" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Μέ φόντο τό Βαρώσι καί τό σόου Ἐρντογάν : Σήμερα οἱ ἐκλογές στά κατεχόμενα τῆς Κύπρου

Μέ φόντο τό Βαρώσι καί τό σόου Ἐρντογάν :


Άνοιξε το μεσημέρι το σημείο διέλευσης μέσω της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου προς την παραλία των Βαρωσίων.

Στο σημείο βρέθηκε τελικά και ο «πρωθυπουργός» Τατάρ και υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκοκυπριακής Δεξιάς.

Ακόμη, στην περιοχή έσπευσαν τουρκοκύπριοι κτηματομεσίτες, οι οποίοι έθεσαν υπό το μικροσκόπιο τους την περιοχή.

Την παραπάνω πληροφορία μετέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης, η «Κίμπρις Ποστασί». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα οι τ/κ κτηματομεσίτες επισκέφθηκαν το Βαρώσι «με σκοπό την εξερεύνηση της περιοχής και ανέλυσαν την στρατηγική που θα ακολουθήσουν στην συνέχεια».(ἐδῶ)

Ὑπό αὐτές τίς συνθῆκες καλοῦνται οἱ τουρκοκύπριοι νά πᾶνε νά ψηφίσουν : 


Κάλπες υψίστης σημασίας στήνονται στο ψευδοκράτος της Κύπρου καθότι, σύμφωνα με πολλούς, κρίνεται η κατεύθυνση που θα πάρουν οι Τουρκοκύπριοι αναφορικά με το μέλλον του Κυπριακού. 

Το κλίμα είναι ήδη πολωμένο μετά την αποχώρηση της παράταξης του Λαϊκού Κόμματος από την «κυβέρνηση» των Τουρκοκυπρίων, την περασμένη Τρίτη.

Η μάχη θα κριθεί ανάμεσα σε γνωστούς ανεξάρτητους υποψηφίους τον νυν «πρόεδρο» Μουσταφά Ακιτντζί και τον Σερντάρ Ντενκτάς (γιό του ιδρυτή και πρώτου «προέδρου» Ραούφ Ντενκτάς), τον Κουντρέτ Οζερσάϊ (μέχρι πρότινος «Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών» που παραιτήθηκε από το Λαϊκό Κόμμα του οποίου ηγούνταν) και ανάμεσα στον Ερσίν Τατάρ τον ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας που στηρίζεται από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από τη μια πλευρά παρατάσσονται οι πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν την ομοσπονδιακή λύση (βασικός εκφραστής ο Ακιντζί) και την άμεση επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό ενώ από την άλλη πλευρά(βασικός εκφραστής ο Τατάρ) οι δυνάμεις που επιδιώκουν οριστική διχοτόμηση.(ἐδῶ)

Ἐδῶ πού τά λέμε δέν πρέπει νά ἔχουμε καί πολλή περιέργεια γιά τό τί πρὄκειται νά βγάλῃ ἡ κάλπη. Ἄλλως τε ὁ Ταγίπ τούς ἔδωσε τήν πρώτη ...γεύσιν... 





Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Μήπως έχετε διαβάσει της δηλώσεις της προξενου των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη ;,νομίζω έχουν ενδιαφέρον.Το μουσείο πάνω από όλα λέει, μα και ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της(ουδέν σχόλιον),λέει και πολλά άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πῶς μοῦ ξέφυγαν αὐτά;! ! !

    Σ᾿εὐχαριστῶ πολύ ἀγαπητέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή