" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Σφαλιάρα στους υποτακτικούς του Σύριζα από το Eurogroup: Υπογράψτε το νέο μνημόνιο χωρίς πολλά λόγια!

Σφαλιάρα στους υποτακτικούς του Σύριζα από το Eurogroup: Υπογράψτε το νέο μνημόνιο χωρίς πολλά λόγια!

Απολύτως αναμενόμενα ήταν τα αποτελέσματα της συνόδου του Eurogroup, που έγινε σήμερα στην Λετονία, για όσους παρακολουθούν τα δρώμενα  μακριά από την οχλαγωγία των εγχώριων και ξένων παπαγάλων της δημοσιογραφίας. Σύμφωνα με τις θριαμβολογίες και τις δηλώσεις για «καλό κλίμα» μεταξύ Τσίπρα – Μέρκελ, όλοι περίμεναν μία συνέχιση της συγκλίσεως απόψεων μεταξύ Σύριζα και «εταίρων».

Παρόλα αυτά, όλα ξεκίνησαν με δημοσιεύματα για «βομβαρδισμό» από «σφαλιάρες» που δεχόταν ο Βαρουφάκης, ολημερίς. Εν συνεχεία, όμως, περάσαμε και στις επίσημες δηλώσεις που δεν ήταν καλύτερες. Ο Ντάισελμπλουμ έμεινε ουσιαστικά ακλόνητος, λέγοντας ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικα πριν την οποιαδήποτε εκταμίευση δόσης και παρέπεμψε τους συριζαίους στον Μάιο για να ξανασυζητήσουν. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε ανήσυχος από την «μικρή πρόοδο», ενώ ο Μοσκοβισί φρόντισε να τονίσει ότι ό,τι γίνει είναι υπ’ ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης. Τέλος ο επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέκγλινγκ όταν πήρε τον λόγο σημείωσε ότι όταν υπογραφεί το νέο μνημόνιο «θα υπάρχουν σημαντικά ποσά για την Ελλάδα».

Τι έγινε, όμως, και ξαφνικά οι συριζαίοι άρχισαν να εισπράττουν «σφαλιάρες» από τους «εταίρους» τους; Μήπως οι τοκογλύφοι θέλουν να επιβάλλουν «πιστωτική ασφυξία» στην χώρα, προκειμένου να πολεμήσουν την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση; Δεν έπιασαν τα επιχειρήματα Τσίπρα στην φράου Μέρκελ και αυτή τώρα ανταποδίδει τα χτυπήματα της κατά τα άλλα «φιλολαϊκής» μας κυβέρνησης;

Ο Σύριζα έχει ήδη αποδεχτεί την μνημονιακή κυριαρχία στη χώρα μας και έχει υποσχεθεί ότι θα πληρώνει τις δόσεις «εις το διηνεκές». Οι όποιες διαπραγματεύσεις γίνονται είναι επί τη βάσει της καταστάσεως και της κατευθύνσεως γινόταν και από τον Σαμαρά, με το ασφαλιστικό, τις ομαδικές απολύσεις και τα εργασιακά να είναι πλήρως πάνω στο τραπέζι.

Από την μία μεριά ο Σύριζα θέλει να υπογράψει το νέο μνημόνιο, αλλά από την άλλη πρέπει να παρουσιάσει μία εικόνα προσπάθειας και «αντιμνημονιακής πάλης». Από την άλλη μεριά οι τοκογλύφοι δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, εκτός του γεγονότος ότι τρέμουν την γιγάντωση της Χρυσής Αυγής. Έτσι απαιτούν την άμεση υπογραφή του μνημονίου, χωρίς πολλά λόγια. Για την δε απειλή που αισθάνονται από την Χρυσή Αυγή, φροντίζουν τον Σύριζα μέσω των δηλώσεών τους και των πληρωμένων δημοσιευμάτων του καπιταλιστικού τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου