" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Αποκλειστικό: το πρωτόκολλο διασφάλισης της Γερμανικής Πρότασης !

"τους επήρανε χαμπάρι, γιατί άραγες..;"
Οι Γερμανοί που τόσο πολύ αγαπήθηκαν από τους πολιτικούς αυτού το τόπου…SIEMENS - ABB – FERROSTAL - DEUTSCHE BANK- DEUTSCHE TELEKOM κλπ.
Ξεδιάντροπα σήμερα τους προσβάλουν και μάλιστα...
ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ για λόγους που μόνο αυτοί ξέρουν……..και δεν σας κρύβω πολύ το χαίρομαι…

 
Αιτία, η πρόταση τους με την.....
οποία ζητούν να πάρουν τον έλεγχο της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και να την δώσουν στα χέρια ενός ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ που θα διορίσουν για να την διαχειριστεί,

δηλαδή ένας Γερμανός ή ένας από την Αυστρία θα διαχειριστεί την Χώρας μας,

αυτό ζητάει με την εφαρμογή ενός ειδικού πρωτοκόλλου-προτάσεως

Επιβεβαιώθηκε και από τους Financial Times - FT.com

Η βλοσυρή και προσβλητική «ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ» ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Το θέμα που προκύπτει ανεξάρτητα από την αναξιοπιστία των Ελλήνων Πολιτικών κατά τους Γερμανούς και το τι, εάν κι εφ’όσον αποφασίσουν να κάνουν οι Πολιτικοί αυτού του ΤΟΠΟΥ, της ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

είναι κατά πόσο ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ?

Σε μετάφραση το πρωτόκολλο διασφάλισης της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ Πρότασης …και το πρωτότυπο έγγραφο.

Διασφάλιση Συμμόρφωσης για το 2ο GRC πρόγραμμα

I. Ιστορικό

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τρόικα, η Ελλάδα έχει πιθανότατα χάσει όλους τους βασικούς στόχους του προγράμματος κατ’έπανάληψη και το 2011. Ειδικότερα, το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν έχει μειωθεί σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Ως εκ τούτου η Ελλάδα θα πρέπει να βελτιώσει σημαντικά τη συμμόρφωση του προγράμματος στο μέλλον και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τους Δανειστές. Διαφορετικά, η ευρωζώνη δεν θα είναι σε θέση να εγκρίνει εγγυήσεις για το πρόγραμμα GRC II.

II. Πρόταση για τη βελτίωση της συμμόρφωσης

Για να βελτιωθεί η συμμόρφωση με το 2ο πρόγραμμα, το νέο μνημόνιο συμφωνίας θα πρέπει να περιέχει δύο καινοτομικά θεσμικά στοιχεία στα οποία η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευτεί. Θα γίνουν περαιτέρω ενέργειες εκ των προτέρων για το δεύτερο πρόγραμμα. Μόνο εάν κι εφ’όσον εφαρμοστεί, μόνο τότε το νέο πρόγραμμα μπορεί να αρχίσει:

1. Απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους

Η Ελλάδα πρέπει να δεσμευθεί νομικά να δώσει απόλυτη προτεραιότητα για τη μελλοντική εξυπηρέτηση του χρέους. Η δέσμευση αυτή πρέπει να είναι νομικά κατοχυρώνεται από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. Τα Κρατικά έσοδα πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για την εξυπηρέτηση του χρέους, μόνο τυχόν εναπομείναντα έσοδα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των πρωτογενών δαπανών. Αυτό θα καθησυχάσει τους δημόσιους και ιδιωτικούς πιστωτές ότι η Ελληνική Δημοκρατία θα τιμήσει όλες τις υποχρεώσεις της μετά την επίτευξη του PSI και θα επηρεάσει θετικά την πρόσβαση στην αγορά. De facto κατάργηση της δυνατότητας μιας χρεοκοπίας θα κάνει την απειλή της μη εκταμίευση της δόσης GRC II πολύ πιο αξιόπιστη. Σε περίπτωση που μια μελλοντική δόση δεν εκταμιεύεται, η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει τους δανειστές της με προεπιλογή, αλλά θα πρέπει να δεχτούμε περαιτέρω περικοπές των πρωτογενών δαπανών ως τη μόνη πιθανή συνέπεια της τυχόν μη εκταμίευση.

2. Μεταφορά των εθνικών δημοσιονομικών κυριαρχίας

Η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να τεθεί κάτω από ένα αυστηρό σύστημα διεύθυνσης και το σύστημα ελέγχου. Με δεδομένη την απογοητευτική συμμόρφωση μέχρι στιγμής, η Ελλάδα έχει να αποδεχθεί τη μετατόπιση της δημοσιονομικής κυριαρχίας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Ένας Επίτροπος για την διαχείριση του προϋπολογισμού θα πρέπει να διοριστεί από το Eurogroup με το καθήκον να διασφαλίζει τον έλεγχο του προϋπολογισμού. Πρέπει να έχει την εξουσία α) η εφαρμογή ενός κεντρικού συστήματος αναφοράς και παρακολούθησης που καλύπτουν όλα τα μεγάλα μπλοκ των δαπανών στον ελληνικό προϋπολογισμό, β) να σταματήσει αποφάσεις που δεν είναι σύμφωνα με τους δημοσιονομικούς στόχους που έθεσε η τρόικα και γ) θα ανατεθεί το καθήκον να διασφαλίσει συμμόρφωση με τους παραπάνω κανόνες και να δώσουν προτεραιότητα εξυπηρέτησης του χρέους.

Η νέα επιτήρηση και θεσμική προσέγγιση θα πρέπει να διατυπωθεί στο μνημόνιο συμφωνίας ως εξής: «Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η οποία θα επιβεβαιωθεί από την ΕΚΤ, του ΔΝΤ και την ΕΕ, το Eurogroup θα διορίζει έναν επίτροπο για θα βοηθήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του προϋπολογισμό. Ο Επίτροπος θα έχει ευρείες αρμοδιότητες εποπτείας των δημόσιων δαπανών και το δικαίωμα άσκησης βέτο κατά των αποφάσεων του προϋπολογισμού δεν συνάδει με το σύνολο των δημοσιονομικών στόχων και το κράτος, δίνοντας προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους. «Η Ελλάδα πρέπει να εξασφαλίσει ότι ο νέος μηχανισμός επιτήρησης είναι πλήρως ενσωματωμένη στην εθνική νομοθεσία , κατά προτίμηση μέσω της Συνταγματικής τροποποίησης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΌΤΥΠΟ ΕΓΓΡΑΦΟ... ΕΔΩ

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου