" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Ἰσραηλινοί πρώην κατάσκοποι γράφουν τίς ἀμερικανικές εἰδήσεις. Σκέψου σέ κάτι χῶρες σάν τήν ...Ἑλλάδα !

 Πως οι εβραιοι ταϊζουν τον διεθνή τηλεθεατή με σανό

«Ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, ο Νετανιάχου βρίσκεται σε νικηφόρο σερί».

Έτσι λέει ο τίτλος ενός πρόσφατου άρθρου του «Axios» που περιγράφει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να ιππεύει σε ένα ασυναγώνιστο κύμα θριάμβων. Αυτές οι εκπληκτικές στρατιωτικές «επιτυχίες», σημειώνει ο συγγραφέας του Barak Ravid, περιλαμβάνουν τον βομβαρδισμό της Υεμένης, τις δολοφονίες του αρχηγού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε και του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, και την επίθεση τηλεειδοποίησης κατά του Λιβάνου. Ο ίδιος συγγραφέας έγινε πρόσφατα «δημοφιλής» για ένα άρθρο που ισχυριζόταν ότι οι ισραηλινές επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ «δεν έχουν σκοπό να οδηγήσουν σε πόλεμο, αλλά είναι μια προσπάθεια να επιτευχθεί «αποκλιμάκωση μέσω κλιμάκωσης». Οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χλεύασαν και σκυλόβρισαν τον  Ravid για αυτόν τον, οργουελιανό συλλογισμό. Αλλά αυτό που διέφυγε σχεδόν σε όλους είναι ότι ο Barak Ravid είναι ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ,  ή τουλάχιστον ήταν μέχρι πρόσφατα. Ο Ravid είναι πρώην αναλυτής της ισραηλινής κατασκοπευτικής υπηρεσίας Unit 8200, και μόλις πέρυσι, ήταν ακόμη έφεδρος στην ομάδα Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων

Η Unit 8200 είναι η μεγαλύτερη και ίσως πιο αμφιλεγόμενη κατασκοπευτική οργάνωση του Ισραήλ.( Σημ. Πελασγ.  Ἔχομε ἀναφερθεῖ στήν συγκεκριμένη κατασκοπευτική ὑπηρεσία, μέ θέματά μας ΕΔΩ ). Ἀλλά καί αὐτό : 

Ὁ Κόκκαλης,τό Ἰσραήλ, ἡ Ἄμυνα καί ἡ Ἀσφάλεια... Μήν ξεχνᾶτε πόσα μμε ἔχει στά χέρια του ὁ ἐν λόγῳ. Καί δέν εἶναι μόνον αὐτός. Εἶναι καί κάτι ...ναρκέμποροι ( ἄμεσα συνδεδεμένοι ἀμφότεροι) πού μέ ὁμάδες, κανάλια, φυλλάδες καί πλοῖα βεβαίως, πού ποιός ξέρει τί ἔχουν τρουπωμένο στά μέσα τους ! Ἄλλως τε τυχαίως τούς βαροῦν προσοχή ἀκόμη καί ὑψηλόβαθμοι ἀστυνομικοί ; ... 

 Υπήρξε υπεύθυνη για πολλές κατασκοπευτικές και τρομοκρατικές επιχειρήσεις υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης επίθεσης τηλε-ειδοποίησης που τραυμάτισε χιλιάδες Λιβανέζους πολίτες. Όπως θα αποκαλύψει αυτή η έρευνα, ο Ravid απέχει πολύ από το να είναι ο μόνος Ισραηλινός πρώην ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ  που εργάζεται σε κορυφαία μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, εργαζόμενος σκληρά για να παράγει δυτική υποστήριξη για την γενοκτονία που διαπράττει μπρός στα μάτια μας σήμερα, το «κράτος» του.

Ένας (δημοσιογράφος) ΜΕΣΑ απ’ τον  Λευκό Οίκο.

Ο Ravid έγινε γρήγορα ένα από τα άτομα με τη μεγαλύτερη επιρροή στο γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου.

 Τον Απρίλιο, «κέρδισε» το διάσημο Βραβείο Ανταποκριτών Τύπου του Λευκού Οίκου «για τη συνολική αριστεία στην κάλυψη του Λευκού Οίκου»—ένα από τα υψηλότερα βραβεία στην «αμερικανική δημοσιογραφία». Οι ....σύνεδροι εντυπωσιάστηκαν από αυτό που περιέγραψαν ως «βαθιά, σχεδόν οικεία επίπεδα (δημοσιογραφικών) πηγών στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό» και επέλεξαν έξι άρθρα ως υποδειγματικά κομμάτια της δημοσιογραφίας.

Οι περισσότερες από αυτές τις ιστορίες περιελάμβαναν απλώς την εκτύπωση .....ανώνυμων πηγών του Λευκού Οίκου ή της ισραηλινής κυβέρνησης, κάνοντας τις να φαίνονται καλές και αποστασιοποιώντας τον Πρόεδρο Μπάιντεν από τη φρίκη της ισραηλινής επίθεσης στην Παλαιστίνη. Ως εκ τούτου, δεν υπήρχε λειτουργική διαφορά μεταξύ αυτών και των ανακοινώσεων τύπου του Λευκού Οίκου. Για παράδειγμα, μια ιστορία που επέλεξαν οι «σύνεδροι»  είχε τίτλο; « Ο Biden λέει στον Bibi η 3ήμερη παύση των μαχών θα μπορούσε να βοηθήσει στην απελευθέρωση ορισμένων ομήρων» παρουσιάζοντας έτσι τον 46ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ως πιστό στην βοήθεια της ανθρωπιστικής κόλασης (της Γάζας) και τη απάλυνση του ......(ανθρώπινου) πόνου.

 Ένα άλλο περιέγραψε πόσο «απογοητευμένος» είναι ο Μπάιντεν με τον Νετανιάχου και την ισραηλινή κυβέρνηση

Οι διαδηλωτές είχαν ζητήσει από τους δημοσιογράφους να μποϊκοτάρουν  την εκδήλωση σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους πεσόντες δολοφονημένους ομολόγους τους δημοσιογράφους στη Γάζα (η οποία, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, αφορά τουλάχιστον 128 δολοφονημένουςδημοσιογράφους). Όχι μόνο δεν υπήρξε μποϊκοτάζ της εκδήλωσης, αλλά οι διοργανωτές έδωσαν το υψηλότερο βραβείο τους σε έναν αξιωματούχο των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών που έγινε «ρεπόρτερ», ο οποίος έχει κερδίσει τη φήμη ίσως του πιο υπάκουου στενογράφου του Λευκού Οίκου. Ο Ravid έλαβε προσωπικά το βραβείο από τον Πρόεδρο Μπάιντεν, ο οποίος τον αγκάλιασε σαν ....αδερφό του. Το ότι ένας γνωστός (πρώην) Ισραηλινός κατάσκοπος θα μπορούσε να αγκαλιάσει τον Μπάιντεν με τέτοιο τρόπο λέει πολλά για τη στενή σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ αλλά και για τον βαθμό στον οποίο τα κατεστημένα ΜΜΕ έχουν την ΑΠΟΛΥΤΗ εξουσία.


Ο Ravid έχει «φτιάξει» (σημ. μεταφραστή: Είδατε πως ανεβαίνουν οι εβραίοι; Πάντα με την αξία τους) όνομα δημοσιεύοντας άκριτα κολακευτικές πληροφορίες που του δόθηκαν είτε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ είτε από το Ισραήλ περνώντας τις με την σέσουλα.

Τον Απρίλιο, έγραψε ότι «ο Πρόεδρος Μπάιντεν έθεσε ένα ...τελεσίγραφο στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στην έκκλησή τους την Πέμπτη: Εάν το Ισραήλ δεν αλλάξει πορεία στη Γάζα, «δεν θα μπορούμε να σας υποστηρίξουμε» και ότι «Ασκούσε την ισχυρότερη ώθησή του για τερματισμό των μαχών στη Γάζα σε έξι μήνες πολέμου και προειδοποιούσε για πρώτη φορά ότι η πολιτική των ΗΠΑ στον πόλεμο θα εξαρτηθεί από την τήρηση του Ισραήλ στα αιτήματά του», τα οποία περιλάμβαναν «μια άμεση κατάπαυση του πυρός  Τον Ιούλιο, ανέφερε ανώνυμες πηγές που του είπαν ότι ο Νετανιάχου και το Ισραήλ προσπαθούν για «μια διπλωματική λύση» – άλλος ένας εξαιρετικά αμφίβολος ισχυρισμός.

 Άλλα άρθρα του Ravid που ακολουθούν το ίδιο μοτίβο περιλαμβάνουν:

Ο Μπάιντεν λέει στον Μπίμπι ότι δεν συμμετέχει για ένα χρόνοπολέμου στη Γάζα

Ο Λευκός Οίκοςακυρώνει τη συνάντηση, επιπλήττει τον Νετανιάχου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για βίντεο

Ο Μπάιντεν «εξαντλεί» η υπομονή του με τον Μπίμπι καθώς οπόλεμος στη Γάζα πλησιάζει τις 100 ημέρες

Η σύγκρουση Μπάιντεν-Μπίμπι κλιμακώνεται καθώς οι ΗΠΑ κατηγορούνται για υπονόμευση της ισραηλινής κυβέρνησης . 

Οι «κόκκινες γραμμές» για τον Ράφα έβαλαν σε τροχιά σύγκρουσης Μπάϊντεν καί Νετανιάχου

Ο Μπάιντεν σε ανοιχτό μικρόφωνο: Είπε στον Μπίμπι ότι συνειδητοποιεί πως χρειάζονταν μία  συνάντηση, άμεσα, στη Γάζα

Ο Λευκός Οίκος χάνει την εμπιστοσύνη του στην ισραηλινήκυβέρνηση καθώς η Μέση Ανατολή στριφογυρίζει

Ο Ισραηλινός υπουργός επικρίθηκε στον Λευκό Οίκο για τη Γάζακαι την πολεμική στρατηγική

Ο Μπάιντεν είπε στον Bibi ότι οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν μιαισραηλινή αντεπίθεση στο Ιράν 

Αυτός ο ανελέητος εξωραϊσμός της κυβέρνησης Μπάιντεν έχει προκαλέσει εκτεταμένο χλευασμό στο διαδίκτυο.

«ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ του AXIOS: Αφού πούλησε στον Νετανιάχου όπλα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, ο Μπάιντεν έπαιξε —δυνατά— το «Bad Blood» του Taylor Swift. «Όλοι μπορούσαν να το ακούσουν», λέει μια πηγή κοντά στον Μπάιντεν», έγραψε στο Χ ( πρώηνTwitter)  ο χρήστης του X, Ντέιβιντ Γκρόσμαν. «Συνεχίζω να παραδίδω μεγάλους σωρούς από μετρητά και όπλα, αλλά κουνώντας το κεφάλι μου για να καταλάβουν όλοι ότι κατά κάποιο τρόπο διαφωνώ με αυτό», είπε ειρωνικά ο κωμικός Hussein Kesvani, απαντώντας στο τελευταίο άρθρο του Ravid που υποδηλώνει ότι ο Μπάιντεν έχει γίνει «ολοένα και πιο δύσπιστος» προς τους Ισραηλινούς. κυβέρνηση. 

Καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της υποτιθέμενης διαίρεσης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ, η κυβέρνηση Μπάιντεν συνέχισε να εκφράζει ενθουσιώδη υποστήριξη για τις ισραηλινές επιθέσεις, να μπλοκάρει τα ψηφίσματα κατάπαυσης του πυρός και το παλαιστινιακό κράτος στον ΟΗΕ, και έχει στείλει όπλα αξίας 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ τους τελευταίους 12 μήνες. Έτσι, ανεξάρτητα από το πόσο αμφισβητήσιμες είναι αυτές οι εκθέσεις του Axios, διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο για την Ουάσιγκτον, επιτρέποντας στην κυβέρνηση Μπάιντεν να αποστασιοποιηθεί από αυτό που οι διεθνείς φορείς έχουν χαρακτηρίσει ως γενοκτονία. Η λειτουργία του Ravid ήταν να παράγει συναίνεση για την κυβέρνηση μεταξύ του ελίτ λίμπεραλ κοινού που διαβάζει Axios, επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν να πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ είναι ένας έντιμος μεσολαβητής για την ειρήνη στη Δυτική Ασία και όχι ένας βασικός παράγοντας για το Ισραήλ. Ο Ravid δεν κρύβει την απροκάλυπτη περιφρόνησή του για τους Παλαιστίνιους. 

Τον Σεπτέμβριο, έκανε retweet μια ανάρτηση που ανέφερε: 

« Αυτός είναι ο παλαιστινιοναζιστικός τρόποςκερδίζουν παραχωρήσεις χωρίς να δίνουν τίποτα σε αντάλλαγμα και στη συνέχεια χρησιμοποιούν αυτές τις παραχωρήσεις ως βάση για τον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων. Οι Παλαιστινιο-ναζί δεν ξέρουν πώς να πουν την αλήθεια». 

Λιγότερο από μία εβδομάδα αργότερα, προώθησε τον εξαιρετικά αμφίβολο ισχυρισμό του Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας Yoav Gallant ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις βρήκαν μια φωτογραφία των παιδιών του αρχηγού των Ταξιαρχιών al-Qassam Mohammed Sinwar να πανηγυρίζουν μπροστά σε μια τεράστια εικόνα αεροπλάνων να χτυπούν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Ο Gallant δήλωσε ότι βρήκαν αυτή την εικόνα -προφανώς προσπαθώντας να συνδέσουν ψευδώς τους Παλαιστίνιους με την 11η Σεπτεμβρίου- σε μια σήραγγα «όπου οι αδελφοί Sinwar κρύβονταν σαν αρουραίοι».

Μια διαβόητη υπηρεσία κατασκοπείας

Η Μονάδα 8200, που ιδρύθηκε το 1952, είναι η μεγαλύτερη και πιο αμφιλεγόμενη μεραρχία του ισραηλινού στρατού. Υπεύθυνη για μυστικές επιχειρήσεις, κατασκοπεία, παρακολούθηση και κυβερνοπόλεμο, από τις 7 Οκτωβρίου 2023, η ομάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσοχής του κόσμου. Αναγνωρίζεται ευρέως ως η οργάνωση πίσω από τη διαβόητη επίθεση τηλε-ειδοποίησης στον Λίβανο, η οποία άφησε πίσω της τουλάχιστον εννέα νεκρούς και περίπου 3.000 τραυματίες. Ενώ πολλοί στο Ισραήλ (και ο ίδιος ο Ravid) χαιρέτησαν την επιχείρηση ως επιτυχή, καταδικάστηκε παγκοσμίως ως απαίσια τρομοκρατική ενέργεια, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διευθυντή της CIA Leon Panetta

Η μονάδα 8200 έχει δημιουργήσει επίσης μια λίστα θανάτων με τεχνητή νοημοσύνη για τη Γάζα, προτείνοντας δεκάδες χιλιάδες άτομα (συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών) για δολοφονία. Αυτό το λογισμικό ήταν ο κύριος μηχανισμός στόχευσης που χρησιμοποίησε ο IDF τους πρώτους μήνες της επίθεσής του στην πυκνοκατοικημένη λωρίδα.

Περιγραφόμενο ως το Χάρβαρντ του Ισραήλ, το Unit 8200 είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα “ιδρύματα” στη χώρα. Η διαδικασία επιλογής είναι άκρως ανταγωνιστική. Οι γονείς ξοδεύουν περιουσίες σε μαθήματα φυσικών και μαθηματικών για τα παιδιά τους, ελπίζοντας ότι θα επιλεγούν για υπηρεσία εκεί, ξεκλειδώνοντας μια κερδοφόρα καριέρα στον αναπτυσσόμενο τομέα υψηλής τεχνολογίας του Ισραήλ. Χρησιμεύει επίσης ως το επίκεντρο ενός μελλοντικού κατασταλτικού κρατικού μηχανισμού του Ισραήλ. Χρησιμοποιώντας γιγάντιους όγκους δεδομένων που συγκεντρώθηκαν για Παλαιστίνιους παρακολουθώντας κάθε τους κίνηση μέσω κάμερες αναγνώρισης προσώπου που παρακολουθούν τις κλήσεις, τα μηνύματα, τα e-mail και τα προσωπικά τους δεδομένα, η Μονάδα 8200 δημιούργησε ένα δυστοπικό δίκτυο που χρησιμοποιεί για να παρακολουθεί, να παρενοχλεί και να καταστείλει τους Παλαιστινίους

Η Μονάδα 8200 συγκεντρώνει φακέλους για κάθε Παλαιστίνιο, συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού ιστορικού, της σεξουαλικής ζωής και του ιστορικού αναζήτησης, έτσι ώστε αυτές οι πληροφορίες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έναν εκβιασμό τώρα ή  αργότερα. Εάν, για παράδειγμα, ένα άτομο απατά τη σύζυγό του, χρειάζεται απεγνωσμένα μια ιατρική επέμβαση ή είναι κρυφά ομοφυλόφιλος, αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός για να μετατρέψει τους πολίτες σε πληροφοριοδότες και κατασκόπους του Ισραήλ. Ένας πρώην πράκτορας της Μονάδας 8200 είπε ότι ως μέρος της εκπαίδευσής του, του ανατέθηκε να απομνημονεύει διαφορετικές αραβικές λέξεις για τον όρο «ομοφυλόφιλος» ώστε να μπορεί να τις ακούει στις συνομιλίες. 

Οι λειτουργοί της μονάδας 8200 συνέχισαν να δημιουργούν μερικές από τις εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις στον κόσμο και πολλά από τα πιο διαβόητα προγράμματα κατασκοπείας, συμπεριλαμβανομένου του Pegasus.( Σημ. Πελασγ. Ἐννοεῖται πώς ἔχομε ἀναφέρει [ἀκόμη πρό 4ετίας] ἐπίσης τό θέμα τοῦ "Πήγασος". μαζύ μέ τά παραπάνω θέματα σχετικῶς μέ τήν Μονάδα 8200, ἐπίσης ΕΔΩ κι᾿ΕΔΩ)  Το Pegasus χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών ηγετών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Γάλλου Emmanuel Macron, του Cyril Ramaphosa της Νότιας Αφρικής και του Imran Khan του Πακιστάν. ( Σημ. Πελασγ. Γιά τόν Πακιστανό ἡγέτη ἐπίσης ἔχομε γράψει πῶς τἀ γνωστά ἁρπακτικά τόν ἔβγαλαν ἀπό τήν μέση...ΕΔΩ ).

Δίκτυο εταιρειών "πίσω" από το κατασκοπευτικό βαν στη Λάρνακα...Αμείλικτα ερωτήματα για τις υπηρεσιες του κατασκοπευτικού βαν στην Κύπρο...  Αρχηγός Αστυνομίας: «Σοβαρή η υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν»...ΕΔΩ κι᾿ΕΔΩ 

Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε την πώληση του Pegasus στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, καθώς και σε μερικές από τις πιο αυταρχικές κυβερνήσεις στον πλανήτη. Αυτό περιελάμβανε τη Σαουδική Αραβία, η οποία χρησιμοποίησε το λογισμικό για να παρακολουθεί τον δημοσιογράφο της Washington Post Τζαμάλ Κασόγκι πριν δολοφονηθεί από Σαουδάραβες πράκτορες στην Τουρκία. ( Σημ. Πελασγ. θυμᾶστε ποιός εἶχε ἐμπλακεῖ στήν δολοφονία Κασόγκι ; Μήπως θυμᾶστε ποῦ τόν συναντήσαμε τόν ἐν λόγῳ ; Διαβᾶστε ΕΔΩ ) Μια πρόσφατη έρευνα του MintPressNews διαπίστωσε ότι ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας αγοράς VPN ( εἰκονικό ἰδιωτικό δίκτυο )  ανήκει και διαχειρίζεται μια Ισραηλινή εταιρεία με επικεφαλής και συνιδρυτή έναν απόφοιτο του Unit 8200.

Το 2014, 43 έφεδροι της Μονάδας 8200 συνέταξαν κοινή δήλωση δηλώνοντας ότι δεν ήταν πλέον πρόθυμοι να υπηρετήσουν στη μονάδα λόγω των ανήθικων πρακτικών της, που περιλάμβαναν τη μη διάκριση μεταξύ απλών Παλαιστινίων πολιτών και τρομοκρατών. Στην επιστολή σημειώθηκε επίσης ότι η ευφυΐα τους μεταβιβάστηκε σε ισχυρούς τοπικούς πολιτικούς, οι οποίοι τη χρησιμοποίησαν όπως ήθελαν.

Αυτή η δημόσια δήλωση προκάλεσε οργή στον Ravid με τους συναδέλφους του.

Στον απόηχο του σκανδάλου, ο Ravid  πήγε στο ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού για να επιτεθεί στους πληροφοριοδότες. Ο Ravid  είπε ότι το να εναντιωθείς στην κατοχή της Παλαιστίνης ήταν να εναντιωθείς στο ίδιο το Ισραήλ, καθώς η κατοχή είναι ένα θεμελιώδες «μέρος» του Ισραήλ.

«Αν το πρόβλημα είναι πραγματικά η κατοχή», είπε, «τότε οι φόροι σας είναι επίσης πρόβλημα – χρηματοδοτούν τον στρατιώτη στο σημείο ελέγχου, το εκπαιδευτικό σύστημα… και το 8200 είναι μια μεγάλη απάτη».

Αφήνοντας κατά μέρος τα σχόλια του Ravid, τίθεται το ερώτημα: Είναι πραγματικά αποδεκτό τα μέλη μιας ομάδας σχεδιασμένης να διεισδύουν, να παρακολουθούν και να στοχεύουν ξένους πληθυσμούς, που έχει δημιουργήσει πολλές από τις πιο επικίνδυνες και επεμβατικές τεχνολογίες κατασκοπείας του πλανήτη και είναι ευρέως πίσω από εξελιγμένες διεθνείς τρομοκρατικές επιθέσεις, να γράφουν τις ειδήσεις των Αμερικανών για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη;

Ποια θα ήταν η αντίδραση αν υψηλόβαθμα στελέχη των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης αποκαλούνταν αξιωματούχοι πληροφοριών της Χεζμπολάχ, της Χαμάς ή του F.S.B. της Ρωσίας;

Ειδήσεις για το Ισραήλ, που σας τις δίνει ωμά το ..............Ισραήλ


Ωστόσο, ο Ravid απέχει πολύ από το να είναι ο μόνος δημοσιογράφος με επιρροή στην Αμερική με βαθείς δεσμούς με το ισραηλινό κράτος.

Η Shachar Peled πέρασε τρία χρόνια ως αξιωματικός στη Μονάδα 8200, επικεφαλής μιας ομάδας αναλυτών στην επιτήρηση, τις πληροφορίες και τον κυβερνοπόλεμο. Υπηρέτησε επίσης ως αναλύτρια τεχνολογίας για την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Shin Bet.

Το 2017, προσλήφθηκε ως παραγωγός και συγγραφέας από το ......CNN  και πέρασε τρία χρόνια γράφοντας σενάρια για τις εκπομπές του Fareed Zakaria και της Christiane Amanpour.

Η Google την προσέλαβε αργότερα για να γίνει η Ανώτερη Ειδικός Μέσων της εταιρείας

Ένας άλλος πράκτορας του Unit 8200 που συνέχισε να εργάζεται για το CNN είναι η Tal Heinrich.

Η Χάινριχ πέρασε τρία χρόνια ως πράκτορας της Μονάδας 8200.

Μεταξύ 2014 και 2017, ήταν παραγωγός πεδίου και γραφείου ειδήσεων για το διαβόητο φιλοϊσραηλινό Γραφείο Ιερουσαλήμ του CNN, όπου ήταν ένας από τους κύριους δημοσιογράφους που διαμόρφωσαν την αντίληψη της Αμερικής για την «Operation Protective Edge», τον βομβαρδισμό του Ισραήλ στη Γάζα που σκότωσε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους. εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι.

Η Χάινριχ αργότερα αποχώρησε από το CNN και τώρα είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού .........Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η τάση του CNN για πρόσληψη ισραηλινών κρατικών στελεχών συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η Tamar Michaelis, για παράδειγμα, εργάζεται επί του παρόντος για το δίκτυο, παράγοντας μεγάλο μέρος του περιεχομένου του στο τμήμα Ισραήλ/Παλαιστίνη. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε υπηρετήσει ως επίσημος εκπρόσωπος του IDF στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις. Οι New York Times, εν τω μεταξύ, προσέλαβαν τον Anat Schwartz, έναν πρώην αξιωματικό της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας με μηδενική δημοσιογραφική εμπειρία.Ο Schwartz συνέγραψε τη διαβόητη και πλέον απαξιωμένη έκθεση «Screams Without Words», η οποία ισχυριζόταν ότι μαχητές της Χαμάς βιάζουν συστηματικά σεξουαλικά τους Ισραηλινούς στις 7 Οκτωβρίου

Πολλοί υπάλληλοι των New York Times, συμπεριλαμβανομένου του σταρ αρθρογράφου David Brooks, έχουν παιδιά που υπηρετούν στο IDF. Ακόμη και όταν αναφέρουν ή προσφέρουν απόψεις για την περιοχή, οι Times δεν αποκάλυψαν ποτέ αυτές τις κραυγαλέες συγκρούσεις συμφερόντων στους αναγνώστες τους. Ούτε έχει αποκαλύψει ότι αγόρασε ένα σπίτι στην Ιερουσαλήμ για τον προϊστάμενο του γραφείου της,  που είχε κλαπεί από την οικογένεια της Παλαιστίνιας διανοούμενου Γκάντα ​​Κάρμι το 1948


Το MintPressNews πήρε συνέντευξη από την Ghada Karmi ( Παλαιστίνια Ἀκαδημαϊκός, ἱατρός καί συγγραφέας... ἐδῶ) πέρυσι για το τελευταίο της βιβλίο και τις ισραηλινές προσπάθειες να τη φιμώσουν. Ο πρώην συγγραφέας του περιοδικού New York Times και νυν αρχισυντάκτης του The AtlanticJeffrey Goldberg («Αμερικανός») εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια για να προσφερθεί εθελοντικά ως δεσμοφύλακας του IDF κατά την πρώτη Παλαιστινιακή Ιντιφάντα (εξέγερση). Στα απομνημονεύματά του, ο Goldberg αποκάλυψε ότι, ενώ υπηρετούσε στο IDF, βοήθησε να συγκαλύψει την κακοποίηση Παλαιστινίων κρατουμένων. 

Οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επίσης, είναι γεμάτες με πρώην πράκτορες της Unit 8200. Μια μελέτη του MintPress του 2022 βρήκε όχι λιγότερους από 99 πρώην στελέχη της Μονάδας 8200 που εργάζονταν για την Google.

Το Facebook απασχολεί επίσης δεκάδες πρώην τρομοκράτες από αυτήν την τρομοκρατική ομάδα. Αυτό περιλαμβάνει την Emi Palmor, η οποία συμμετέχει στο εποπτικό συμβούλιο της Meta.Αυτό το πάνελ των 21 ατόμων αποφασίζει τελικά την κατεύθυνση των άλλων προσφορών του Facebook, του Instagram και του Meta, κρίνοντας ποιο περιεχόμενο θα επιτρέψει, να προωθήσει και τι να καταργήσει. Το Meta έχει επισήμως καταδικαστεί για τη συστηματική καταστολή των παλαιστινιακών φωνών στις πλατφόρμες του από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο κατέγραψε πάνω από 1.000 περιπτώσεις απροκάλυπτης αντιπαλαιστινιακής λογοκρισίας μόνο τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2023. Ένα μέτρο αυτής της προκατάληψης υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι, σε ένα σημείο, το Instagram εισήγαγε αυτόματα τη λέξη «τρομοκράτης» στα προφίλ των χρηστών που αυτοαποκαλούνταν Παλαιστίνιοι

Παρά τους ευρέως διαδεδομένους ισχυρισμούς από πολιτικούς των ΗΠΑ ότι αποτελεί εστία αντι-ισραηλινού και αντισημιτικού ρατσισμού, η TikTok απασχολεί επίσης πολλούς πρώην πράκτορες της Μονάδας 8200 σε βασικές θέσεις στον οργανισμό της. Για παράδειγμα, το 2021, προσέλαβε τον Asaf Hochman ως παγκόσμιο επικεφαλής στρατηγικής προϊόντων και λειτουργιών. Πριν ενταχθεί στο TikTok, ο Hochman πέρασε πάνω από πέντε χρόνια ως Ισραηλινός κατάσκοπος. Τώρα εργάζεται για τη Meta.

Λογοκρισία από πάνω προς τα κάτω υπέρ του Ισραήλ

Όταν πρόκειται για την ισραηλινή επίθεση στους γείτονές του, ΟΛΑ τα ΜΜΕ επιδεικνύουν σταθερά μια προκατάληψη υπέρ του Ισραήλ. Οι New York Times, για παράδειγμα, απέχουν τακτικά από τον εντοπισμό του δράστη της βίας όταν αυτός ο δράστης είναι ο ισραηλινός στρατός και περιέγραψε τη γενοκτονία περίπου 750.000 Παλαιστινίων το 1948 ως απλή «μετανάστευση». Μια μελέτη της κάλυψης της εφημερίδας διαπίστωσε ότι λέξεις όπως «σφαγή»,και «φρικιαστικό» εμφανίζονται 22 φορές πιο συχνά όταν συζητούνται οι θάνατοι  Ισραηλινών από τους Παλαιστινίους, παρά τη γιγαντιαία διαφορά στον αριθμό των Παλαιστινίων που δολοφονήθηκαν απ’ τους εβραίους.

Εν τω μεταξύ, σε μια «είδηση»  για το πώς Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν 335 σφαίρες σε ένα αυτοκίνητο που περιείχε ένα παλαιστίνιο παιδί και στη συνέχεια πυροβόλησαν τους διασώστες που ήρθαν να το σώσουν, το CNN δημοσίευσετον τίτλο

«Πεντάχρονο κορίτσι από την Παλαιστίνη βρέθηκε νεκρό αφού παγιδεύτηκε σε αυτοκίνητο με νεκρούς συγγενείς» – τίτλος που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ότι ο θάνατός της ήταν τραγικό αυτοκινητιστικό ατύχημα.


Αυτό το είδος προπαγάνδας  δεν είναι τυχαίο. Στην πραγματικότητα, έρχεται κατευθείαν από την κορυφή. Ένα σημείωμα των New York Times που διέρρευσε τον Νοέμβριο αποκάλυψε ότι η διοίκηση της εταιρείας έδωσε ρητά οδηγίες στους δημοσιογράφους της να μην χρησιμοποιούν λέξεις όπως «γενοκτονία», «σφαγή» και «εθνοκάθαρση» όταν συζητούν τις ενέργειες του Ισραήλ. Το προσωπικό των Times πρέπει να απέχει από τη χρήση λέξεων όπως «στρατόπεδο προσφύγων», «κατεχόμενο έδαφος» ή ακόμα και «Παλαιστίνη» στα ρεπορτάζ τους, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο να μεταφέρουν μερικά από τα πιο βασικά γεγονότα στο κοινό τους. Το προσωπικό του CNN δέχεται παρόμοια πίεση.

Τον περασμένο Οκτώβριο, νέος C.E.O.  Mark Thompson έστειλε ένα σημείωμα σε όλο το προσωπικό δίνοντάς τους εντολή να βεβαιωθούν ότι η Χαμάς (και όχι το Ισραήλ) παρουσιάζεται ως υπεύθυνη για τη βία, ότι πρέπει πάντα να χρησιμοποιούν την φράση «ελεγχόμενη από τη Χαμάς» όταν συζητούν για το Υπουργείο Υγείας της Γάζας και τους πολίτες τους. Αριθμοί θανάτων Παλαιστινίων απαγορεύονται όπως και οποιαδήποτε αναφορά της άποψης της Χαμάς, για την οποία ο ανώτερος διευθυντής ειδησεογραφικών προτύπων και πρακτικών είπε στο προσωπικό ότι «δεν αξίζουν ειδήσεων» χώρια ότι  ισοδυναμεί με ....«εμπρηστική ρητορική και προπαγάνδα».

Τόσο οι Times όσο και το CNN έχουν απολύσει πολλούς δημοσιογράφους λόγω της αντίθεσής τους στις ισραηλινές ενέργειες ή για την υποστήριξη της παλαιστινιακής απελευθέρωσης.

Τον Νοέμβριο, η Jazmine Hughes των Times εκδιώχθηκε αφού υπέγραψε μια ανοιχτή επιστολή κατά της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη. Η εφημερίδα έλυσε το συμβόλαιο του Hosam Salem τον προηγούμενο χρόνο μετά από μια εκστρατεία πίεσης από την φιλοϊσραηλινή ομάδα Honest Reporting.

Και ο παρουσιαστής του CNN, Marc Lamont Hill, απολύθηκε ξαφνικά το 2018 επειδή ζήτησε την απελευθέρωση της Παλαιστίνης σε μια ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη.

Μεγάλοι οργανισμοί όπως ο Axios, το CNN και οι New York Times προφανώς γνωρίζουν ποιους προσλαμβάνουν. Αυτές είναι μερικές από τις πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας στη δημοσιογραφία και εκατοντάδες υποψήφιοι πιθανότατα υποβάλλουν αίτηση για κάθε θέση. Το γεγονός ότι αυτοί οι οργανισμοί επιλέγουν να διαλέξουν Ισραηλινούς κατασκόπους πάνω από όλους εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη δημοσιογραφική τους αξιοπιστία και τον σκοπό τους

Η πρόσληψη πρακτόρων από τη Μονάδα 8200 για την παραγωγή αμερικανικών ειδήσεων θα πρέπει να είναι τόσο αδιανόητη όσο η χρησιμοποίηση μαχητών της Χαμάς ή της Χεζμπολάχ ως ρεπόρτερ. Ωστόσο, σε πρώην ισραηλινούς τρομοκράτες έχουν ανατεθεί η ενημέρωση του αμερικανικού κοινού σχετικά με τις συνεχιζόμενες επιθέσεις της χώρας τους εναντίον της Παλαιστίνης, του Λιβάνου, της Υεμένης, του Ιράν και της Συρίας. Τι λέει αυτό για την αξιοπιστία και τις προκαταλήψεις των μέσων ενημέρωσης μας; 

Εφόσον το Ισραήλ δεν θα μπορούσε να συνεχίσει αυτόν τον πόλεμο χωρίς την αμερικανική βοήθεια, η μάχη για την αμερικανικη συνείδηση είναι εξίσου σημαντική με τις ενέργειες στο έδαφος. Και καθώς διεξάγεται ο πόλεμος της προπαγάνδας, οι γραμμές μεταξύ δημοσιογράφου και μαχητή «θολώνουν» και διαστρεβλώνονται.

Το γεγονός ότι πολλοί από τους κορυφαίους δημοσιογράφους που μας προμηθεύουν ειδήσεις για το Ισραήλ/Παλαιστίνη είναι κυριολεκτικά πρώην πράκτορες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών απλώς υπογραμμίζει αυτό ακριβώς.


Ἀπό : mintpressnews.com

Ἀλήθεια ἐγχωρίως ἔχει γίνει κάποια σχετική ἔρευνα, κάποιο ρεπορτάζ μήπως ὥστε νἀ ᾿δοῦμε ποιοί καί ποιές εἶναι ὅλοι/ες πού ...ἐνημερώνουν ἀπό κανάλια, ἐφημερίδες καί διαδίκτυον ; Χμμ... Τί ἐρωτῶ !!! 

Δέν χρειάζεται κανέναν παραπάνω σχόλιον, οἱ σχετικές μέ ἰσραηλινούς κατασκόπους καί δραστηριότητές τους, δημοσιεύσεις μας ἐδῶ καί χρόνια τώρα ἔχουν ἤδη καταγράψει ἀρκετά. ἈΠό ἐκεῖ καί πέρα ὅποιος ἔχει μυαλό καί κυρίως λογική ἄς βγάλει τά συμπεράσματά του καί ἄν αὐτά τοῦ λένε νά συνεχίσῃ νά βλέπῃ, ν᾿ἀκούῃ, νά διαβάζῃ τά "ἔγκυρα" μέσα ἐνημερώσεως, ἄς τό κάνει...

Υ.Γ.  Εὐχαριστῶ  Pat ! 


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. -Ἰσραηλινοί πρώην κατάσκοποι γράφουν τίς ἀμερικανικές εἰδήσεις. Σκέψου σέ κάτι χῶρες σάν τήν ...Ἑλλάδα
    Πως οι εβραιοι ταϊζουν τον διεθνή τηλεθεατή με σανό-

    Ο τιτλος της αναρτησης σου ειναι ΟΛΑ τα λεφτα.
    Σκεψου τους ελληνοφωνους ΑΡΔ αν διαβασουν αυτο το αρθρο.
    ΠΟΥ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ.

    Θα σου συνιστουσα αγαπητη Π., να το στελνες με ηλεκτρονικο ταχυδρομειο σε ολα τα ελληνοφωνα βρωμοκαναλα .
    Πιστευω οτι η αναρτηση σου αυτη, ειναι καραμπινατη απαντηση και αποδειξη περι του ποιου, των θαυμαστων του ...."τραϊανου" και των συνοδοιπορων του


    Καλην Εσπεραν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χά,χά,χά !

    Ὅποιος θέλει νά ἀνοίξῃ τά μάτια του ψάχνει καί βρίσκει νά διαβάσῃ, 'νά ἐνημερωθῇ ἐκεῖ πού πρέπει. Μυαλό ἔχουν ἄς τό χρησιμοποιήσουν. Δέν ἔχω καιρό γιά χάσιμο ὥστε ν᾿ἀσχολοῦμαι μέ τόν πᾶσα ἕναν ἀνόητο.

    Ἔχω τόσες πολλές φορές ἀναφέρει πώς ἡ τηλεόρασις ἔχει πάει στά σκουπίδια μου περίπου μία 15ετία τώρα. Ἄν θέλουν οἱ πολλοί νά παρακολουθοῦν τήν κάθε παρδάλω καί τόν κάθε "ειδικό" ὡστε νά ἔχουν ν᾿ἀσχολοῦνται, ἄς τό κάνουν. Ἔτσι ἔχουν μάθει, νά κυττοῦν νά βροῦν στούς ἄλλους τό ἐλάχιστον γιά νά ἀσχοληθοῦν μαζύ τους. Μήπως αὐτό εἶναι καθαρῶς ψυχολογικό ; Μήπως ΚΑΙ αὐτό τό γνωρίζουν καλά τά περιούσια μυαλά καί ἀναλόγως πράττουν χειραγωγοῦντες τά πλήθη ;

    Ἔ, τώρα, δέν εἶναι καί πολύ δύσκολο, κινῆστε καλέ ὅ,τι ἔχετα πού λέγεται μυαλό...
    Μήν ἀφήνετε τόν κάθε ἕναν/μία/ἕνα νά σᾶς ἄγει ὅπου θέλει ἐπεί δη ἔχει θητεύσει εἰς τήν Μεγάλη τῶν Ἰσραηλινῶν Σχολή !

    Πάντως, ἀποκαλύπτονται, ἔτσι ;

    Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..........οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις βρήκαν μια φωτογραφία των παιδιών του αρχηγού των Ταξιαρχιών al-Qassam Mohammed Sinwar να πανηγυρίζουν μπροστά σε μια τεράστια εικόνα αεροπλάνων να χτυπούν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.......

    Οπως "καποιοι" που "βρηκαν" ενα διαβατηριο των τρομοκρατων στην χοβολη της ΝΥ.
    ΑΘΙΚΤΟ μεσα στην λαβα της κολασης της αποφραδας ημερας της 11ης Σεπ 2001.
    Το σκυροδεμα και το ατσαλι των ουρανοξυστων ειχαν γινει σκονη, το γυαλι ειχε λυωσει, 3000 ανθρωπινα κορμια ειχαν εξαερωθει, (ουτε κοκαλακι δεν εμεινε να το θαψουν οι δικοι τους) αλλα το χαρτινο διαβατηριο ΕΚΕΙ, ΒΡΑΧΟΣ, ΑΘΙΚΤΟ .....περιμενε υπομονετικα μεχρι να το "βρει ο καποιος" και να το δωσει για να μας το δειξει για το ποιοι ησαν οι τρομοκρατες περαν καθε αμφιβολιας, ο "καραδοκων οβραιος" του CNN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εἶχα γράψει ὁλόκληρη ἀπάντηση καί σβήστηκε.

      Δέν τήν ξαναγράφω. Ἁπλῶς θά βάλλω τό βίντεο μέ τούς "Dancing Israelis". Τά λέει ὅλα. Γιά ὅσου μποροῦν καί διαβάζουν πίσω ἀπό ὅ,τι φαίνεται, ἀκούγεται...

      Ἄς ἐλπίσουμε νά γίνονται ὅλο καί περισσότεροι αὐτοί πού ξεφεύγουν ἀπό τήν κάθε μορφή προπαγάνδα τῶν σιωνιστῶν. Μέ πιό ἐπικίνδυνη αὐτή τῶν αὐτοαποκαλουμένων "πατριωτῶν" ...

      Ὅσο γιά τήν φωτό, καί ἀληθινή νά εἶναι ἄδικο θά ἔχουν οἱ σημιτο-ἄραβες νά γλεντοῦν ἕνα γεγονός πού οὔτως ἤ ἄλλως τούς ἔχει καταλογισθεῖ ὡς δική τους τρομοκρατική ἐνέργεια, σε παγκόσμιο ἐπίπεδο ; Καλά κάνουν λοιπόν.
      Πάντως οὔτε κλαῖνε ὅπως οἱ ὑποκριτές ἑβραῖοι οὔτε ψεύδονται μέ ὄ,τι μπορεῖ νά φανταστῇ κανείς. Αὑτά εἶναι περιούσια προνόμια.

      Ὁρῖστε τό βίντεο :
      https://www.youtube.com/watch?v=o9Wcc6b4Oy8

      Καλό ξημέρωμα Κυριακῆς ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή