν πτώματα «συχνά αγνώστων στοιχείων». Κανείς - συμπεριλαμβανομένων των νεογέννητων - δεν γλίτωσε, εξήγησε στο δικαστήριο η Νοτιοαφρικανή δικηγόρος Αντίλα Χασίμ, ανώτερη σύμβουλος.
Οι Νοτιοαφρικανοί δικηγόροι είπαν στο δικαστήριο ότι «η πρώτη πράξη γενοκτονίας είναι οι μαζικές δολοφονίες Παλαιστινίων στη Γάζα». Η δεύτερη γενοκτονική πράξη, δήλωσαν, είναι η σοβαρή σωματική ή ψυχική βλάβη που προκλήθηκε σε Παλαιστίνιους στη Γάζα κατά παράβαση του άρθρου 2Β της Σύμβασης για τη Γενοκτονία. Ο Tembeka Ngcukaitobi, ένας άλλος δικηγόρος και νομικός μελετητής που εκπροσωπεί τη Νότια Αφρική, υποστήριξε ότι «οι πολιτικοί ηγέτες του Ισραήλ, οι στρατιωτικοί διοικητές και τα άτομα που κατέχουν επίσημες θέσεις έχουν δηλώσει συστηματικά και ρητά την πρόθεσή τους για γενοκτονία».
Ο Lior Haiat, εκπρόσωπος του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών, χαρακτήρισε την τρίωρη ακρόαση της Πέμπτης μια από τις «μεγαλύτερες εκθέσεις υποκρισίας στην ιστορία, που επιδεινώνεται από μια σειρά ψευδών και αβάσιμων ισχυρισμών». Κατηγόρησε τη Νότια Αφρική ότι επιδιώκει να επιτρέψει στη Χαμάς να επιστρέψει στο Ισραήλ για να «διαπράξει εγκλήματα πολέμου».
Ισραηλινοί νομικοί, στην απάντησή τους την Παρασκευή, χαρακτήρισαν τις κατηγορίες της Νότιας Αφρικής «αβάσιμες, παράλογες» και ισοδυναμούν με «συκοφαντία». Η νομική ομάδα του Ισραήλ είπε ότι – παρά τις αναφορές του ΟΗΕ για εκτεταμένη πείνα και μολυσματικές ασθένειες από βλάβη στην αποχέτευση και έλλειψη καθαρού νερού – δεν εμπόδισε την ανθρωπιστική βοήθεια. Το Ισραήλ υπερασπίστηκε τις επιθέσεις σε νοσοκομεία, αποκαλώντας τα «κέντρα διοίκησης της Χαμάς». Είπε στο δικαστήριο ότι ενεργούσε σε αυτοάμυνα. «Οι αναπόφευκτοι θάνατοι και ο ανθρώπινος πόνος οποιασδήποτε σύγκρουσης δεν είναι από μόνοι τους ένα πρότυπο συμπεριφοράς που δείχνει εύλογα γενοκτονική πρόθεση», δήλωσε ο Christopher Staker, δικηγόρος για το Ισραήλ.
Οι Ισραηλινοί ηγέτες κατηγορούν τη Χαμάς για γενοκτονία, αν και νομικά, εάν είστε θύματα γενοκτονίας, δεν επιτρέπεται να διαπράξετε γενοκτονία. Η Χαμάς επίσης δεν είναι κράτος. Επομένως, δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη Σύμβαση για τη Γενοκτονία. Η Χάγη, για το λόγο αυτό, δεν έχει δικαιοδοσία επί του οργανισμού. Το Ισραήλ ισχυρίζεται επίσης ότι οι Παλαιστίνιοι προειδοποιούνται να εκκενώσουν περιοχές που θα δεχτούν επίθεση και παρέχονται «ασφαλείς περιοχές», αν και όπως τεκμηρίωσαν οι νοτιοαφρικανοί δικηγόροι, «ασφαλείς περιοχές» βομβαρδίζονται τακτικά από το Ισραήλ με πολλές απώλειες αμάχων .
Το Ισραήλ και η κυβέρνηση Μπάιντεν σκοπεύουν να αποτρέψουν οποιαδήποτε προσωρινή διαταγή από το δικαστήριο, όχι επειδή το δικαστήριο μπορεί να αναγκάσει το Ισραήλ να σταματήσει τις στρατιωτικές του επιθέσεις, αλλά λόγω των αντιδράσεων της κοινής γνώμης, που είναι ήδη καταστροφικές. Η απόφαση του ICJ εξαρτάται από το Συμβούλιο Ασφαλείας για επιβολή – το οποίο, δεδομένου του δικαιώματος βέτο από τις ΗΠΑ, καθιστά αμφισβητήσιμη οποιαδήποτε απόφαση κατά του Ισραήλ. Ο δεύτερος στόχος της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι να διασφαλίσει ότι το Ισραήλ δεν θα κριθεί ένοχο για διάπραξη γενοκτονίας. Θα είναι αμείλικτη σε αυτή την εκστρατεία, πιέζοντας έντονα τις κυβερνήσεις που έχουν νομικούς στο δικαστήριο να μην βρουν το Ισραήλ ένοχο. Η Ρωσία και η Κίνα, που έχουν νομικούς στη Χάγη, μάχονται τις δικές τους κατηγορίες για γενοκτονία και μπορεί να αποφασίσουν ότι δεν είναι προς το συμφέρον τους να βρουν το Ισραήλ ένοχο.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν παίζει ένα πολύ κυνικό παιχνίδι. Επιμένει ότι προσπαθεί να σταματήσει αυτό που, κατά τη δική της παραδοχή, είναι ο αδιάκριτος βομβαρδισμός των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, ενώ παρακάμπτει το Κογκρέσο για να επιταχύνει την προμήθεια όπλων στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των «dumb» βομβών . Επιμένει ότι θέλει να τερματιστούν οι μάχες στη Γάζα ενώ ασκεί βέτο στα ψηφίσματα κατάπαυσης του πυρός στον ΟΗΕ. Επιμένει ότι υποστηρίζει το κράτος δικαίου ενώ ανατρέπει τον νομικό μηχανισμό που μπορεί να σταματήσει τη γενοκτονία.
Ο κυνισμός διαπερνά κάθε λέξη που εκφέρουν οι Μπάιντεν και Μπλίνκεν...
Η γενοκτονία δεν είναι πολιτικό πρόβλημα. Είναι ηθικό. Δεν μπορούμε, ανεξάρτητα από το κόστος, να υποστηρίξουμε αυτούς που διαπράττουν ή είναι συνεργοί στη γενοκτονία. Η γενοκτονία είναι το έγκλημα όλων των εγκλημάτων. Είναι η πιο ωμή έκφραση του κακού. Πρέπει να σταθούμε απερίφραστα στο πλευρό των Παλαιστινίων και των νομικών από τη Νότια Αφρική. Πρέπει να απαιτήσουμε δικαιοσύνη. Πρέπει να καταστήσουμε τον Μπάιντεν για τη γενοκτονία στη Γάζα.
Ἀπό : unz.com
Ἡ Πελασγική
Ο Νετανιαχου έχει ετεροχρονιστεί. Ερμηνεύει τη βίβλο, όπως θέλει, όπως τον εξυπηρετεί. Ο Μητσοτακης βέβαια παντοτε συμφωνεί. Ότι υπήρχε τότε στη βίβλο γινόταν με την προοπτική της έλευσης του Μεσσία Ιησού Χριστού. Ο Νετανιαχου έχει δημιουργήσει δική του βίβλο. Έχουν ανακαλύψει έναν δικό τους Θεό, σαν τον Αχααβ και την Ιεζαβελ και τότε και τώρα θα πέσει ο πέλεκυς της δικαιοσύνης του Θεού
ΑπάντησηΔιαγραφή« ... και τότε και τώρα θα πέσει ο πέλεκυς της δικαιοσύνης του Θεού...»
ΔιαγραφήΕἴθε κι᾿ὅσο γίνεται πιό γρήγορα.
Καλησπέρα ἀγαπητέ !