" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΘΑ… ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ!


afisa-630x891

Γράφει ο Αντίοχος.

Ανοιχτή εκδήλωση, προκειμένου να παρουσιάσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις ένοπλες δυνάμεις, διοργανώνει το Τμήμα Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του συνονθυλεύματος, στις 12 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα μιλήσει και ο mister Tsipras.
Δεν ξέρουμε βεβαίως τι θα πουν ο αρχισυριζαίος και οι υπόλοιποι ομιλητές (πιθανότατα θα προσπαθήσουν να αποκρύψουν τις πραγματικές τους θέσεις, μιλώντας γενικά κι αόριστα και θα επιχειρήσουν να καλοπιάσουν τους στρατιωτικούς μήπως πάρουν καμιά ψήφο στις εκλογές που έρχονται…), ξέρουμε όμως τις σχετικές θέσεις μιας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόκειται για την «Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ», οι δε θέσεις της υπάρχουν στο «Πρόγραμμα για μια επαναστατική κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανατροπή του καπιταλισμού και τη θεμελίωση του σοσιαλισμού». Και πως θα λειτουργούν οι Ένοπλες Δυνάμεις με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την συνιστώσα; Ιδού και τα συμπεράσματα δικά σας: «Συνολική αναμόρφωση του στρατού με τα ακόλουθα μέτρα: «Οι εκλεγμένες επιτροπές στρατιωτών και κατώτερων αξιωματικών πρέπει να αποφασίζουν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μονάδα. Εκλογή και δικαίωμα ανάκλησης όλων των αξιωματικών από τους στρατιώτες. Όχι στον επαγγελματικό στρατό. Θητεία με εκπαίδευση στα όπλα όλου του εργαζόμενου λαού, σαν εγγύηση για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών του. Πλαισίωση του στρατού από στρατιωτικά αποσπάσματα των εργατικών οργανώσεων που θα εκπαιδευτούν στα στρατόπεδα με έξοδα του κράτους».

ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου