" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΕΜΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ…


panygir_(3)

Γράφει ο Αντίοχος.

Λένε, πως μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις. Νάτοι, λοιπόν, καμαρωτοί-καμαρωτοί στη φωτογραφία από τη χτεσινή γιορτή τους, όλοι οι… αστέρες του σάπιου μεταπολιτευτικού κατεστημένου, επί σκηνής (εκτός του προέδρου Καρόλου, που λόγω ηλικίας έπιασε καρέκλα…). Διαλεχτοί, ένας κι ένας! Όλα τα… μπουμπούκια του κόμματος του «συνταγματικού τόξου»! Και ο απερχόμενος πρόεδρος των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου… Και ο κατοχικός ψευτοπρωθυπουργός φον Αντωνάκης… Και ο μέγας πασοκάρχης Ευάγγελος… Αλλά και ο… αντισυστημικός (εδώ γελάνε…) mister Tsipras, με σακάκι και προσήλωση και χωρίς… παλαιστινιακή μαντίλα. Και ο «πολύς» Κουτσούμπας, ο «επαναστάτης» (εδώ πια κι αν γελάνε…), που θα… ανατρέψει το αστικό καθεστώς με έφοδο στα… χειμερινά ανάκτορα και θα εγκαθιδρύσει τη δικτατορία του προλεταριάτου. Μόνο που αυτός είναι ήδη μέσα στα… χειμερινά ανάκτορα και παρακολουθεί με θρησκευτική ευλάβεια τον επικεφαλής της αστικής (κατοχικής…) εξουσίας να αγορεύει… Και ο μπαρμπα-Φώτης, που μπορεί να κοιτάει τον Σαμαρά, αλλά καλοβλέπει και τον… καθήμενο και σκέπτεται πως θα γίνει να κάτσει αυτός στην καρέκλα του… Και ο Τέρενς Κουΐκ (εκ μέρους του προέδρου Πάνου, που αρμενίζει στα πέλαγα με το κότερο), αγκαλιά και πλάι-πλάι με τους… μερκελιστές.  

Ήταν όλοι τους εκεί! Εκτός από μας… Δε μας κάλεσαν (δε μας θέλουν στην παρέα τους…), αλλά ακόμα και να μας καλούσαν δε θα πηγαίναμε. Γιατί ούτε εμείς τους θέλουμε για παρέα… Γιατί άλλο εμείς κι άλλο αυτοί!

Μπροστά σου, λοιπόν, ελληνικέ λαέ, είναι αυτοί κι εμείς. Ή μ’ αυτούς ή με μας! Μέση λύση δεν υπάρχει. Διαλέγεις και παίρνεις!

(ΥΓ): Την ίδια ώρα που αυτοί γλεντούσαν και χαριεντίζονταν στα Μέγαρα, ο δικός μας ο Αρχηγός βρισκόταν σ’ ένα κελί της «δημοκρατίας» τους. Γιατί άλλο εμείς κι άλλο αυτοί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου