" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Ἡ Συμμορία τῶν Σόρος

 
φωτό


Κατά τη διάρκεια της Ουκρανικής Κρίσης το «Open Society Initiative For Europe» (OSIFE), προσέλαβε με αμοιβή 6500 δολάρια συν έξοδα, ως «συντονιστή» τον Γιάννη Καρρά για να εργαστεί για να διαμορφώσει κλίμα υπέρ του Μαιντάν και να καλλιεργήσει το κλίμα κατά της Ρωσίας, ώστε με την αξιοποίηση των ΜΜΕ και του διαδικτύου να στραφεί η ελληνική Κοινή Γνώμη εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 
  Για αυτή τη «δουλειά» πληρώθηκε χωρίς να καταβάλει τον ανάλογο φόρο ο συνεργάτης του Τσιπρά, Ματθαίος Τσιμιτάκης.
  Στη συνέχεια ο Καρράς καθηγητής πανεπιστημίου και ερευνητής που μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, που έχει σπουδάσει Ιστορία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αλλά και οικονομικά στις ΗΠΑ έστειλε ένα μέιλ γραμμένο στα αγγλικά στον φίλο του Ματθαίο Τσιμιτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου στο οποίο έγραφε : 

«Θα το κάνουμε μαζί και θα μοιράσουμε την αμοιβή 50-50, αλλά πρέπει να μου πεις πώς να χειριστώ το φορολογικό κομμάτι. Αν έχω καταλάβει καλά, θέλεις το συμβόλαιο να είναι μόνο στο όνομά μου, σωστά; Θέλεις όμως το όνομά σου να εμφανίζεται στην έκθεση ή όχι; Απάντησέ μου σε όλα αυτά». 

Λίγο πιο κάτω έγραφε

«Γενικά μην πεις ότι το κάνεις για λογαριασμό του Open Society. Κάτι τέτοιο θα έκλεινε πόρτες. Υπάρχει μεγάλη δυσπιστία για το ίδρυμα στην Ελλάδα, κυρίως εξαιτίας της δράσης του σε ό,τι αφορά την πρώην Γιουγκοσλαβία».
Οι δύο είχαν συμφωνήσει να συγγράψουν από κοινού την έκθεση για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στη Ρωσία αναφορικά με τη σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας. Το μήνυμα συνεχίζει έδινε οδηγίες στον συνεργάτη του Τσιπρά για το πώς πρέπει να ολοκληρώσει την έκθεση, η οποία θα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα διατηρεί σχέσεις εξάρτησης με τη Ρωσία και ως εκ τούτου αδιαφορεί για την κρίση στην Ουκρανία.
Ο Καρράς και ο Ματθαίος Τσιμιτάκης πληρώθηκαν από την «Πρωτοβουλία της Ανοικτής Κοινωνίας για την Ευρώπη», (OSIFE), για το «Mapping the Ukrainian debate in Greece» και να φακελώσουν τουλάχιστον 6 εφημερίδες, 10 τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς Σταθμούς, 6 ιστοσελίδες του διαδικτύου, και 50 διαμορφωτές της κοινής γνώμης και να αναλύσουν τις τάσεις στα κοινωνικά δίκτυα, ώστε στη συνέχεια να «πέσουν» οι επιχορηγήσεις. 
  Ο «σύμβουλος» (Καρράς) και ο συνεργάτης του (Τσιμιτάκης) θα έπρεπε να προσδιορίσουν τους «κύριους παίκτες στην ελληνική συζήτηση για την Ουκρανία», και να περιγράψουν τα βασικά επιχειρήματα και την εξέλιξή τους κατά τους τελευταίους 18 μήνες και να παράσχουν το «ποιος είναι ποιος». 

Κανονική δουλειά χαφιέ και πράκτορα δηλαδή. 
  Ο Ματθαίος Τσιμιτάκης , ο φοροφυγάς συνεργάτης του Τσιπρά, είναι και παράλληλα έμμισθος πληροφοριοδότης και καταδότης του Σόρος Πράκτορες της…. δεκάρας. Κυριολεκτικά.

Δελτίο τῶν 11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου