" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

"Έλληνας" δικαστής τάχθηκε ενάντια στην ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ και στα συμφέροντα της χώρας


Το Ροζάκης δεν είναι το πραγματικό του όνομα, ούτε και είναι Έλληνας.. Για αυτό και ψηφίζει εναντίον των ελληνικών συμφερόντων συνεχώς.. Διαβάστε σχετικά εδω

Ο ελληνικός λαός θέλει να διεκδικήσει και να καταστήσει σεβαστά τα δικαιώματα της χώρας και κατ' αυτό τον τρόπο έχει προσπεράσει την φοβική κυβέρνηση:
 

«Ναι» στην μονομερή οριοθέτηση Αποκλειστικής 
 Οικονομικής Ζώνης από την Ελλάδα είπε το 76,38% των συμμετεχόντων σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σχετικού debate που διοργάνωσαν τα Economic Events και η Hazlis & Rivas, ενώ κατά τάχθηκε το 23,62%.


Η ανακήρυξη ΑΟΖ αποτελεί εξ΄ ορισμού μονομερή πράξη η οποία «δεν απαιτεί τη συγκατάθεση κανενός», είπε στην εισήγησή του ο κ Θεόδωρος Καρυώτης, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Πανεπιστημιακό Σύστημα του Μέρυλαντ των ΗΠΑ, σημειώνοντας πως έχουν καταγραφεί παγκοσμίως 134 αντίστοιχες ενέργειες. 

Η Κύπρος το έκανε το 2004 και δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. Σε μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ προέβη και η Τουρκία το 1986 στη Μαύρη Θάλασσα», γεγονός το οποίο χαρακτήρισε μεγάλο διπλωματικό λάθος, καθώς βασίστηκε στην αρχή της μέσης γραμμής, «την οποία η ίδια χώρα τόσο απεχθάνεται. Τα τελευταία 40 χρόνια έχουν διεξαχθεί 53 συναντήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία για την υφαλοκρηπίδα. Δεν έχουν καταλήξει πουθενά», προσέθεσε ο κ. Καρυώτης.

«Ήρθε η ώρα», διαμήνυσε ο κ. Καρυώτης, υπογραμμίζοντας ότι η ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ συνιστά ζωτικό θέμα για την ενεργειακή επιβίωση της Ευρώπης. Υπερασπιζόμενος την ανάλυση σύμφωνα με την οποία η ελληνική ΑΟΖ είναι συγχρόνως ευρωπαϊκή ΑΟΖ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Καστελλόριζο δεν είναι μόνο νησί της Ελλάδας αλλά και νησί της ΕΕ. Η ΕΕ έχει προειδοποιήσει την Τουρκία ότι αν δεν λύσει τις διαφορές στη θάλασσα, δεν θα γίνει πλήρες μέλος της Ένωσης».

Λόγω των ιδιότυπων γεωγραφικών συνθηκών της περιοχής οι οποίες δεν επιτρέπουν την πλήρη άσκηση του δικαιώματος στην οριοθέτηση της ΑΟΖ (το διεθνές δίκαιο προβλέπει 200 ν.μ. οικονομικής ζώνης, ωστόσο, εν προκειμένω, δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα 400 ν.μ.), η Ελλάδα οφείλει προηγουμένως να συνδιαλλαγεί με τις γειτονικές χώρες, υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Ροζάκης,  Πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου, Συμβούλιο της Ευρώπης, ο οποίος συν τοις άλλοις υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι η χώρα να αποφύγει τη δημιουργία νέων «μετώπων» στη σημερινή αρνητική συγκυρία.



«Η ευρωπαϊκή ΑΟΖ αποτελεί ένα πλάσμα το οποίο δεν υφίσταται. Η διεθνής σύμβαση του 1982 υπαγορεύει ότι η ΕΕ δεν αποκτά αυτοδύναμα δικαιώματα»σημείωσε.



αντιπληροφόρηση

ΕΛΛΑΣ ΑΙΩΝΙΟΝ : θυμάσθε πως είχε αντιδράσει η Δαμανάκη όταν ακούστηκε στην Βουλή το πραγματικό όνομα του "Ροζάκη"  ΡΟΖΕΝΣΤΑΙΝ ; 

ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ: Κύριε Πρόεδρε, θα αρχίσω με μια καθυστερημένη παρατήρηση, αν μου επιτρέπετε προς το Προεδρείο. Δεν ήσασταν εσείς στην 'Εδρα, αλλα πριν από λίγη ώρα ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας εδώ στη Βουλή αποκάλεσε το συνάδελφο κ. Ροζάκη "κύριο Ροζενστάιν".
 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ: Τι σας ενδιαφέρει;
 

ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ: Τι με ενδιαφέρει, κύριε συνάδελφε; Είμαι Εβραία γι' αυτό μ' ενδιαφέρει. Και όσο κάνετε προσπάθεια να επικρατήσει ρατσισμός στην Αίθουσα, εγώ είμαι Εβραία. Γι' αυτό μ' ενδιαφέρει.


Επίσης διαβάστε αυτό το θέμα : 

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΗΜΙΤΩΝ

              ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου