" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

« Ἡ Ῥωσσία εἶναι μία χριστιανική χώρα σέ πόλεμο μέ ὁλόκληρο τόν διεθνή Ἑβραϊσμό...»


Ο Πούτιν δείχνει το μεσαίο δάχτυλο στον μασσώνο Εβραίο (κομμουνιστή) του Βαθέος Κράτους

Πρέπει να θαυμάζετε το θράσος τους όταν παρουσιάζουν τη Δύση ως «υπερασπιστή της δημοκρατίας» στην Ουκρανία! 

Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι οι κυβερνήσεις της Δύσης διοικούνται από τις μαριονέτες του Klaws Swab που εκλέγονται σε στημένες εκλογές. Διεξάγουν έναν φαύλο πόλεμο εναντίον των δικών τους πληθυσμών, δηλητηριάζοντας τους ίδιους, τις οικογένειές τους, την κοινωνία και τα μέσα βιοπορισμού τους. Ο Ζελένσκυ έχει απαγορεύσει όλες τις φωνές της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία και απείλησε να φυλακίσει όποιον ψηφίσει στο δημοκρατικό δημοψήφισμα για το μέλλον του Ντονμπάς.

Ομιλία Πούτιν: Η Ρωσία ενεργοποιεί τις εφεδρείες ενάντια στους μοχθηρούς Εβραίους


Andrew Anglin
- Η Ρωσία δεν πολεμά την Ουκρανία στην Ουκρανία. Η Ουκρανία είναι μια ψεύτικη χώρα και δεν έχουν καμία δύναμη. Η Ρωσία πολεμά τη συνδυασμένη ισχύ ολόκληρης της δυτικής μηχανής.

" Η Ρωσία είναι μια χριστιανική χώρα σε πόλεμο με ολόκληρο τον διεθνή Εβραϊσμό. Τελικά, ο Πούτιν αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα. "

Προειδοποίησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της να μην εντείνουν την πίεση στη Μόσχα. Τα δυτικά έθνη επιδιώκουν ανοιχτά μια στρατιωτική ήττα της Ρωσίας, επιδιώκοντας να ωθήσουν τη χώρα στην ασημαντότητα και να λεηλατήσουν τον φυσικό της πλούτο, δήλωσε.

Όπως και στο παρελθόν, η προειδοποίηση του Πούτιν έπεσε στο κενό, λες κι᾿ οι ανεύθυνοι «ηγέτες» θέλουν να καταστραφούν οι χώρες τους.

 Vladimir Kornilov: Ώρα να σταματήσουμε νἄχουμε ψευδαισθήσεις, η Δύση διεξάγει έναν πόλεμο για να καταστρέψει τη Ρωσία

Η Ρωσία εξακολουθεί να είναι μια χριστιανική χώρα. 


Δεν έχουν τρανσέξουαλ για να διδάσκουν παιδιά
. Οι ομοφυλόφιλοι δεν επιτρέπεται καν να εμφανίζονται δημόσια


Είναι μια χώρα λευκών. 

Είναι όλα όσα αντιτίθενται οι Εβραίοι, και επομένως θεωρείται από τους Εβραίους ως η πρωταρχική απειλή για τη δύναμή τους.

Ἀποσπάσματα τοῦ θέματος ἀπό : henrymakow.com  

Ὁλόκληρη τήν ὁμιλία τοῦ Προέδρου τῆς Ῥωσσίας,Βλαντιμίρ Ποῦτιν,μπορεῖτε νά τήν διαβάσετε στό ἱστολόγιο  "Ἀστεράκι...",σέ μετάφραση τοῦ Σωτήρη Μητραλέξη, Ε Δ Ω 


Ἡ Πελασγική

14 σχόλια:

  1. Φιοντορ. Μ.Ντοστογιεφσκι,απόσπασμα από ομιλία του σε εκδήλωση προς τιμήν του εθνικού ποιητή της Ρωσίας: Ναι, η αποστολή του Ρώσου είναι αναμφιβολως πανευρωπαϊκή και παγκόσμια. Το να γίνει κανείς αληθινός Ρώσος, να γίνει ολοκληρωτικά Ρώσος, σημαίνει (κι αυτό συγκρατηστε το) να γίνει αδελφός όλων των ανθρώπων, πανανθρωπινος, εάν το θέλετε. Όλη αυτή η σλαβοφιλια μας και αυτή η δυτικιζουσα αντίληψη μας είναι μια μεγάλη παρεξήγηση, αν και ιστορικως ήταν αναγκαία. Για τον αληθινό Ρώσο τόσο η Ευρώπη, όσο και η μοίρα ολόκληρης της αρειας φυλής είναι εξίσου πολύτιμες όσο και η ίδια η Ρωσία, όσο και η μοίρα της γενεθλιας γης, γιατί η μοίρα μας είναι η οικουμενικοτητα, η οποία ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΊ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ, αλλά με την αδελφοσυνη και την αδελφική μας προσπάθεια για την ένωση όλων των ανθρώπων. Εαν εμβαθύνετε στην ιστορία μας μετά την μεταρρύθμιση του Μεγάλου Πέτρου, θα ανακαλύψετε τα σημάδια και της ενδείξεις αυτής της σκέψης, αυτού του ονείρου του αν προτιμάτε, στακοινα χαρακτηριστικά της επικοινωνίας μας με τους Ευρωπαϊκούς λαούς, ακόμη και σε ότι αφορά στην κρατική μας πολιτική. Γιατί τι άλλο έκανε η Ρωσία τους τελευταίους αιώνες με την πολιτική της από το να ΥΠΗΡΕΤΗ ΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ, και ίσως μαλιστα κατά τρόπο καλύτερο απ ότι υπηρετούσε τον ίδιο της τον εαυτό. Και δεν πιστεύω ότι αυτό οφειλόταν στην απειρία τον πολιτικών μας. Όχι, οι λαοί της Ευρώπης δεν γνωριζουν ποσο αγαπητοι μας ειναι. Και αργότερα, το πιστεύω αυτό, εμείς, δηλαδή όχι ακριβώς εμείς αλλά οι απόγονοι μας, θα αντιληφθούν μέχρι τον τελευταίο ότι το να γίνει κανείς αληθινός Ρώσος σημαίνει να προσπαθήσει να συμφιλιώσει και μάλιστα οριστικως τις ευρωπαϊκές αντιθέσεις, να υποδείξει την διέξοδο στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΑΠΟΤΕΛΜΆΤΩΣΗ μέσω της παγκόσμιας και ενοποιου ρωσικής ψυχής περικλεινοντας στοργικά μέσα οτης όλους τους αδελφούς και εδραιωνοντας στο τέλος την παγκόσμια αρμονία, την οριστική αδελφική συμφιλίωση όλων των φυλών της γης υπό την σκέπη ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΎ. Γνωρίζω, γνωρίζω πολύ καλά, ότι τα λόγια μου αυτά μπορούν να θεωρηθούν εκστατικα, υπερβολικά και ουτοπικα. Έστω δεν θα μετανιώσω που τα είπα. Έπρεπε να ειπωθούν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιά χαρά τά εἶπε ὁ μεγάλος λογοτέχνης,ἤξερε ἄλλως τε νά χρησιμοποιεὶ τέλεια τίς λέξεις,ἀλλά καί στήν οὐσία αὐτό πού εἶπε ἦταν μία ἀλήθεια.Ἀποδεικνύεται σήμερα πού ὁ ῥωσσικός λαός ἔχει περάσει μέσα ἀπό τήν σκοτεινή ἐξουσία τῆς 70χρονης κομμουνιστικῆς μπότας. Ὄχι μόνον ἄντεξε ἀλλά παρουσιάζεται πλέον σήμερα ὡς ὁ μόνος λαός πού μπορεῖ νά λυτρώσῃ τήν ἀνθρωπότητα ἀπό τήν ἐπέλαση τῶν μσανθρώπων παγκοσμίων ἐξουσιαστῶν.
      Μέ τήν βοήθεια τῆς Ἐκκλησίας τῆς ὀρθοδόξου Πίστεως !

      Νά λοιπόν πού δέν ἦταν ἀναγκαία ἡ βίωσις τοῦ κομμουνισσμοῦ,ἀπό τόν Ντοστογιέφσκι. Ἤξερε τί ἔλεγε...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ καί θέλω νά ἐλπίζω σ᾿αὐτό.

      Διαγραφή
  2. Η φωτο ολα τα λεφτα. Επελασις Μεγαλης Αικατερινης, τιποτα δεν θα σταθη ορθιο στο διαβα της.

    Στον τιτλο του αρθρου ο Anglin χρησιμοποιει την λεξη vicious. Kατα ενα περιεργο τροπο την μεταφραση ''μοχθηρος'' την βρισκω ηπιοτερη του vicious.

    Απο αυριο, 24/9 αρχη δημοψηφισματων, θα παιζη το κονσερτο ''Οι Ουρανοι Αγαλλονται''. Συνθετης και μαεστρος Βλαντιμηρ Πουτιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά,ἤπιο τό «μοχθηρός». Νομίζω πώς τελικῶς πρέπει νά συμπεριλάβουμε ὅλες τίς σημασίες : φαύλος-μοχθηρός-κακός- άγριος · διεφθαρμένος · θηριώδης · στυγνός · αχρείος · αδίστακτος · κακόβουλος · διεστραμμένος · θρασύς · στυγερός-άνομος

      Καί λίγα λέμε...

      Ἀπό τήν ἄλλη ὁ Ζελένσκυ,ὁ ντιγκιντάγκας,ἀπειλεῖ κόσμο. Θά λάβῃ τίς ἀπαντήσεις τους...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ahoy !



      Διαγραφή
    2. « Kalinka »
      https://www.youtube.com/watch?v=oCc7ySI9YMw

      Καλό μεσημέρι Ahoy !

      Διαγραφή
  3. Σ' ευχαριστω πολυ για την Καλινκα. Ανταποδιδω και καλο απογευμα https://www.youtube.com/watch?v=r7avPl6jB5w .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οπως βλεπω, παρακολουθω και κρινω, η διεθνης εβραϊλα την παει "παραλιακα" την δουλεια.
    Πανε να ενορχηστρωσουν "πορτοκαλι" επανασταση στην Περσια για να ριξουν τους αγιατολαδες και να βαλουν δικους τους σαχηδες παλι, με την δικαιολογια ενος ξεκωλου που δηθεν και καλα "δολοφονηθηκε" γιατι δεν φορουσε λεει, την μαντηλα της .....σωστα.
    Και το κανουν αυτο γιατι ξερουν οτι οταν αγριεψουν τα πραγματα με τον Πουτιν στον βορρα, οι Περσες με τους Χεζμπολαιους στον Λιβανο και τον Ασσαντ παραδιπλα, τους την εχουν ετοιμη τη μπομπα φρεσκια-φρεσκια απ τον βορειο-Κορεατη Κιμ Γιονγκ-ουν.
    Θα την φανε στην μαπα που θαναι ολη δικια τους και θα πουνε και την χαβαναγκιλα τους.

    Τελειωσανε τα ψεμματα.

    Εν τω μεταξυ ξεσαλωσαν οι εδω ελληνωφωνοι ρουφιανοι με τον θανατο της ιρανης, (η οποια οπως εδειξαν τα σαπιοκαναλα απλα σωριαστηκε στο πατωμα που βρισκοτανε, πιθανως ναχε κανει και το μπολι του "Κωστας" του Σαλονικιου) αλλα για την εν ψυχρω δολοφονια της αμερικανιδας-παλαιστινιας δημοσιογραφου Shireen Abu Akleh στην υποδουλη Παλαιστινη απο την εβραϊλα, πριν ενα μηνα περιπου, την κανουν γκουχ-γκουχ την δουλεια οι ελληνοφωνες αλλα και διεθνεις πατσαβουρες της ....δημοσιογραφιας.

    Κρεμαλά στις CIΕς και στις ....Παρθενοπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκινῶ ἀπό τό τέλος,ὄχι γιά νά ὑπερασπιστῶ τά διάφορα συστημικά ἤ ἀριστερῶν ἰδεολογιῶν μμε ΣΚΑΣΙΛΑ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΗ,ἀλλά διότι ὅταν γράφουμε κάι πρέπει νά εἶναι ἀληθῆ ἤ νά εἶναι,ἔστω, ὅσο γίνεται πιό κοντά στήν ἀλήθεια.
      Λοιπόν,γιά τήν συγκεκριμένη δημοσιογράφο,τήν ὁποία ὅπως ἰσχυρίστηκαν οἱ ἰσραηλινοί τήν «σκότωσαν κατά λάθος» ( στά μέσα Μαΐου ἦταν καί ὄχι πρό ἑνός μηνός πού γράφεις) ὅλα τά γνωστά ἀριστερο-κουλτουριαρο-ἀναρχο-ἐξτρεμστικά καί δεξιο-φιλελέ μέσα ἔγραψαν καί μάλιστα πολύ «φωναχτά» !

      https://www.efsyn.gr/kosmos/mesi-anatoli/343773_pagkosmia-katakraygi-gia-ti-dolofonia-tis-palaistinias-dimosiografoy

      https://www.rizospastis.gr/story.do?id=11814865

      https://www.thetoc.gr/diethni/article/katakraugi-gia-tin-dolofonia-tis-iordanis-dimosiografou-tou-al-jazeera-apo-israilinous-stratiotes-eikones/

      https://info-war.gr/dolofonia-palaistinias-dimosiografo/

      https://www.kathimerini.gr/world/561856018/zitoyn-exigiseis-apo-to-israil-gia-ti-dolofonia-tis-aklech/

      Ἐδῶ καί τό βίντεο τήν στιγμή τοῦ πυροβολισμοῦ : https://www.ethnos.gr/World/article/207436/tromaktikobinteoapothdytikhoxthhhstigmhpoyhdhmosiografostoyaljazeerapefteinekrhaposfaira

      Συνεπῶς εἶσαι ἀναξιόπιστος.

      Τώρα σχετικῶς μέ τό Ἰράν,ΝΑΙ κι᾿ἐγώ θέλω νά ξεκουμπιστοῦν ὅλα ἐκεῖνα τά ὄντα πού σκοτείνιασαν καί πῆγαν 200 ἤ καί 300 χρόνια πίσω ἕνα κράτος ὅπως τό Ἰράν,ἡ Περσία μέ τήν τεράστια ἹΣτορία της,τά ὑπέροχα μνημεῖα Πολιτισμοῦ της καί τίς προοπτικές πού εἶχε νά γίνῃ μία μεγάλη δύναμις πού νά ἐκπροσωπῇ ὅλη τήν Μέση Ἀνατολή.
      Ἀλλά καί κάτι πολύ σημαντικο. Τίς πολύ ὄμορφες γυναῖκες τήν ὁμορφιά κάι τό κάλλος τῶν ὁποίων ἔκλεισε μέσα στό 10μετρο ῥάσο καί τό φερετζέ στό κεφἀλι μή τυχόν καί φανοῦν τά ὑπέροχα ἀμυγδαλωτά τους μάτια !
      Ἄσε λοιπόν τίς ἐξυπνάδες καί παραμέρισε τό μῖσος γιά νά βλέπῃς καθαρά τά πράγματα. Ἄν εἶναι νά λάβουν τήν πρέπουσα τιμωρία,οἱ ἑβραῖοι,θά τήν λάβουν ἀπό ἐκεῖ πού πρέπει ὅταν πρέπει...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ...ΕΑΦ !


      Διαγραφή
    2. Αχ! αγαπητη Πελασγικη Αχ!

      Πασχεις κι εσυ απ το συνδρομο του αγνου και ανιδιοτελη Πατριωτη. Σπανιο πραγμα σημερα.
      Εισαι τοσο ευκολοπιστη στην προπαγανδα των παπατζηδων που σου παιζουν τον «παπα» μερα μεσημερι. Οπως ακριβως παιζουν τον παπα οι παπατζηδες μεσα στην βουλη, ετσι τον παιζουν και στα βοθροκαναλα και στις πατσαβουροφυλλαδες.
      Εγραψα λοιπον οτι την εν ψυχρω δολοφονια της αμερικανοπαλαιστινιας δημοσιογραφου απ τους εβραιους την εκαναν τα βοθροκαναλα γκουχ-γκουχ κι εσυ εσπευσες να με μαλωσεις οτι ..."να ξεστραβωσου εδω" και μου πασσαρες τον ριζοσπαστη.
      ΠΟΙΟΝ: Τον Ριζοσπαστη που στα υπογεια του Περισσου εχει "γραφεια" η ΜΟΣΣΑΝΤ.
      Ασε τις αλλες αριστεροδεξιες πατσαβουρες. ΕΚΕΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.
      Πες κατι σημερα και θα ξεχαστει αυριο.
      Και λοιπον ΤΙ εγινε που ανεφεραν τα κουρελοφυλλα μεσα σε δυο αραδες στις μεσα σελιδες την απο προθεση δολοφονιας της Παλαιστινιας δημοσιογραφου;
      Σταχτη στα ματια προσπαθουν να ριξουν. Κι η Σακοραφα ηταν στο καραβι για την Γαζα.
      Στην Ευρωπη ομως καθεται σουζα μπροστα στην εβραϊλα.
      Δεν ειδα λοιπον .... "παλαιστινιαδες" με την δολοφονια της δημοσιογραφου οπως παρακολουθω τις "ιρανιαδες" στα βοθροκαναλα με τον θανατο ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ της ιρανης.
      Αλλα "Φυσσαδες" φαινεται παραγονται και στην Περσια. Ή ετσι μας ορμηνευουν....

      Τωρα με τα αλλα που μου λες ειναι κακο που οι Περσες φυλαττουν τα ρουχα τους για να χουν τα μισα;
      Εχουν μαθει να προσεχουν απ την εποχη του εγκαθετου Σαχη που τους πηγε ......500 χρονια μπροστα.

      Και η δυση που εδωσε τοσες ελευθεριες στην γυναικα τι καταφερε; Να υποτιμησει ακομα πιο πολυ την υπαρξη της
      Τις βλεπεις εξαθλιωμενες ηθικα, πνευματικα, κοινωνικα.
      Νεες κοπελλες και πανε στην παραλια μ’ ενα κορδονακι στον πισινο προς τερψιν των ηδονοβλεψιων οι οποιοι τις νυχτες τις δολοφονουν.
      Φροντισαν οι εβραιοι να μετατρεψουν το κορμι της γυναικας σε κρεοπωλειο. Ετσι τις «απελευθερωσαν»

      Και στο κατω-κατω της γραφης εμας τι μας νοιαζει πως συμπεριφεται η οποιαδηποτε κυβερνηση στους υπηκοους της; Γιατι δεν διαμαρτυρομεθα για τους εβραιους τρομοκρατες που τρομοκρατουν και δολοφονουν καθημερινα αθωα παιδακια και ανθρωπους στην υποδουλη Παλαιστινη και στα γυρω γειτονικα κρατη, Λιβανο, Συρια κλπ . Γιατι δεν διαμαρτυρομεθα για τις Σαουδαραβινες εχουν κι αυτες μυγδαλωτα ματια και ειναι παρα-πολυ ομορφες;
      Αχχχχ! Καλη μου φιλη δεν βλεπεις την καραμπινατη προπαγανδα που μας ταϊζουν καθημερινα.
      Δεν βλεπεις οτι μετα το 1945 που τελειωσε ο πολεμος και νικησε η «προοδος και η δημοκρατια» τους «φασιστες και τους ναζι» που βαζαν τους "αθωους" εβραιους στους φουρνους, μπουχτισαμε απο ..... την «δημοκρατια» τους; Και τωρα που ο κοσμακης στην Ευρωπη αλλα και αλλου ξυπναει και λεει «ευχαριστω δεν θα παρω» πανε να ξεκινησουν παλι μια απ τα ιδια;
      Πολεμο στην Ευρωπη θελουν παλι οι περιουσιοι για να καβαλησουν παλι στην κορυφη. Γιατι αν τα πραγματα γυρισουν οπως γυρνανε στην Ιταλια ουτε ψυλλος στον κορφο τους.
      Θα φωναζουν τον Χιτλερ να σηκωθει απ τον ταφο του για να τους γλυτωσει.


      Καλησπερα


      ΥΓ 1
      Εγω δεν εχω μισος για τους ανθρωπους. Απλα εχω αισθημα δικαιοσυνης .

      ΥΓ 2
      Λες ολα αυτα τα βιντεο που μας ταϊζουν για τις δηθεν διαδηλωσεις στο Ιραν να παραγονται στο Χολλυγουντ;

      ΥΓ 3
      Η συζυγος μου, μου ειπε πως αν ειχε και μια ΕΛΑΧΙΣΤΗ αμφιβολια για το ΤΙ ακριβως εγινε κατα την διαρκεια του ΒΠΠ, μετα την απροκαλυπτη προπαγανδα που βλεπει κατα του Πουτιν και του Ιραν, ειναι βεβαιη πως Ο,ΤΙ εγραψαν τα βιβλια για τον Χιτλερ (και γραφουν) ηταν ΜΟΝΑΧΑ προιον προπαγανδας. Τελεια.
      Καποια στιγμη πρεπει να μαθουμε πώς να συγκρινουμε καποια πραγματα.
      Οταν σκεφτομαστε.
      ΟΣΟΙ μπορουμε.

      ΥΓ 4
      Γραφοντας αυτες τις γραμμες ακουω στην ελληνοφωνη τηλεοραση να μας πληροφορει ο ελληνοφωνος παρουσιαστης για καποιους ιρανους «προσφυγες» που ζουν χρονια στην Ελλαδα και μας αποκαλυπτουν το ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ στο Ιραν. Ακουω λοιπον εναν πυροβολισμο λεξεων ξενης γλωσσας που ουτε καταλαβαινω τι λενε, αλλα βλεποντας τα προσωπα τους καταλαβα. Η ... "κυρια" που μιλουσε λεσβια ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ LGBTQI+ και ο ...."κυριος" ομοφυλλοφιλος.
      Μαλιστα.


      Διαγραφή
    3. Σέ κάποια συμφωνῶ σέ κάποια ὄχι.
      Σίγουρα εἶναι δικαίωμα τοῦ κάθε λαοῦ νά ἔχῃ τήν ἐξουσία πού θέλει ἤ ΔΕΝ θέλει ἀλλά τήν ἀνέχεται,μπορεῖ νά ἐκτιμᾶ στόν βαθμό πού θά ἔπρεπε ἤ ΔΕΝ θά ἔπρεπε τήν Ἱστορία του,ἀλλά σίγουρα αὐτό δέν σημαίνει πώς δέν ἔχω τό δικαίωμα νά κάνω κριτική. Καί σίγουρα δέν εἶναι ἄσπρο ἤ μαῦρο,ποτέ,τά πράγματα ὅπως ἡ ἴδια ἡ ζωἠ μᾶς ἔχει μάθει.
      Τό ἴδιο ἱσχύει καί γιά τό Ἰσραήλ καί τόν τρόπο πού ὡς κράτος λειτουργεῖ. Κρίνεται...

      Γιά τά λοιπά,θά ἔλεγα : πολλά λόγια ἄσκοπα...Νομίζω ὅτι,ὅπως σωστά ἐπισημαίνεις, «ὅταν σκεφτόμαστε,ὅσοι μποροῦμε» συνεπῶς ὅταν σκεφτόμαστε βγάζουμε τά συμπεράσματά μας.
      Καί ὁ νοών νοείτω...

      Καλημέρα ἀγαπητέ ...ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  5. Οι "καθηγητριες" Rochelle Gutierrez, μια μεστιζο και Deborah Loewenberg BalΙ μια εβραια απεφανθησαν:
    Τα μαθηματικα ειναι μια ρατσιστικη επιστημη.
    Γιατι;
    Γιατι δεν τα σκαμπαζουν μαυροι και ισπανοφωνοι.
    Ρατσιστης ο Πυθαγορας.

    Η παραμύθα ότι τα μαθηματικά είναι ρατσιστικά υπάρχει εδώ και καιρό.
    Η..."μεταρρυθμιση στο Πανεπιστημιο" (Campus Reform) συνόψισε τη διατριβή ενός βιβλίου του 2017 της μεξικανας Rochelle Gutierrez, καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις, η οποία ισχυρίζεται: «Σε πολλά επίπεδα, τα ίδια τα μαθηματικά λειτουργούν ως λευκότητα. Αυτός που παίρνει τα εύσημα για το ότι κάνει και αναπτύσσει τα μαθηματικά, ποιος είναι ικανός στα μαθηματικά και ποιος θεωρείται μέρος της μαθηματικής κοινότητας θεωρείται γενικά λευκός». Η Gutierrez ανησυχεί ότι η άλγεβρα και η γεωμετρία διαιωνίζουν το λευκό προνόμιο,
    ανησυχώντας ότι «τα προγράμματα σπουδών που δίνουν έμφαση σε όρους όπως το Πυθαγόρειο θεώρημα και το "πι" διαιωνίζουν την αντίληψη ότι τα μαθηματικά αναπτύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό από Έλληνες και άλλους Ευρωπαίους».
    Όπως η Ball, έτσι και ο Gutierrez παραπονιέται ότι τα μαθηματικά διαιωνίζουν το προνόμιο των λευκών, επειδή η πριμοδότηση της κοινωνίας στις μαθηματικές επιστήμες δημιουργεί «μη κερδισμένο προνόμιο» για τους καθηγητές μαθηματικών, οι οποίοι είναι δυσανάλογα λευκοί. «Είμαστε πραγματικά τόσο έξυπνοι μόνο και μόνο επειδή κάνουμε μαθηματικά;» ρωτά, διερωτώμενη γιατί οι καθηγητές μαθηματικών λαμβάνουν περισσότερες ερευνητικές υποτροφίες από τους καθηγητές κοινωνικών σπουδών ή αγγλικών.

    https://www.nationalreview.com/2021/09/the-folly-of-woke-math/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἄ ! Νά ὑποθέσουμε πώς ἐκεῖ κυρίως ἔγκειται ἡ ἐπιβολή τοῦ 2+2 = 5 ;

      Τά ῥατσιστικά μαθηματικά !

      Γι᾿αὐτό λοιπόν ἄς ἀφυπνιστοῦν καί οἱ λοιποί Εὐρωπαῖοι κι᾿ἄς λάβουν τά μέτρα τους. Τά ...ἐθνικιστικά...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ κι᾿εὐχαριστῶ πολύ γιά τό θέμα. Θά τό ἀναρτήσω. Εὐχαριστῶ !

      Διαγραφή
  6. Ουτε στο σακκι ουτε στο τσουβαλι26 Σεπτεμβρίου 2022 στις 1:48 μ.μ.

    Δε μ' ακους!
    https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrNUNOPScZLa4iJ_K93V1X64OsidmAFQWrM_Ma-TVpa-YAphW84Km7Jo7Kdv1PfGF8dSfQDc8caX1LQLcoFCtVLoBupnhphWMTNzdKVWrEdGCyapf_BlpcXIOXGZXOJfPIxEa6o5oJchj0ioLZ7EsVrTY5-HfXeHl15nk3e8LXTAU-fwsZQcH5TCkl/w640-h416/%CE%A7%CE%99%CE%A4%CE%96%CE%91%CE%9C%CE%A0.jpeg

    ΑπάντησηΔιαγραφή