" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Ὑπερασπίζονται τά λαμόγια τῶν ΜΚΟ οἱ συριζαῖοι : ὑπέρ "ἐθελοντῶν" πού διακινοῦσαν λαθρομετανάστες



Γράψαμε αυτές τις μέρες για κάποια πολύ ύποπτα περιστατικά που είχαν ως πρωταγωνιστές «εθελοντές» από τις χιλιάδες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα ελληνικά νησιά σχετικά με το ζήτημα των λαθρομεταναστών.

Η μία περίπτωση αφορούσε την κατασκευή του πρώτου τζαμιού μετά την... Οθωμανική Αυτοκρατορία από έναν «άγγλο», ο οποίος εμφανιζόταν με στρατιωτικό εξοπλισμό σε πολλές φωτογραφίες που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Ένας άλλος, υποτίθεται «ισπανός», είχε στήσει ολόκληρο σύστημα παρακολούθησης των κινήσεων των λιμενικών αρχών της χώρας.

Σε μία νεότερη περίπτωση, «εθελοντές» ΜΚΟ συνελήφθησαν για την διευκόλυνση λαθρομεταναστών. Συγκεκριμένα, οι «εθελοντές» σε αγαστή συνεργασία με τους τούρκους δουλέμπορους φρόντιζαν ώστε οι βάρκες των λαθρομεταναστών να φτάσουν στο έδαφος της Λέσβου. Ως εδώ όλα καλώς, αφού συνελήφθησαν οι συνεργάτες των δουλέμπορων, όπως έλεγε και ο Βούτσης καταγγέλοντας ΜΚΟ που συνεργάζονται με τους διακινητές.

Το σκανδαλώδες της όλης υποθέσεως είναι ότι στο πλευρό τους έφτασαν άμεσα στελέχη του Σύριζα! Συγκεκριμένα, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Μυτιλήνης βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης και Βασιλική Κατριβάνου και ο Πάνος Λάμπρου από την πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να υποστηρίξουν τους κατηγορουμένους. Η κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα που βαραίνει και τους πέντε «εθελοντές» είναι παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών ενώ για οι τρεις διώκονται και για παράνομη οπλοκατοχή, καθώς στο σκάφος τους εντοπίστηκαν από το Λιμενικό τρία μαχαίρια. 

 Τρίγωνο Λάμπρου - ύποπτων ΜΚΟ - διακινητών Παρακρατικοί κατάργησαν το κράτος - Το παράξενο ταξίδι που πρόδωσε τις υπόγειες διαδρομές - «Βρήκαν» μεσοπέλαγα τους μετανάστες και τους παρέλαβαν οι ίδιοι - Ετσι εξηγούνται και τα μυστήρια της Ειδομένης - Κάνουν πως διατάzουν έρευνα - Πώς και ποιοι υποκινούν τα επεισόδια ( ἐδῶ)

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Κατριβάνου δήλωσε:

«Θεωρούμε πως ό,τι έγινε δεν έπρεπε ποτέ να γίνει. Δεν μπορεί δηλαδή η διάσωση και η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη να καλούνται trafficking και κακούργημα. Αυτό δεν θα έπρεπε να έχει γίνει. Το αποδοκιμάζουμε και είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων εδώ και γενικά των αλληλέγγυων.

Αναγνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο να μπει ένα πλαίσιο για την λειτουργία των ΜΚΟ, ένα πλαίσιο καταγραφής και συνεργασίας με τις αρχές και το λιμενικό. Κι αυτό είναι για το καλό όλων, και των ανθρώπων που δουλεύουν, και των προσφύγων και τη διάσωση των ανθρώπων και είναι ουσιαστικό. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει τίποτα με μια αυθαίρετη καταστολή και με τον τρόπο που έγινε.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή στο πλευρό των αλληλέγγυων και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι με τους ρυθμούς που έρχονται οι άνθρωποι που κανείς δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει, η βοήθεια των αλληλέγγυων ήταν πάρα πολύ σημαντική. Και θέλουμε να το αναγνωρίσουμε και να πούμε ότι δεν θα γινόταν αυτό το έργο χωρίς αυτούς. Κι έτσι είμαστε εδώ στο πλευρό τους και συγχρόνως λέμε ναι, να μπει ένα πλαίσιο ώστε αυτά να λειτουργούν με τον καλύτερο τρόπο για όλους».

Γιατί κάτι μας λέει ότι η «ηθική» της αριστεράς θα παρέμβει ώστε να αθωωθούν οι συνεργάτες των δουλέμπορων;  


Πάντως, σε κάθε περίπτωση, πήγε και ο Λάμπρου για να δώσει το τηλέφωνό του στους κατηγορούμενους για να κανονίσουν την αποφυλάκισή τους μετά.

Y.Γ. Τελικά, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα και οι πέντε κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, με χρηματική εγγύηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου