" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

«Φυτώριο των δικτατόρων οι οικονομικές κρίσεις». Μια «προφητεία» από το 1981




«Έχουμε ένα ιστορικό ραντεβού με ένα Παγκόσμιο Δικτάτορα και η εμφάνισή του φαίνεται ότι δεν θα αργήσει. Πάντα μετά την κατάρρευση της οικονομίας ενός κράτους, αναδεικνύεται ένας ισχυρός ηγέτης που αποκαθιστά την αξία του νομίσματος και την τάξη. Ο Ναπολέων, ο Στάλιν, ο Χίτλερ, όπως και ο Μάο Τσε Τούνγκ αναδείχθηκαν πανίσχυροι εξουσιαστές μέσα από τα ερείπια μιας οικονομικής καταστροφής. Οι κρίσεις είναι το φυτώριο των δικτατόρων που εμφανίζονται με την μάσκα του κοσμοσωτήρα..» (Julian Snyder, Σύμβουλος Οικονομικών Επενδύσεων στην Αμερική).

Την εποχή του πληθωρισμού στη Γερμανία 
(δεκαετία του 1920), χρησιμοποιούσαν 
τα γερμανικά μάρκα για ταπετσαρίες τοίχου, ενώ 
οι νοικοκυρές χρησιμοποιούν τα χαρτονομίσματα 
για προσάναμα αφού ήταν πιο φτηνά από τα ξύλα!

Απόσπασμα του κυρίως λόγου του οικονομολόγου Julian Snyder, που εκφωνήθηκε στο Τρίτο Ετήσιο Σεμινάριο Διεθνών Επενδύσεων στις 17-9-81 στη Νέα Υόρκη:
 
«Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η κρίση του 1930 δε θα ήταν τόσο μεγάλη αν η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατέφευγε τότε στην έκδοση χαρτονομίσματος. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμια αμφιβολία ως προς το τι θα προτείνει το Κονγκρέσο, τι θα επιλέξει η Κυβέρνηση και τι θα πράξει η Υπηρεσία Εθνικών Αποθεμάτων (Federal Reserve), όσο uα επιταχύνεται η ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗ προς την ύφεση.
Αναπόφευκτα θα γίνουμε μάρτυρες της πιο μαζικής εκτύπωσης χαρτονομισμάτων στην ιστορία μας που θα έχει ως συνέπεια το μεγαλύτερο παγκόσμιο πληθωρισμό που θα έχει σημειωθεί ποτέ στον ΠΛΑΝΗΤΗ. Τίποτε, ασφαλώς, δε μας εγγυάται ότι ο πληθωρισμός αυτός θα είναι ικανός να αποτρέψει μια οικονομική κρίση ... Όπως ακριβώς στη Γερμανία του 1920, μια προσφυγή στην εκτύπωση χαρτονομισμάτων σήμερα, στη δεκαετία του 1980, θα δημιουργούσε στη χώρα μας τις προϋποθέσεις για την ΕΛΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.
Ιστορικά, ύστερα από τους μεγάλους πληθωρισμούς ερχόταν πάντοτε ένας δικτάτορας που, ανάμεσα σε άλλα, υποσχόταν να αποκαταστήσει και την αξία του νομίσματος. Ο Ναπολέων, ο Χίτλερ και ο Μάο Τσε Τουνγκ, και οι τρεις τους κατέλαβαν την εξουσία εκμεταλλευόμενοι τον υπερπληθωρισμό.(Times, 10 Μαρτίου 1980).
 Όπως έχω τονίσει, ο πληθωρισμός της δεκαετίας του 1980 έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΜΒΕΛΕΙΑ. 
Προβλέπω λοιπόν ότι: 
1) Το επόμενο στάδιο προς την κατεύθυνση της ΜΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ θα χαρακτηρίζεται από καλπάζοντα πληθωρισμό που σύντομα θα εξελιχθεί σε υπερπληθωρισμό. Οι σημαντικότεροι, κατά τους ιστορικούς, πληθωρισμοί του παρελθόντος, όπως εκείνοι της Ρώμης, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ουγγαρίας θα ωχριούν μπροστά στον πληθωρισμό πού αναμένεται να γνωρίσει ο κόσμος. Ο υπερπληθωρισμός αυτός θα αποτελέσει όργανο με το οποίο θα υποταχθούν τα έθνη στο Ηλεκτρονικό Νομισματικό Σύστημα.
 2) Όταν οι διάφορες οικονομίες στον κόσμο αρχίσουν να καταρρέουν σαν ΝΤΟΜΙΝΟ, θα εμφανισθεί κάποιος άνθρωπος από το χώρο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας που θα επιδοθεί στην περισυλλογή των κομματιών. Δυστυχώς, όμως, ο άνθρωπος αυτός δε θα είναι ένας δεύτερος Ουίνστον Τσόρτσιλ ή Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, αλλά ο Παγκόσμιος Ψευτο-Χριστός της Νέας Εποχής, ο κ. 666, ο Αντίχριστος».
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Από το βιβλίο «Το Νέο Σύστημα Χρήματος» της Mary Stewart Relfe (εκδόσεις ΣΤΕΡΕΩΜΑ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου