" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

30 Ιουνίου 1993: Ο Σαμαράς επισημοποιεί την αποστασία του

30 Ιουνίου 1993: Ο Σαμαράς επισημοποιεί την αποστασία του

Σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς ολοκλήρωσε το σχέδιο της αποστασίας του από τη ΝΔ. Ανακοίνωσε ταυτόχρονα τόσο την αποχώρησή του από το συγκεκριμένο κόμμα όσο και την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα υπό την ονομασία Πολιτική Άνοιξη (ΠΟΛΑΝ).

Λίγους μήνες μετά, και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 1993, ο Σαμαράς διαμέσου βουλευτών που ήλεγχε, έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα την διενέργεια εκλογών στις 10 Οκτωβρίου 1993 τις οποίες κέρδισε το ΠΑΣΟΚ. Έκτοτε, άρχισε μια νέα περίοδος πασοκοκρατίας, που διήρκεσε για 11 σχεδόν χρόνια. Μια περίοδος πολύ χειρότερη από την πρώτη 8ετία (1981-89) αφού την σκυτάλη από τον Ανδρέα Παπανδρέου πήρε το 1996 ένας πολύ χειρότερος πρωθυπουργός. 

Αυτός ήταν ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος με τις «εκσυγχρονιστικές» του μεθόδους επισημοποίησε τον εθνομηδενισμό και την πολυπολιτισμικότητα ως πολιτική επιλογή του ΠΑΣΟΚ.
Το 1995 η ΠΟΛΑΝ συνεργάστηκε άψογα με το ΠΑΣΟΚ στο θέμα την ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας (Κωστής Στεφανόπουλος) δίνοντας πραγματικό φιλί ζωής στην τότε κυβέρνηση Παπανδρέου. 
Σήμερα ο Σαμαράς έχει αναστήσει εκ νέου το ΠΑΣΟΚ καθιστώντας το ως συγκυβερνήτη και χαρακτηρίζοντας τον ανεκδιήγητο, βουλιμικό για εξουσία και καταστροφέα του Τόπου Βαγγέλη Βενιζέλο ως «εταίρο πλήρους ευθύνης»! Έχει καταφέρει να καταστήσει (και να καταντήσει) τη ΝΔ «ουρά» του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να την αφυδατώσει εκλογικά στα χαμηλότερα εκλογικά ποσοστά της ιστορίας της επί της δικής του αρχηγίας.

Κρατάμε, λοιπόν, την σημερινή ημερομηνία στη μνήμη μας ως το εφαλτήριο της πορείας ενός πολιτικάντη, ο οποίος με πρόσχημα την Ελληνικότητα της Μακεδονίας (που ξεπουλάει σήμερα ως πρωθυπουργός δίχως τον παραμικρό δισταγμό και αντίρρηση) έφτιαξε μια πολιτική καριέρα εντελώς επιζήμια για την Πατρίδα και τον Λαό. Σε λίγους μήνες αυτός ο ανάλγητος τύπος θα αποτελεί οριστικά παρελθόν από την πολιτική ζωή του Τόπου. Η ζημιά, όμως, που έχει κάνει στον Τόπο είναι ανυπολόγιστη.




Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου