" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Οἱ «αὐτουργοί» Φιλικοί καί ἡ ...συμβολή τους στήν Ἐθνική Παλιγγενεσίαν

 


Η Φιλική Εταιρεία,  ιδρύθηκε την Πρωταπριλιά του 1814 σε μια ταβέρνα της  Οδησσού, με έμπνευση   της Μεγάλης Στοάς των Αθηνών, από τον Νικόλαο Σκουφά, τον Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο και τον Αθανάσιο Τσακάλωφ που δεν ήταν εκεί αλλά στο Παρίσι, και συμμετείχε με τηλε-διάσκεψη.

Ξαναϊδρύθηκε, το 1834 στο Ναύπλιο,από τον Μινχάουζεν Ιωάννη Φιλήμονα, που φωτίστηκε από τη  Στοά της Ζακύνθου, με την συμμετοχή του  πεθαμένου Νικόλαου Σκουφά, του Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου και του  Αθανάσιου Τσακάλωφ που δεν ήταν πλέον στην Ελλάδα αλλά στη Ρωσία και συμμετείχε και πάλι  με τηλε-διάσκεψη. 

Η Φιλική Εταιρεία επανιδρύθηκε από την  Μεγάλη Στοά των Αθηνών για τρίτη φορά,  τον Μάρτιο του 1839, από τον Μινχάουζεν Ιωάννη Φιλήμονα με την συμμετοχή του τέκνου της Στοάς της Λευκάδας, Μανολάκη Ξάνθου.

( ἀπό : Δελτίο τῶν 11)


Όπως είναι γνωστό, οι Ελευθεροτέκτονες συνέρχονται σε Στοές, οι οποίες αποτελούν συγκροτημένες Ενώσεις αδελφών και ταυτοχρόνως τεκτονικά Εργαστήρια, εντός των οποίων εργάζονται επί τη βάσει εγκεκριμένων τυπικών και κανονισμών. Σκοπός των τεκτονικών Εργασιών είναι η ηθική και πνευματική βελτίωση των Τεκτόνων, προκειμένου αυτοί να συμβάλλουν ενεργώς, ειρηνικώς και δια του προσωπικού των παραδείγματος υπέρ της προόδου εν γένει της Κοινωνίας. 

 Από της ιδρύσεως, το 1811, της “Γαληνοτάτης Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος κατ’ Ανατολήν Κερκύρας” δια μέσου του προσωρινώς ιδρυθέντος, το 1864, “Τεκτονικού Διευθυντηρίου” στην Αθήνα από το οποίο προήλθε, το 1867, και λειτουργεί έκτοτε συνεχώς η “Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος”, μετονομασθείσα αργότερα σε “Μεγάλη Στοά της Ελλάδος”, έχουν λειτουργήσει και εκπέμψει το τεκτονικό Φώς 160 Σ.:Στοές, σε 55 διαφορετικές Ανατολές.(ἀπό ἐδῶ,ὅπου καί οἱ 160 Μασσωνικές Στοές)

Εἶμαι πολύ περίεργη νά ᾿δῶ τήν παρουσίασιν,ἀπό τήν ἐπιτροπή τῆς Γιάννας,τῆς συμβολῆς τῶν ἐν ἑλλάδι μασσώνων καί τῶν στοῶν τους,στήν Ἐπανάστασιν τοῦ 1821. Μᾶλλον μᾶς τό κρατοῦν ὡς ἔκπληξιν ! ! ! 

ἀπό ἐδῶ

Τό ποίου εἴδους «κανόνες» ἐδανείσθηκαν ἀπό τούς μασσώνους,οἱ «αὐτουργοί» τῆς Φιλικῆς Ἑταιρείας,δέν εἶναι καί πολύ δύσκολο νά φαντασθοῦμε.Τούς βλέπουμε νά ἐφαρμόζονται,ἀνελλειπῶς,200 χρόνια τώρα,ἀπό τούς ...ἰδίους «αὐτουργούς»,γιά τό «καλό μας» ...


Ἡ Πελασγική 

1 σχόλιο:

  1. Ειναι το επιφανεστερο παραμυθι των καθε λογης Νεοταξιτων!!!Οτι δια αυτων(Φιλικη Εταιρεια δηλαδη Τεκτονισμος) ξεκινησε, παρακινηθηκε και διοργανωθηκε ταχα η Ελληνικη Επανασταση!!! Ομως η διαστροφη της αληθειας ειναι σχεδον παντα ενα καλυμμενο ψεμα!!! Δεν εναντιωνονται λοιπον οι παραπανω καθετα στις εθνικες διεκδικησεις και στις προσδοκιες πχ του Ελληνικου λαου.Κατι τετοιο θα τους ξεμπροστιαζε αν και καμμια φορα το κανουν και αυτο.Απλα καβαλικευουν το ρευμα και το ξεστρατιζουν η το στομωνουν αναλογα.Ετσι εξηγειται οτι τους βρισκουμε επικεφαλης των επαναστατικων επιτροπων, των κυβερνησεων και των οποιων διοικητικων και μη δομων του εθνους.Δεν δημιουργουν τις θετικες εξελιξεις ,προσπαθουν να τις διαστρεψουν και να τις ακυρωσουν αφου τεθουν επικεφαλης του παραπλανημενου λαου.ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΙΣΟΔΙΣΜΟΥ ΕΙΣΟΔΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ!! Π.Χ. οταν διαπιστωσαν οτι το αιτημα της παλιγγενεσιας ηταν ωριμο εσπευσαν δια της Φιλικης Εταιρειας και μυριαδων αλλων μεθοδευσεων να δωσουν ενα διοικητικο σχημα στην Πανεθνικη Προσδοκια Απελευθερωσης.Οι πραγματικοι ηγετες του λαου οπως(Κολοκοτρωνης,Καραισκακης,Ανδρουτσος,Γωγος, Πλαπουτας, Νικηταρας,Μαυρογενους, κλπ) παραγκωνιζονται και ενιοτε λοιδορουνται η φυλακιζονται.Οι ξενιστες(Μαυροκορδατοι,Κωλλετηδες κλπ) τρεχουν την αμαξοστοιχια της χωρας εξαπατωντας τον λαο και διαστρεφοντας τα αιτηματα του.Σημερα που μιλαμε οψεποτε και αν δημιουργηθει μια μεγαλη πατριωτικη συμμαχια οι πρωτοι που θα σπευσουν να την καπελωσουν ειναι οι κυριοι αυτοι!!!! Γιαυτο απαιτειται προσοχη μεγαλη!!! Δεν θα μπορουσε ποτε να γραφει η σκιωδης αλλα πραγματικη ιστορια της χωρας ελλειψει μαρτυριων και ντοκουμεντων.Οι συνωμοτες πεμπτοφαλλαγγιτες-εισοδιστες διακρινονται για την διαχρονικη τους πανουργια και ΚΡΥΠΤΕΙΑ αφου λειτουργουσαν και λειτουργουν εκπαιδευμενοι κατω απο συγκεκριμμενο νεοταξικο διευθυνον κεντρο.Οι οπου γης Ελληνες πατριωτες δυστυχως τους αντιλαμβανονται περισσοτερο ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εξ ενστικτου παρα απο τα αποτυπωματα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή