" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΘΕΤΟΣ Ο "ΚΟΛΛΗΤΟΣ" ΤΗΣ SIEMENS, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΣΤ.ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΗ ΣΑΜΠΙ ΜΙΟΝΙ



Λαβύρινθο, τουλάχιστον, έξι αμοιβαίων κεφαλαίων στην Ιρλανδία, τα οποία καλύπτονται από, τουλάχιστον, οκτώ άλλες επενδυτικές εταιρίες, θ' αντιμετωπίσουν οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές μετά την αναμενόμενη κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπι Μιονί στους οικονομικούς εισαγγελείς, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα προκύψουν πρόσθετα στοιχεία από την πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ», που θα (ξανα)παραληφθεί εντός των ημερών από το υπουργείο Οικονομικών.
Ο Ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας, όπως είναι γνωστό, διέψευσε την προπερασμένη Κυριακή την κατάθεση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλου για πιθανή εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου με την επενδυτική εταιρία CMA, δηλώνοντας ότι το επίμαχο ποσό των 550.000.000 δολαρίων «έχει δικαιούχο αμοιβαίο κεφάλαιο επενδύσεων που είχε μετοχές του εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Ιρλανδίας». Το fund CMA, με έδρα τις Βερμούδες, είχε ως επικεφαλής τον κ. Μιονί και νομικό σύμβουλο (καθώς και σε συγκεκριμένη περίοδο αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο) τον κ. Στ. Παπασταύρου.

Τρίγωνο Ελβετία - Ιρλανδία - Βερμούδες!
Η δραστηριότητα της CMA, όπως έχει αποκαλύψει σε επανειλημμένα δημοσιεύματα η «δ», ξεκινούσε από τη Γενεύη της Ελβετίας και έφτανε μέχρι την πρωτεύουσα των εξωτικών Βερμούδων, τη Χάμιλτον. Σύμφωνα με τις διευκρινιστικές δηλώσεις, στις οποίες αναγκάστηκε να προβεί ο κ. Μιονί μετά την τροπή που έλαβε η υπόθεση, υπήρχε και τουλάχιστον ένας ενδιάμεσος σταθμός στο χρηματιστήριο της Ιρλανδίας.
Σημειώνεται ότι από τις αρχές του Φεβρουαρίου του 2012 η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας, λόγω πλήθους καταγγελιών, αφαίρεσε από το χρηματιστήριο της χώρας την αρμοδιότητα ελέγχου επί των εισηγμένων funds, ενώ τον Μάιο όρισε και ειδικό επόπτη-ερευνητή για τις συναλλαγές του χρηματιστηρίου τα προηγούμενα χρόνια.

Οι εισηγμένες εταιρίες
Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση της «δ», τα έξι funds, υπό την «ομπρέλα» της CMA και εισηγμένα στο χρηματιστήριο της Ιρλανδίας, είναι τα εξής: Oceanic Hedge Fund, GLG European Long Short Fund, Lansdowne Global Financials Fund, GLG Technology Fund, JABCAP Multi Strategy Fund και Prologue Feeder Fund Ltd.
Τα προαναφερόμενα funds συνδέονται, άμεσα ή έμμεσα, με οκτώ άλλες επενδυτικές εταιρίες που εδρεύουν σε περιοχές της Βρετανίας, της Ελβετίας και της Ιρλανδίας: J&E Davy, Tufton Oceanic (Isle of Man) Ltd., GLG Partners LP (London), NCB Stockbrokers, Lansdowne Partners Limited Partnership (Davies Street), Jabre Capital Partners SA, Kinetic Financial Services (Ireland) Limited και Prologue Capital LP.
Είναι αυτονόητο ότι όλες οι προαναφερθείσες εταιρίες δεν μπορούσαν να γνωρίζουν τις ακριβείς δραστηριότητες της CMA, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό αν οι εισηγμένες στη Ιρλανδία και το συγκεκριμένο αμοιβαίο κεφάλαιο, που επικαλείται ο κ. Μιονί, είχαν οποιαδήποτε σχέση και με άλλους εννέα εγγυητές της ίδιας της CMA. Πρόκειται για τις Bridgewater Pure Alpha Fund, Crabel Fund, Discus Fund, Dynamic Offshore Fund, Fort Global Offshore Fund, Quantitative Offshore Fund, Telluride Capital Fund, Tewksbury Trading Fund και Transtrend Omni Trend Plus.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
αναδημοσίευση από :  Μακελειό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου