" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Ἐξαιρετικῶς ...ἐπιλεγμένη...!


Εἶναι δυνατόν ἡ Ἐσχάτη Γραμμή Ἀνασχέσεως νά μήν ξέρῃ τί γράφει; Ὄχι βεβαίως...



Πᾶμε,λοιπόν,νά δοῦμε τούς συσχετισμούς. 

Βλέπετε κάτι κοινό; Γιά διαβᾶστε τά κατωτέρῳ γεγονότα καί τά συμπεράσματα δικά σας...


Γιάννης Σερίφης, ἐπί Ἀπριλιανοῦ καθεστῶτος :


...συλλαμβάνουν την Εντίθ Οικονόμου (Ἐδίθ ἡ ἑβραῖα,ἔ; ...)στην Αθήνα με κάρφωμα του άντρα της. Πάνω της βρίσκουν το τηλέφωνο του Σερίφη.

4 Γερμανοί με τη 18χρονη τότε Σουζάνα Μπάουσινγκερ, αποφασίζουν να πάνε να την ελευθερώσουν. Συλλαμβάνονται αμέσως... (ἐδῶ)

Στήν δίκη του,τό '77,γιά τήν δολοφονία τοῦ Χρήστου Κασσίμη :

...με πρωτοβουλία ανεξάρτητων αγωνιστών και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς δραστηριοποιείται η "Επιτροπή για την απελευθέρωση του Γιάννη Σερίφη". Εκατοντάδες χιλιάδες προκηρύξεις, αφίσες, αυτοκόλλητα και άλλο έντυπο υλικό κυκλοφορούν σε μια καμπάνια πληροφόρησης της κοινής γνώμης για τη σκευωρία σε βάρος του Σερίφη. Πραγματοποιούνται, ως τη δίκη που αναβάλλεται δύο φορές (Οκτώβρης, Νοέμβρης) πολλές συγκεντρώσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Γίνονται προσπάθειες για διεθνή κινητοποίηση. Στην Ιταλία, στην Ισπανία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στη Σουηδία γίνονται από αγωνιστές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αναρχικούς εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο Γ. Σερίφη. Συγκεντρώνονται χρήματα, έρχονται αντιπρόσωποι στην Ελλάδα, και ο καθηγητής Durante καταθέτει μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη...(Ἀπό ἐδῶ)

Δευτέρα περίπτωσις . Ἀμαλία Φλέμινγκ,ἐπί Ἀπριλιανοῦ καθεστῶτος :

Το βράδυ της 1ης Σεπτεμβρίου ο υφυπουργός Τύπου Βύρων Σταματόπουλος καλεί Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους και ανακοινώνει ότι οι τέσσερις συλληφθέντες, δηλαδή η Αμαλία Κουτσούρη-Φλέμινγκ, ο Κωνσταντίνος Ανδρουτσόπουλος, ο Αμερικανός Τζον Σκέλτον και η Αμερικανίδα Αθηνά Ψυχογιού, είχαν αποπειραθεί να απελευθερώσουν τον Παναγούλη.

Σύμφωνα με τον Σταματόπουλο, η ομάδα σχεδίαζε να εξουδετερώσει τους δεσμοφύλακες έστω και με δολοφονίες, χρήση ναρκωτικών κ.λπ., και να διευκολύνει τον Παναγούλη να αναχωρήσει από την Ελλάδα. ... Ο Σταματόπουλος προσθέτει ότι το κέντρο κατεύθυνσης των συλληφθέντων δεν βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά στη Βρετανία και την Ιταλία και γίνεται αναφορά στον ευρισκόμενο στην Ιταλία Στάθη Παναγούλη

Ἀπό τήν ...δίκη της φωτό 
Αντιδράσεις ξεσπούν στο εξωτερικό, ενώ ο Βρετανός πρεσβευτής στην Αθήνα συναντάται με τον Παπαδόπουλο και συζητά το θέμα της σύλληψης της Φλέμινγκ. .. Σε δηλώσεις διαμαρτυρίας προβαίνουν οι Ανδρέας Παπανδρέου και η Ελένη Βλάχου, ενώ από το Παρίσι ο Μίκης Θεοδωράκης δημοσιεύει έκκληση στη διεθνή επέμβαση προκειμένου να διασφαλισθεί η ζωή του Αλέκου Παναγούλη, της λαίδης Αμαλίας Φλέμινγκ και των άλλων συλληφθέντων.

 Η Φλέμινγκ και οι άλλοι καταδικασθέντες μεταφέρονται στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου στις 3 Οκτωβρίου ο Βρετανός γαστρεντερολόγος σερ Έιβερν Τζονς εξετάζει την Φλέμινγκ και στην έκθεσή του διαπιστώνει ότι λόγω της κατάστασης της υγείας της βρίσκεται “στο χείλος του γκρεμού”
ο υπουργός Δικαιοσύνης της χούντας Άγγελος Τσουκαλάς, θέλοντας να διασκεδάσει τις αιτιάσεις ότι η Φλέμινγκ αποφυλακίζεται ενώ άλλοι κρατούμενοι δεν έχουν την ίδια μεταχείριση, δηλώνει ότι “τυχόν διακοπή της φυλακίσεως της κ. Α. Φλέμινγκ, δι’ αποφάσεως του Πλημμελειοδικείου προς αποτροπήν ανηκέστου βλάβης της υγείας της, δεν θα αποτελέση εκδήλωσιν προνομιακής μεταχειρίσεως
...Και φεύγει από τα δικαστήρια του Πειραιά για το σπίτι της στο Κολωνάκι...Το 1974 με την πτώση της χούντας επανήλθε στην Ελλάδα και στις πρώτες εκλογές στρατεύεται με το ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη βουλευτής το 1977, αλλά και το 1981 και το 1985.

Μᾶς κάνει ἐντύπωσιν τώρα αὐτή ἡ φωτό ; Δέν νομίζω...

Κάποια λείπει ἀπό τήν παρέα ὅμως...Ἡ Ἐλένη Βλάχου ! 

Ἀκόμη συνδέουμε :

Ποιος είναι ο πολύ-πράκτορας με το κωδικό όνομα «Μπάρμπας» που έδωσε το 1968 την εντολή δημιουργίας των πρώτων τρομοκρατικών πυρήνων?
Ο «γερός τροτσκιστής του Καρτιέ Λατέν» ο οποίος σύμφωνα με τον R. Jacquard στο βιβλίο του «Οι μυστικοί φάκελοι της τρομοκρατίας» φέρεται ως πράκτορας της Stazi αλλά και της Mossad ταυτόχρονα...

 Ο «Μπάρμπας» είχε στενές επαφές με την Κύπρο και γνώριζε τις μεγάλες φιλοδοξίες του Μακάριου. Γνώριζε το μίσος του Μακάριου για τους Απριλιανούς, όσο κανένας άλλος! Ο «Μπάρμπας» είχε στενές σχέσεις και με την ΚΥΠ του Μακαρίου. Τον στενό κύκλο της που υπηρετούσε τυφλά τον Αρχιερέα που πίστευε πως θα γίνει μέχρι και Αντιβασιλέας, εάν κατάφερνε να ανατρέψει το στρατιωτικό καθεστώς!Νεαροί από το Παρίσι με τις ευλογίες του «Μπάρμπα» πήγαν στην Πάφο…΄Αλλοι σε μυστικά κέντρα εκπαίδευσης στο Τρόοδος. Προσφέρθηκαν εκρηκτικά και όπλα(ἐδῶ)

Καί τώρα αὐτό :

Προτού τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς ο Παναγούλης εκπαιδευτεί στους εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Κύπρο, είχε επισκεφτεί τον αδελφό του και τον Νικολαΐδη που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Τάσος στη Ρώμη προκειμένου να οργανωθούν και να καταστρώσουν το σχέδιο της απόπειρας κατά του Γεωργίου Παπαδόπουλου. Λέγεται πως ο αρχικός σχεδιασμός των δράσεών τους περιελάμβανε και χτυπήματα από ομάδες Κυπρίων...
Τα εκρηκτικά, τα χρήματα και οι σχετικές προκηρύξεις έφθαναν στην Αθήνα μέσα στους διπλωματικούς σάκους της κυπριακής πρεσβείας.

Ως μέρος που θα φιλοξενούσε τον Παναγούλη είχε οριστεί το σπίτι της Αμαλίας Φλέμινγκ...Θα τον παραλάμβαναν με αυτοκίνητο και θα πήγαιναν κατευθείαν στα ελληνογιουγκοσλαβικά σύνορα – του είχαν εξασφαλίσει πλαστό διαβατήριο. Επιπλέον, η Φλέμινγκ είχε καλή σχέση με τον Τίτο.
(ἐδῶ)


Λονδίνο, πορεία συμπαράστασης στους φοιτητές του Πολυτεχνείου. Στην πρώτη γραμμή από αριστερά η Ασπασία Παπαθανασίου, η Μάριον Σαράφη, ο Γ.-Α. Μαγκάκης, η Αμαλία Φλέμινγκ, ο Σπύρος και η Αλεξία Μερκούρη (ἐδῶ)
Καί λίγα βιογραφικά στοιχεῖα : 

Ἀμαλία Κουτσούρη- Βουρέκα -Φλέμινγκ γεννήθηκε στήν Κωνσταντινούπολη τό 1912.
Ο πατέρας της, Χαρίλαος Κουτσούρης, ήταν γνωστός δερματολόγος και είχε δική του κλινική στην Κωνσταντινούπολη. Με την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, η οικογένεια της Αμαλίας ήρθε να μείνει στην Ελλάδα. Η κλινική του πατέρα της μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα λεηλατήθηκε, ενώ ο ίδιος κλήθηκε να υπηρετήσει στον τουρκικό στρατό.... 

Στην διάρκεια της Κατοχής συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση ενεργά...με την επίσημη βοήθεια της αστυνομίας μάλιστα, έβγαζε πλαστές ταυτότητες για τους Εβραίους 
Εκείνη την περίοδο κληρονόμησε και ένα σπίτι από τη θεία της, το οποίο χρησιμοποίησε ως κρησφύγετο. Το σπίτι διέθετε τρεις εξόδους καθεμία από τις οποίες οδηγούσε σε διαφορετικό δρόμο.... (ἐδῶ)

Ἡ ...ἐπιβράβευσίς της,ἦρθε μέ : 

υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου πήγε το 1945 στο Λονδίνο όπου εργάστηκε στο Wright Fleming Institute δίπλα στον Νομπελίστα μικροβιολόγο Αλεξάντερ Φλέμινγκ(ἐδῶ)

φωτό 
Ἔτσι διαβίωσε ἀσφαλής τήν περίοδο τοῦ συμμοριτοπολέμου,ἀφ᾿ἑνός καί ἀφ᾿ἑτέρου ἀνεπτύχθη καί τό ...εἰδύλλιον μέ τόν κατά 30 χρόνια μεγαλύτερό της καί νομπελίστα Sir Alexander Flemming,τόν ὁποῖον παντρεύτηκε μετά τόν θάνατο τῆς συζύγου του...Ἔγινε καί Λαίδη,ζοῦσε καί στό Κολωνάκι ! Ἡ ἴδια ἦταν παντρεμένη μέ τόν γνωστό ἀρχιτέκτονα Ἐμμανουήλ Βουρέκα (ῥῖξτε μία ματιά στό βιογραφικό τοῦ ἐξ ἀριστοκρατικῆς οἰκογενείας καταγομένου Βουρέκα.Ἔχει ἐνδιαφέρον...Εἶναι ὁ ἀρχιτέκτων τοῦ Χίλτον καί τοῦ Μεγάρου Μουσικῆς,τοῦ Λαμπράκη ντέ... Ἀκόμη τῶν ἐγκαταστάσεων τοῦ Ἀστέρα Βουλιαγμένης καί πολλῶν ἀκόμη.  )


Κακοπερνοῦσαν,ὅλοι οἱ «μεγάλοι ἀγωνιστές» κατά τῆς χούντας...
Τό ἴδιο λιμέρι,τό Λονδῖνο,εἶχε καί ἡ Ἐλένη Βλάχου κατά τήν διάρκεια τοῦ Ἀπριλιανοῦ καθεστῶτος ...

 Ἀλλά ἡ Ἀμαλία εἶχε καί ἄλλες ...ίδιαίτερες δράσεις  :

Παράλληλα, ανέπτυξε δραστηριότητα για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα δικαιώματα των γυναικών και την ειρήνη: Διεθνής Αμνηστία (πρώτη πρόεδρος του ελληνικού τμήματος), Δημοκρατική Μέριμνα, Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Επιτροπή για τον Επαναπατρισμό των Πολιτικών Προσφύγων, Επιτροπή για την απελευθέρωση του Τουρκικού λαού και τη Δημοκρατία (ἐδῶ)

Ἡ γυναῖκα ἦταν πολύ liberal,γενικῶς... ! Τί μοῦ θυμίζει,τί μοῦ θυμίζει ;! ...

Ἀλέξανδρος Παναγούλης 



Ο Αλέξανδρος Παναγούλης γεννήθηκε στη Γλυφάδα το 1939. Ηταν ο δεύτερος στη σειρά γιος του αξιωματικού του στρατού ξηράς Βασιλείου Παναγούλη και της μητέρας του Αθηνάς.Εντάχθηκε στην Οργάνωση της Νεολαίας της Ενωσης Κέντρου (ΟΝΕΚ και έπειτα ΕΔΗΝ) του Γεωργίου Παπανδρέου... 
«Την εποχή εκείνη, το να γράφεις στους τοίχους 1-1-4 ήταν τολμηρή πράξη. Το να σηκώνεις σημαία με το 1-1-4 ήταν επικίνδυνη. Και το να σχηματίζεις με στουπιά το 1-1-4 ήταν περίπου επαναστατική πράξη. Μια ομάδα υπό τον Αλέκο τα έκανε όλα αυτά. Εκινείτο στο περιθώριο του νόμου»
...Πράγματι, περίπου έναν μήνα έπειτα από την επιβολή του πραξικοπήματος, ο Αλέκος Παναγούλης εγκαταλείπει το στράτευμα. Για λίγες ημέρες, ώσπου να καταφέρει να αποδράσει στην Κύπρο, φιλοξενείται μυστικά στα σπίτια του αδελφού του Στάθη, του Γιάννη Κλωνιζάκη και του Νίκου Λεκανίδη. Προσχωρεί στην οργάνωση ΕΚΔΑ, της οποίας η δράση περιορίζεται στην έκδοση προκηρύξεων. Οταν οι σύντροφοί του συλλαμβάνονται, μαζί και ο αδελφός του Στάθης που όμως κατορθώνει να διαφύγει στην Ιταλία, όπου βρισκόταν ήδη ο Νικολαΐδης, ο ίδιος φυγαδεύεται στην Κύπρο...
γνωρίζει τον αμφιλεγόμενο υπουργό Εσωτερικών και Εθνικής Αμυνας της Κύπρου, Πολύκαρπο Γεωρκάτζη....ο Παναγούλης και ο Νικολαΐδης είχαν συναντηθεί πολλές φορές με τον Γεωρκάτζη. Είχαν συζητήσει για το τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια επικείμενη επίθεση και ο κύπριος υπουργός είχε συμφωνήσει να βοηθήσει, παρέχοντας εκρηκτικά και χρήματα, στην απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα.

Με τη Μεταπολίτευση, ο Παναγούλης επιστρέφει στην Αθήνα και εκλέγεται βουλευτής  με την Ενωση Κέντρου – Νέες Δυνάμεις του Γεωργίου Μαύρου, αφού έχει απορρίψει πρόταση συνεργασίας με το ΠαΣοΚΣυχνά «στολίζει» τον Ανδρέα Παπανδρέου με διόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς.
«Ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι ο προοδευτισμός είναι ανευθυνότητα. Συρράφει ωραίες λέξεις, ηχηρές φράσεις, χτίζοντας ιδεολογίες με νεφελώματα»


Τό ἄτομο δέν εἶχε καμμία ἠθική συστολή ! Καμμία ! Ἐκεῖ τόν ἔβριζε ὁ Παναγούλης,τόν περίλυπο πῆγε νά κάνῃ στήν κηδεία του ...Εἴπαμε,ἔτσι χτίζονται οἱ... ἡγέτες ! Προσέξτε τό περιφρονητικό βλέμμα τῆς μητέρας Παναγούλη...
Η μητέρα, η κυρα-Αθηνά, θεωρούσε ότι μπορούσε κάλλιστα ο γιος της, Αλέκος Παναγούλης, να εξελιχθεί σε ηγέτη μιας κεντροαριστεράς παράταξης, τα μέλη της οποίας τότε απορροφούσε με εκπληκτική ταχύτητα ο Ανδρέας. (ἐδῶ)

...προσεγγίζει τη σύζυγο του, φυλακισμένου πλέον, βασανιστή της χούντας Νίκου Χατζηζήση. Αποσπά από εκείνη, που ζητεί ευνοϊκή μεταχείριση για τον άντρα της, πολλά από τα αρχεία του ΕΑΤ ΕΣΑ. 
Σκοτώνεται σε αυτοκινητικό δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης την 1η Μαΐου του 1976.  (ἐδῶ)

Καί ὅπως ἤδη εἴπαμε : Τά συμπεράσματα,δικά σας...


Οἱ ἐπιλεγμένοι ...(μέρος Α΄)
Οἱ ἐπιλεγμένοι ...(μέρος Β΄)
Οἱ ἐπιλεγμένοι ...(μέρος Γ΄)
Οἱ ἐπιλεγμένοι ...(μέρος Δ΄) 
Οἱ ἐπιλεγμένοι ...(μέρος Ε΄)
Οἱ ἐπιλεγμένοι (μέρος ΣΤ΄)
Οἱ ἐπιλεγμένοι ...(μέρος Ζ΄)
Οἱ ἐπιλεγμένοι ...(μέρος Η΄)
Οἱ ἐπιλεγμένοι ...(μέρος Θ΄)
Οἱ ἐπιλεγμένοι ...(μέρος Ι΄)
Κιτσίκης ὁ,ἀρίστως,ἐπιλεγμένος !


Ἡ Πελασγική

12 σχόλια:

  1. Διηνέκη Καλησπέρα !

    Τό ἔψαξα ἀρκετά μέ τόν Στεργίου-Καψάλη,ἀλλά δέν μπορῶ νά βρῶ ἰκανοποιητικά στοιχεῖα πού νά σταθοῦν σ᾿ἕνα θέμα. Μοῦ ἔκανε ἐντύπωσιν πού σπούδασε στήν ἐθνική σχολή ἰππασίας τῆς Γαλλίας. Κάτι σέ Ἀριστείδη Καλέντζη μοῦ θύμισε...

    Ἀλλά τό πιό περίεργο εἶναι πού ἔχει δύο ἐπώνυμα ! ! ! Γιατί ;

    Θά ψάξω αὔριο καί τίς δύο οίκογένειες,ἐάν καταφέρω νά βρῶ κάτι...

    Πάντως,ἄν ἔχῃς κάποια στοιχεῖα,σέ παρακαλῶ πολύ,νά μοῦ τά δώσῃς. Θά μοῦ χρησιμέψουν τά μάλα.

    Σημ. Πολύ μεγάλη ἐντύπωσιν μοῦ ἔκανε πού δέν μπόρεσα νά βρῶ στοιχεῖα,ὅπως καί φωτό,γιά τόν Χρῆστο Κασσίμη ! Αὐτός πρέπει νά ἦταν πολύ πιό πάνω ἀπό τόν Γιωτόπουλο,τόν ὁποῖον θεωρῶ ἐμπλεκόμενο στήν δολοφονία του...Ἔτσι νομίζω.

    Σκοτεινό,πολύ σκοτεινό τό θέμα τρομοκρατία,σίγουρα !

    Καλή νύκτα,ἀγαπητέ Διηνέκη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστοτέλη τον λένε τον Καλέντζη. Όχι Αριστείδη.

      Διαγραφή
    2. Σωστά,Ἀριστείδη.

      Ἔτσι εἶναι,ἄλλο Ἀριστείδης καί ἄλλο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ !



      Διαγραφή
    3. Καλά...ἀπό τήν μία ἡ ζέστη,ἀπό τήν ἄλλη τό ψάξιμο γιά Στεργίου-Καψάλη,τά νεῦρα πού δέν βρίσκω κάτι...

      Μοῦ φαίνεται πώς τό κούρασα πολύ...

      Ἀριστοτέλη ναί,ἀλλά καί κρῖμα ἀπό τήν ἄλλη...

      Μήπως τό ἐπαναλαμβανόμενο λάθος θέλει νά πῇ καί κάτι; Ποιός ξέρει...

      Εὐχαριστῶ Διηνέκη,πραγματικῶς εὐχαριστῶ !

      Διαγραφή
    4. Διηνέκη,ἡ,μέ τό μικροσκοπικό «ο»,ἔχει κάποια σχέσιν μέ τό ἐπίθετο Οἰκονόμου;

      Εὐχαριστῶ !

      Διαγραφή
    5. Όχι. Την λένε Όλγα -------. Το επίθετό της αρχίζει από σύμφωνο και έχει επτά γράμματα.
      Τώρα, για το αν τραβολογιέται με κανέναν μαλάκα Οικονόμου (ή τραβολογιόταν κατά το παρελθόν) αυτό είναι κάτι το οποίον το αγνοώ παντελώς.

      Το μικροσκοπικό «ο», πηγαίνει εκεί που λέει το μικρό / μικροσκοπικό όνομά της, το Όλγα (που το «παίζει» και με ρωσικές ρίζες).

      Μια φορά, την έπιασα να μού λέει ότι, το νερό στα ρωσικά, το λένε... βόντα, ενώ λέγεται βαντά. Άσε.
      Σχέσεις με Λιθουανία πρέπει να έχει η μουρλή, ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙ - ΡΩΣΙΔΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ - ΠΟΥΤΙΝ. Άσε σού λέω. «Την πάτησα» πάρα πολύ άσχημα στην αρχή. Πιάστηκα ΧΟΝΤΡΟ ΑΡΧΙΚΟΡΟΪΔΟ. Μέχρι να βγάλω άκρη, πέρασαν 54 μήνες και...

      Πρακτόρι τού Ραχωβίτσα τής DEA η αλήτισσα, από την εποχή που αυτός ήταν ακόμη στην ΕΛ.ΑΣ. Πιστεύω πως την στρατολόγησε από το 2007. Αυτές τις πληροφορίες έχω συγκεντρώση. Η έρευνά μου, συνεχίζεται φυσικά.

      Εμένα μού την «φύτεψαν», τον Ιούλιο τού 2011.

      Διαγραφή
    6. Εἶδα κάποιο ὄνομα στό προσωπικό τοῦ Ἀμαλία Φλέμινγκ,μέ τό ὀνοματεπώνυμο αὐτό καί ἔλεγα μήπως ὑπάρχει σχέσις...

      Ποῦ ἔμπλεξες βρέ Διηνέκη !

      Ἐφιάλτης φαίνεται ἡ ὑπόθεσις ! !

      Καί τί δέν κάνουν,τά δρακόνια,γιά τήν ἐξόντωσιν τῶν Ἑλλήνων ! ! !

      Νομίζω ὅμως πώς μετά ἀπό κάθε δοκιμασία γινόμαστε ὅλο καί πιό ἔμπειροι καί σαφῶς δυνατώτεροι...

      ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Διηνέκη !

      Διαγραφή
  2. ΔΙΟΛΟΥ... τυχαίο πρόσωπο ο κυρ Στεργίου - Καψάλης (ο Σαρακατσάνος) Πελασγική.
    ΔΙΟΛΟΥ... τυχαίο.
    Ψάξε. Σαρακατσάνος είναι.
    Σάς είπα πού είναι η γραφομηχανή και το 45άρι. Ψάξτε κι εσείς. Όλα εγώ θα τα λέω;
    Ο ένας είναι Σαρακατσάνος... ο άλλος είναι Βλάχος...
    Καημένη Ελλαδίτσα…
    Δόλια Πατρίδα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σφηκοφωλιές καί φιδοφωλιές,κατ',ἀντιστοιχίαν (κατάλαβες ποιῶν...)...

      Εὐχαριστῶ Διηνέκη !

      Διαγραφή
    2. ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ. ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΣΦΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΣΤΑ ΑΓΝΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝ.
      ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΒΛΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΑΝ... «ΚΑΠΟΙΟΙ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΑΝ ΑΠΟ ΑΓΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΧΥΔΑΙΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ ΟΤΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ... «ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΣ» ΜΑΣΩΝΟΙ ΠΑΝΤΡΕΥΟΥΝ ΤΙΣ «ΚΥΡΙΛΕ» ΚΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΛΑΧΟΥΣ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ;

      ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΑΛΛΑ. ΑΣΕ.

      Διαγραφή
    3. Ἂγαπητέ Διηνέκη,ἐξαρτᾶται τούς Βλάχους...

      Ξέρεις καλά τήν διαφορά,εἶμαι σίγουρη. Κρατῶ λοιπόν τό «κάποιους» ...

      Πάντως καί πάλι εὐχαριστῶ πολύ !

      Διαγραφή