" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Ἡ «πολύτιμος» καταγωγή τοῦ Ἐρντογάν; Σιγά τά ὠά !

Τί κάνει, τόσο ...πολύτιμον,τήν καταγωγή τοῦ Ἐρντογάν; 

Ἡ προέλευσις τῆς οἰκογενείας τοῦ Ἐρντογάν 

Το βιβλίο «Güneysu Seyahatnamesi» εκδόθηκε από το Rize Research Foundation με το τίτλο «Ταξίδι από το Güneysu προς Potomya» που γράφτηκε από τον συγγραφέα Murat Ümit Hicilmaz.

Δηλώνοντας ότι κατέβαλαν πολλή προσπάθεια στο «Güneysu Seyahatname», ο Murat Ümitichyilmaz είπε: «Ταξιδέψαμε σε όλα τα χωριά, τις γειτονιές και κάθε ίντσα της γης της περιοχής Güneysu.Είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε την οικογενειακή ιστορία του Προέδρου Ερντογάν σε βάθος σύμφωνα με τα αρχεία. Συμπεριλάβαμε αυτές τις πληροφορίες στο βιβλίο....

...η οικογένεια Ερντογάν είναι μια από τις παλαιότερες οικογένειες στο χωριό Dumankaya, όπως εξάγεται από τα αρχεία:

 "Σύμφωνα με τα αρχεία, το Güneysu, παλαιότερα γνωστό ως Ποταμιά και Salarha Valley , έγινε μουσουλμανικό μεταξύ 1515 και 1550... Έζησε στο χωριό Pulihoz με τα επώνυμα Bakatoğlu ( Μπακατόγλου),Delibaltaoğlu,(Δελή-Μπαλτάογλου),Davutoğlu ( Νταβούντογλου,Δαυΐδ-ογλού) και Kabaosmanoğlu (Καμπαοσμάνογλου). Αυτές οι τέσσερις γεμάτες οικογένειες προέρχονται από μια οικογενειακή ρίζα. Σύμφωνα με τα αρχεία, βρήκαμε ότι υπήρχε μια γηγενής, εγκατεστημένη, αρχαία και βαθιά ριζωμένη οικογένεια σε αυτήν την κοιλάδα για 450 έως 500 χρόνια. "Αποκαλύφθηκε επίσης ότι η οικογένεια εξισλαμίσθηκε όπως και όλη η περιοχή. Η οικογένεια του προέδρου Ερντογάν είναι η ριζωμένη και αρχαία οικογένεια αυτής της περιοχής "

Ο Πρόεδρος του Rize Research Foundation,Ömer Erdoğan,είπε: «Συλλέξαμε πληροφορίες από το παρελθόν έως το παρόν, αρχεία αρχείων πληθυσμού, ιστορικά αντικείμενα και πληροφορίες πολιτισμικές, ό, τι είναι πολύτιμο στην περιοχή. Ως εκ τούτου, συμπεριλάβαμε αυτόν και την οικογένειά του στο βιβλίο «Güneysu Seyahatname»...

Ὦ ναί,γιά νά ...βλάψῃ τόν Ἐρντογάν,ὁ «γκρίζος λύκος»,ἔκανε λόγο γιά τήν «ἑλληνική του καταγωγή» ! 

Εικόνες από την υποδοχή του Ερντογάν στην Ποταμιά χρησιμοποιήθηκαν από τον αρχηγό του Εθνικιστικού Κόμματος, Ντέλβετ Μπαχτσέλι, στην προεκλογική εκστρατεία για να βλάψουν τον Ερντογάν από την ελληνική καταγωγή...

...σε μια πρόσφατη περιοδεία στην περιοχή Ριζούντα (τώρα RIZE), ο Ερντογάν επισκέφθηκε επίσης το χωριό των γονιών του, Ποταμιά. Στην πλατεία του χωριού σ᾿ ένα μεγάλο πανό γράφει : η Ποταμιά Χος Γκελντιγίνιζ, σας καλωσορίζει. Κατέβηκε από το λεωφορείο, χόρεψε με τα homies του που ήταν ντυμένοι με ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές του Πόντου και στην ομιλία του είπε ότι είναι απόδημος από την Ποταμιά (το αποκαλεί με το παραδοσιακό ελληνικό όνομα Ποταμιά και όχι με το τουρκικό όνομα που είναι «Guneysu») - νότιο νερό)....

Ὁ Ἐρντογάν δέν μοιάζει καθόλου μέ Ἕλληνας...

...Ο Τούρκος ερευνητής, υποστηρίζοντας τα ευρήματά του, παραθέτει στοιχεία από το φορολογικό αρχείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για τους κατοίκους του χωριού Ποταμιά και βρήκε τις λεπτομέρειες του παππού του Ερντογάν, ότι ήταν επικεφαλής μιας ανταρτικής ομάδας εναντίον των Τούρκων κατακτητών. Το επώνυμο του παππού του Ερντογάν ήταν ο Μπακατντόγλου Μέμης. Ο φορολογικός κωδικός στη στήλη εθνικής καταγωγής έγραψε τη λέξη «Ισλαμισμένος» και στη στήλη το νέο ισλαμικό όνομα. Όταν τον Ιούνιο του 2009 ο Τούρκος πρωθυπουργός Tayip Erdogan επισκέφθηκε το χωριό Ποταμιά στην περιοχή Ριζούντα του Πόντου, ενός αρχαίου ελληνικού χωριού, κατηγορήθηκε από την τουρκική αντιπολίτευση ότι είχε ελληνικές ρίζες. ..

 Η οικογένεια άλλαξε το επώνυμό τους το 1934 επειδή η λέξη «Bakat», που ήταν το επώνυμο της οικογένειας, θεωρήθηκε παράλογη λόγω του γεγονότος ότι όλοι οι Έλληνες αντάρτες ονομάζονταν «Bakat». Στον Πόντο, λοιπόν, αυτή η λέξη είχε την έννοια ενός Έλληνα επαναστάτη, ενός επαναστάτη εναντίον των Τούρκων. ... οι γονείς του Ερντογάν - σύμφωνα με τον ερευνητή - εγκατέλειψαν το χωριό τους Ποταμιά και εγκαταστάθηκαν σε μια φτωχή συνοικία της Κωνσταντινούπολης στο «Κασίμ Πάσα». Ο Ερντογάν γεννήθηκε στο Κασίμ στις 29 Φεβρουαρίου 1954. 

Στη συνέντευξή του στο NTV, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι είναι και αισθάνεται Τούρκος : "Όταν σας ρωτούν ποια είναι η εθνική σας καταγωγή, πείτε ότι είστε μουσουλμάνος και τραβήξτε το δρόμο σας." ....(ἀπό ἐδῶ)

«Μέσα σε αυτόν τον όρο έχετε Τούρκους, Κούρδους, Άραβες, λαζούς, Κυρσιανούς, Γεωργιανούς, Αζαζίνους, Άρνουες (Αλβανούς), Βοσνίους».
Και όταν λέει "έχετε Γεωργιανούς" ή "Gürcüsü var" στα Τουρκικά στις 0:07, μπορείτε να δείτε το χέρι του να κινείται προς το στήθος του αναφερόμενος στον εαυτό του...(ἀπό σχόλιο ἐδῶ)

(καί οἱ δύο φωτό,ἀπό ἐδῶ)

Περᾶστε τώρα καί ἀπό ΕΔΩ,ἀλλά καί κυρίως ΕΔΩ.

Πῶς βλέπετε τήν καταγωγή τοῦ Ἑντογάν,τελικῶς; «Πολύτιμη» ; Μήπως καλλίτερα «περιούσια» ; Ὦ ναί,γιά νά τήν διεκδικοῦν τόσα πολλά ἔθνη,θά ἔλεγα πώς εἶναι ὅντως περιούσια...

Καί ὅπως λέει καί ὁ λαός : 

Χωριό πού φαίνεται...

Ὁ τοῦρκος συγγραφεύς τοῦ βιβλίου «τά παιδιά τοῦ Μωϋσή»,Ergun Poyraz. Στό βιβλίο αὐτό ὁ συγγραφεύς ἀποκαλύπτει πώς ὁ Ἐρνογάν καί ἡ σύζυγός του εἶναι κρυπτο-ἑβραῖοι καί ὑπονομεύουν τόν κοσμικό χαρακτῆρα τῆς τουρκίας. Στίς 5 Αὐγούστου τοῦ 2013,καταδικάστηκε γιά κατασκοπία σέ βάρος τῆς χώρας του,σέ 29 χρόνια καί 4 μῆνες φυλάκισιν.

ΕΔΩ κι᾿ΕΔΩ 

Καταλάβατε τό νόημα; Δέν ἐνοχλήθηκε ὁ Ἐρντογάν πού τόν λένε ἑλληνικῆς καταγωγῆς,οὔτε Λαζό οὔτε Γεωργιανό.Ἐνοχλήθηκε ὅμως,μέχρι σημείου νά φυλακίσῃ γιά 30 χρόνια τόν συγγραφέα τοῦ βιβλίου,ὁ ὁποῖος ἀποκαλύπτει τήν κρυπτο-ἑβραϊκή καταγωγή,τόσο τοῦ ἰδίου ὅσο καί τῆς γυναίκας του.

Ὑπάρχει κάτι πού δέν ἔχετε κατανοήση,ἀκόμη; 


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου