" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»



Αναφερθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες στις επικείμενες απολύσεις από την εφημερίδα των φραγκοφονιάδων του Περισσού, τον «Ριζοσπάστη» (τις οποίες παραδέχτηκε επισήμως το ΚΚΕ) και παρατηρήσαμε πως θα’ ναι ο πρωτοχρονιάτικος μποναμάς του «κόμματος των εργατών» προς τους εργάτες και μάλιστα τους δικούς του εργάτες. 


Ωστόσο, ακόμα και οι πιο σκληροί καπιταλιστές εργοδότες, αποφεύγουν να απολύουν μέσα στις γιορτές. Όχι από ευαισθησία, αλλά για να μην προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Όμως, οι κουκουέδες δεν καταλαβαίνουνε από τέτοια. Ούτε γιορτές αναγνωρίζουν, είναι άθεοι άλλωστε. Έτσι, ξεκίνησαν τις απολύσεις τις παραμονές των Χριστουγέννων:

«Ξεκίνησαν οι απολύσεις στον Ριζοσπάστη, επίσημο δημοσιογραφικό όργανο της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακοινώθηκε ήδη η πρώτη απόλυση δημοσιογράφου. Οι απολύσεις ανακοινώνονται απευθείας από τον εκδότη-διευθυντή του Ριζοσπάστη, κ.Στέφανο Λουκά, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ίσως και εντός της ημέρας να ανακοινωθούν και άλλες απολύσεις. Το βέβαιον είναι ότι η ηγεσία του ΚΚΕ δεν πρόκειται να κάνει πίσω από την απόφαση που έλαβε για συρρίκνωση του προσωπικού του κομματικού εντύπου. Όσον αφορά τις αποζημιώσεις που θα λάβουν οι απολυμένοι, αυτό που τους ανακοινώνεται είναι ότι θα «λάβουν ότι προβλέπει ο νόμος».

(ΥΓ): «Θα λάβουν ότι προβλέπει ο νόμος», οι απολυόμενοι. Εδώ σύντροφοι δεν ισχύει το «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου