" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΙ ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΦΡΑΟΥ ΜΕΡΚΕΛ;

article14175_1395511265.w_l

Γράφει ο Αντίοχος.

Σαν μελλοντική κυβέρνηση της χώρας φέρεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, μετά τις φανερές συναντήσεις του mister Tsipra με παράγοντες του ευρωπαϊκού κατεστημένου (στη λίμνη του Κόμο) και με παγκοσμίως σημαίνοντα πρόσωπα (όπως ο Πάπας), έχουμε και τις κρυφές αποστολές εκπροσώπων του στο εξωτερικό. 

Έτσι, σε ειδική αποστολή βρίσκονται οι… οικονομικοί εγκέφαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης και Γιώργος Σταθάκης, στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον Γεργκ Ασμουσεν, υφυπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Μέρκελ και πρώην μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο Βερολίνο. 

Το μυστικό ραντεβού αποκαλύφθηκε με δημοσίευμα των Νέων, το οποίο επιβεβαίωσε ο Δραγασάκης, μιλώντας για άτυπη και όχι επίσημη συνάντηση: «Άτυπες συναντήσεις γίνονται με κάθε ευκαιρία και σε κάθε πρόσφορο επίπεδο. Με την έννοια αυτή υπήρξε γεύμα με γερμανούς οικονομολόγους με τη παρουσία και του κ. Άσμουσεν».

Προς τι το ραντεβού των συριζαίων με τον υπουργό της (δήθεν…) «μισητής» Μέρκελ; 

Σίγουρα όχι για να του μεταφέρουν ότι «είναι αναγκαίο να σπάσουμε αυτό το πλαίσιο του Μερκελισμού και της γερμανικής ηγεμονίας», όπως λέει ο mister Tsipras, σε συνέντευξή του στους βρετανικούς Financial Times… 

Αλλά, γιατί οι πρόωρες εκλογές μέχρι τον Μάρτιο είναι βέβαιες, ο φον Αντωνάκης τα’ χει φάει τα ψωμιά του, οπότε οι Γερμανοί καλούν τους μελλοντικούς τους κατοχικούς αχυρανθρώπους τους να δώσουν τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι θα τους είναι… πιστοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου