" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ

Έκρηξη σημειώθηκε χθες Τετάρτη γύρω στις 8.00 το απόγευμα(τοπική ώρα), σε εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας στην περιοχή Waco. Ήταν τόσο δυνατή που θα μπορούσε να ακουστεί 72 χιλιόμετρα μακριά. Οι πληροφορίες λένε πως κάποια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο είχε ως αποτέλεσμα απανωτές εκρήξεις οι οποίες κυριολεκτικά είχαν τραγικά αποτελέσματα! 
Η περιοχή έχει εκκενωθεί σε απόσταση 20 χιλιομέτρων και οι αρχές επισημαίνουν την επικινδυνότητα του τοξικού νέφους αμμωνίας και ειδοποιούν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή. Ο τοπικός σερίφης περιγράφει το μέγεθος της καταστροφής λέγοντας χαρακτηριστικά : Η περιοχή μοιάζει με "εμπόλεμη ζώνη" .
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 60 με 70 νεκρούς μεταξύ των οποίων και 2 πυροσβέστες ( αγνοούνται άλλοι τρείς πυροσβέστες που πιθανώς είναι και αυτοί νεκροί), και εκατοντάδες τραυματίες.
"Ήταν σα να έγινε πυρηνική έκρηξη", είπε ο Δήμαρχος Tommy Muska στο CNN.
60 με 80 κατοικίες γύρω από το εργοστάιο έχουν ισοπεδωθεί και ένα γηροκομείο και ένα σχολείο έχουν καταστραφεί ολοσχερώς !  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου