" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή, 12 Απριλίου 2015

BLOOMBERG: ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2018!


tsipras_kolotouba

Γράφει ο Αντίοχος

Μπορεί εμείς σήμερα να γιορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας, αλλά ο Γολγοθάς της πατρίδας και του λαού μας δεν έχει τέλος. Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg (που έχει πληροφόρηση από «πρώτο χέρι», που λέμε), οι διεθνείς τοκογλύφοι έχουν έτοιμο το τρίτο Μνημόνιο για την Ελλάδα ύψους, το «πακέτο» του οποίου θα είναι 40 δισ. ευρώ. Το νέο Μνημόνιο θα έχει διάρκεια 3 χρόνια (και βλέπουμε…).

Μάλιστα, το σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg δεν βασίζεται σε ανώνυμες πηγές, αλλά σε δηλώσεις του συμβούλου της φράου Μέρκελ και προέδρου του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών, Μάρσελ Φρέιζερ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Γερμανό οικονομολόγο, που θεωρεί «δέντρο» το τωρινό πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, το «δάσος», δηλαδή το τρίτο Μνημόνιο:

– Θα έρθει το καλοκαίρι (πιθανότατα τον Ιούνιο) και θα είναι ύψους 30 έως 40 δισ. ευρώ
– Θα έχει χρονική διάρκεια τριών ετών
– Θα συνοδεύεται από νέες απαιτήσεις για αντιλαϊκά μέτρα, ενώ μένει να διευθετηθεί ο νέος θεσμός εποπτείας όσων θα συμφωνηθούν με την ελληνική κυβέρνηση.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, γιατί οι Τσιπροκαμμένοι παίζουν τώρα το παιχνίδι των καθυστερήσεων και της δήθεν «σκληρής διαπραγμάτευσης» και γιατί έχουν λυσσάξει οι ξεφωνημένοι παπαγάλοι τους να παρουσιάζουν διαρκώς… εθνικούς θριάμβους. Για να συνεχίσουν για λίγο ακόμα να ζουν το… μύθο τους, καθότι οι μέρες τους είναι μετρημένες! Μετά, θα ξεσπάσει (και δικαίως!) η οργή του λαού! Κι αν με τους Σαμαροβενιζέλους ήταν κατά βάσιν σιωπηλή (γιατί ο ελληνικός λαός δεν περίμενε τίποτα καλύτερο από δαύτους…) και εκφράστηκε στις εκλογές, μ’ αυτούς τους παπατζήδες που συνεχίζουν ακόμα και τώρα να πουλάνε ελπίδες με το κιλό, θα είναι άμεση και ηχηρότατη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου