" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Ὅταν οἱ σφαγεῖς τιμῶνται ἔ,εἶναι περιούσιοι...

 14 Ὀκτωβρίου 1953-Ἡ σφαγή στήν Κίμπια 

Κάθε χρόνο,οἱ κάτοικοι τοῦ χωριοῦ τιμοῦν τήν μνήμη τῶν θυμάτων τῆς σφαγῆς στή Κίμπια. Ἡ περσινή ἀφίσα  (ἐδῶ)

Ἔχουν περάσῃ 67 χρόνια ἀπό ἐκείνη τήν ἡμέρα τῆς 14ης Ὀκτωβρίου 1953,πού οἱ ἰσραηλινοί διέπραξαν ἕνα εἰδεχθές ἔγκλημα σκοτώνοντας περισσοτέρους ἀπό 70 (τά 67 ἀπό τά 77 θύματα,ἦσαν γυναῖκες καί παιδιά) κατοίκους τοῦ παλαιστινιακοῦ χωριοῦ Κίμπια,στήν δυτική ὄχθη. Ἐκεῖνο τό ἔγκλημα δέν τιμωρήθηκε ποτέ !ἐπικεφαλής τῆς στρατιωτικῆς ἰσραηλίτικης μονάδας,ὁ Ἀριέλ Σαρόν,ὄχι μόνον δέν ἐδιώχθη ποτέ καί ἀπό κανέναν ὑπερασπιστή τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων ἀλλά ἐτιμήθη ὡς πρωθυπουργός τοῦ Ἰσραήλ,παγκοσμίως !  

φωτό

Η επιχείρηση με κωδικό όνομα Επιχείρηση Shoshana από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF). Πραγματοποιήθηκε από δύο ισραηλινές μονάδες τη νύχτα: μια μονάδα αλεξιπτωτιστών και την μονάδα 101 , μια μονάδα ειδικών δυνάμεων του IDF. 

Unit 101

... η επιδρομή στην Κίμπια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 14ης Οκτωβρίου 1953 στις 9.30 μ.μ. καταλαμβάνεται από μισή δύναμη τάγματος στρατιωτών από τον τακτικό στρατό του Ισραήλ. Αργότερα, πηγές αναφέρουν η δύναμη αποτελείτο από 130 IDF στρατεύματα των οποίων το ένα τρίτο προήλθε από μονάδα 101 . Ο Αμερικανός πρόεδρος της Επιτροπής Μικτής Ανακωχής στην έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υπολόγισε ότι μεταξύ 250 και 300 Ισραηλινών στρατιωτών συμμετείχαν στην επίθεση.

φωτό

Τα ισραηλινά στρατεύματα μπήκαν ταυτόχρονα στο χωριό από τρεις πλευρές. Οι στρατιώτες του IDF αντιμετώπισαν αντίσταση από στρατιώτες και φρουρούς του χωριού, και στη συνέχεια που ακολούθησαν, 10-12 στρατιώτες και φρουροί που υπερασπίστηκαν το χωριό σκοτώθηκαν και ένας Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε ελαφρά. Οι στρατιώτες δεν επιθεώρησαν τα σπίτια του χωριού για την παρουσία κατοίκων και όταν στρατιωτικοί μηχανικοί ενεργοποίησαν δεκάδες εκρηκτικούς μηχανισμούς σε κτίρια σε ολόκληρο το χωριό, σκοτώθηκαν πολλοί πολίτες. 

φωτό

Την αυγή, η επιχείρηση θεωρήθηκε ολοκληρωμένη και οι Ισραηλινοί επέστρεψαν στο σπίτι τους. 

Ο Άριελ Σαρόν , ο οποίος ηγήθηκε της επίθεσης, έγραψε αργότερα στο ημερολόγιό του ότι είχε λάβει εντολές για να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στις δυνάμεις της Αραβικής Λεγεώνας στην Κίμπια: «Οι εντολές ήταν απολύτως σαφείς: Η Κίμπια έπρεπε να είναι παράδειγμα για όλους». Τα πρωτότυπα έγγραφα της εποχής έδειξαν ότι ο Σαρόν διέταξε προσωπικά τα στρατεύματά του να επιτύχουν "μέγιστη δολοφονία και ζημιά σε περιουσία" και οι αναφορές μιλάνε για σπάσιμο σπιτιών και εκκαθάριση με χειροβομβίδες και πυροβολισμούς.

Οι παρατηρητές του ΟΗΕ σημείωσαν ότι παρατήρησαν πτώματα κοντά σε πόρτες και σφαίρες στις πόρτες κατεδαφισμένων σπιτιών....

...Παρά το αίτημα των ΗΠΑ να παραπεμφθούν οι εμπλεκόμενοι, ο Sharon δεν διώχθηκε. Η ανεξαρτησία της μονάδας 101 ακυρώθηκε και αρκετές εβδομάδες αργότερα διαλύθηκε...(ἀπό ἐδῶ)


Φαινομενικῶς,ἡ Unit 101 διαλύθηκε μετά τήν σφαγή στήν Κίμπια,στήν πραγματικότητα συγχωνεύθηκε μέ τό τάγμα ἀλεξιπτωτιστῶν. (1955),τό τάγμα ἀλεξιπτωτιστῶν ὑπό τόν Μοσέ Νταγιάν (μέ τό ἕνα μάτι,γιά ὅσους δέν τόν γνωρίζουν).Ὁ Ἀριέλ Σαρόν,δεύτερος ἀπό ἀριστερά καί ἐκ δεξιῶν τοῦ Νταγιάν( ἡ φωτό ἀπό ἐδῶ ) 

Ἀριέλ Σαρόν 

Μετά τη συνταξιοδότησή του από το στρατό, εντάχθηκε στο ακροδεξιό κόμμα Λικούντ, υπηρετώντας σε αρκετά υπουργικά πόστα στις κυβερνήσεις του κόμματος τις περιόδους 1977-1992 και 1996-1999. Κατά την περίοδο του Πολέμου του Λιβάνου του 1982, από την θέση του υπουργού Άμυνας της Κυβέρνησης Μπεγκίν, διέταξε την προώθηση του Ισραηλινού Στρατού μέχρι την Βηρυτό, ενώ κατηγορήθηκε επίσημα, με βάση την έκθεση της Επιτροπής Kahan, ως «προσωπικά υπεύθυνος» για τα γεγονότα της Σφαγής της Σάμπρα και της Σατίλα, καθώς δεν έλαβε υπόψιν την προοπτική αιματοχυσίας από τους φαλαγγίτες στα στρατόπεδα προσφύγων, ούτε παρεμπόδισε την εισβολή τους.

ANATOMY OF A MASSACRE ( Ἡ ἀνατομία μιᾶς σφαγῆς) 

Καί στήν κηδεία του ἐτιμήθη δεόντως.Ἀπό τούς πάντες ! Περιούσιος γάρ...

Στους επισκέπτες περιλαμβάνονται μια αντιπροσωπεία των ΗΠΑ με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, τον πρωθυπουργό της Τσεχίας Τζίρι Ρουσνόκ και τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Γουόλτερ Στάινμεϊρ.


Ἡ Πελασγική

6 σχόλια:

  1. > 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ --

    ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΜΑΞΙΑ , Ο Λ Η Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ Κ Ο Μ Β Ο Ι ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ !!

    > ΕΜΕΙΣ , ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ , ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή πρότασις !

      Ἐμεῖς,ἐδῶ,θά τό προτείνουμε νά δοῦμε πόσοι θά ἀκολουθήσουν ἀπό τούς «ἀριστοκράτες» ναυπλιεῖς..

      Διαγραφή
  2. ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ….ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ , Η ΟΠΟΙΑ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ , ΑΝΙΣΧΥΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΛΑΟΥΣ. ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΛΩΣ , ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΝ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΔΙΚΑΙΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ
    ΑΠΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ;;;;;;
    ΜΟΝΟ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΕΞΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ
    ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ
    ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΜΕ
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή