" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΑΘΩΟΣ ΠΑΜΨΗΦΕΙ... Ο ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ...!!!


Επιτέλους η δικαιοσύνη έλαμψε στην Ελλάδα και ειδικά στον σκανδαλώδη τομέα της διπλωματίας.
Πάνω από μια δεκαετία, ενώ τα λαμόγια άρπαζαν και με τα δύο χέρια το κρατικό χρήμα μέσω ΜΚΟ που θα έκαναν δήθεν εθνικό έργο, με τις ευλογίες της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, το διεφθαρμένο σύστημα επιχείρησε να καταδικάσει έναν από τους ελάχιστους Ελληνόψυχους διπλωμάτες που εργάζονται για τα εθνικά μας συμφέροντα.
Σήμερα λοιπόν Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014, το τριμελές Εφετείο Αθηνών έκρινε αθώο παμψηφεί -και μάλιστα με πρόταση της Εισαγγελέως- τον πρώην Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κορυτσά Θεόδωρο Οικονόμου - Καμαρινό, από τις κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος κατά την έκδοση μερικών θεωρήσεων.
Ο πρόεδρος του Εφετείου κατά την ανακοίνωση της απόφασης δήλωσε ότι οι κατηγορίες που αποδόθηκαν στον κ. Καμαρινό δεν ευσταθούν, χαρακτηρίζοντας τις γενικές, αόριστες, ατελείς και αστήρικτες, ενώ δεν αποτελούν ούτε καν παραπτώματα.
 
Παράλληλα πρέπει να τονιστεί ότι η κατηγορούσα αρχή, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει νέα έφεση κατά της απόφασης, διότι αυτή στηρίχθηκε στην πρόταση της Εισαγγελέως.
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη αναιρούνται όλες οι ποινές που επέβαλλε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ, το οποίο είναι υποχρεωμένο πλέον να επιστρέψει στον κ. Καμαρινό τα χρήματα που του αφαίρεσαν από το μισθό του, στο διάστημα του ενός έτους που τέθηκε σε διαθεσιμότητα αλλά και του τριμήνου που τον έθεσε σε παύση, καθώς και να του επιστρέψει το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο.
 
Ο Ελεύθερος Λόγος Αργυροκάστρου επικοινώνησε με τον Ελληνόψυχο διπλωμάτη Θεόδωρο Οικονόμου - Καμαρινό ο οποίος μας δήλωσε τα εξής:
"Η απόφαση του Εφετείου αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Είναι η πρώτη απόφαση που εκδίδεται υπέρ ενός πατριώτη και ίσως σηματοδοτεί μια αλλαγή στη στάση της δικαιοσύνης. Όσο για το υπουργείο εξωτερικών, αποδεικνύεται περίτρανα ότι το τύλιγμα των υπαλλήλων και των διπλωματών με ανεξαρτησία πνεύματος σε μία κόλα χαρτί δεν αποδίδει πλέον τα αναμενόμενα".
 
Από την πλευρά μας ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη στον κ. Καμαρινό ώστε να συνεχίσει με την ίδια θέληση να εκπροσωπεί τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου