" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Λουκέτο στη Χαλυβουργική: Η Ελληνική Βιομηχανία στο εκτελεστικό απόσπασμα

Λουκέτο στη Χαλυβουργική: Η Ελληνική Βιομηχανία στο εκτελεστικό απόσπασμα
Η ιστορικότερη ελληνική χαλυβουργία με εμπειρία άνω των 80 ετών στην παραγωγή χαλυβουργικών προϊόντων διακόπτει την λειτουργία της. Η «Χαλυβουργική Α.Ε.» πρόσφατα είχε ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα επενδύσεων σε νέες και καινοτόμες τεχνολογίες και σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Ελευσίνα Αττικής. Η Χαλυβουργική ως εταιρία ήταν εξ ορισμού η «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας, η οποία αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία της καινοτομούσε, βελτιωνόταν και εξελισσόταν αντιμετωπίζοντας πάντα τις προκλήσεις του κλάδου και το οικονομικό περιβάλλον.
Αυτό που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει ήταν οι αχρείοι προδότες Σαμαροβενιζέλοι, οι οποίοι την οδήγησαν μετά από 80 και πλέον χρόνια λειτουργίας στον μαρασμό και το κλείσιμο. Η εταιρία η οποία ξεκίνησε την λειτουργία της το 1925, με ιδρυτή τον Θ. Αγγελόπουλο, αναγκάζεται λόγω τεράστιου ενεργειακού κόστους και καθίζησης των πωλήσεών της να θέσει σε διαθεσιμότητα το σύνολο του προσωπικού της, ήτοι περίπου 250 άτομα, ενώ ήδη είχαν αποχωρήσει με εθελουσία έξοδο άλλα 150 άτομα.
Το ενεργειακό κόστος υποχρέωσε την εταιρία να λειτουργεί τα εργοστάσιά της μόνο σε νυκτερινή βάρδια, λόγω του εκπτωτικού τιμολογίου. Οι πωλήσεις του 2012 είχαν μειωθεί κατά 70% σε σχέση με το 2011, ενώ καθίζηση υπέστησαν τα τελευταία χρόνια του μνημονίου όλα τα βασικά οικονομικά στοιχεία της εταιρίας.
Η Χαλυβουργική Α.Ε. με τις τρεις εταιρίες της Σιδενόρ, Χαλυβουργία και Χαλυβουργική δεν δύναται πλέον να ανταπεξέλθει στο ενεργειακό κόστος, στις μειωμένες εξαγωγές, στις τραπεζικές υποχρεώσεις και στην μηδενική βιομηχανική και οικονομική δραστηριότητα της εσωτερικής αγοράς.
Η μνημονιακή Ελλάδα των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των προθύμων συμμάχων αυτών των δυο εκτελεί και πνίγει την ελληνική βιομηχανία, ενώ το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων σε αυτήν βρίσκεται σε δραματική κατάσταση. Οι Σαμαροβενιζέλοι λοιδορούν τους εργαζόμενους τάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανύπαρκτες θέσεις εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή οι υψικάμινοι σβήνουν και αποτελειώνουν τις όποιες ελπίδες για εργασία.
Οι πολιτικάντηδες καταστρέφουν την βιομηχανία της Ελλάδας και οδηγούν τους εργαζόμενους στην πλήρη εξαθλίωση. Ήρθε ο καιρός δια μέσου των επερχόμενων εκλογών να τους σταματήσουμε και να δώσουμε αυτοεκτίμηση και ψωμί στους τίμιους Έλληνες εργάτες. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να σωθεί η Ελλάδα.
Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: "Η χούντα του μνημονίου διέλυσε την οικονομία και την εθνική μας παραγωγή. Το ουσιαστικό κλείσιμο της χαλυβουργικής σηματοδοτεί το οριστικό τέλος της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής. Απαιτείται μια εθνική ηγεσία που θα στρέψει τα εκατομμύρια των Ελλήνων ανέργων στον πρωτογενή τομέα με στόχο την εθνική αυτάρκεια".

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου