" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Αποκάλυψη-σοκ: Μόλις 48 δισ. ευρώ τους κόστισε η δεύτερη Κατοχή

Μια εκπληκτική αποκάλυψη προέκυψε κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το επίπεδο του "κουρέματος" του ελληνικού χρέους: Όπως μεταδίδεται από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταξύ των ιδεών που βρίσκονται υπό συζήτηση είναι να επεκταθεί η περίοδος αποπληρωμής και να κοπούν τα επιτόκια στο πρώτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας των 110 δισ. ευρώ. Και συνεχίζει η ανταπόκριση: "Η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ έχουν μέχρι σήμερα δανείσει στην Ελλάδα 48 δισ. ευρώ από το συγκεκριμένο πακέτο"!

Δηλαδή η χώρα έχει δεθεί για 48 κωλο-δισεκατομμύρια (συγγνώμη για την έκφραση, αλλά "είμαστε σε πόλεμο", όπως λένε και οι Γ.παπανδρέου και Ε.Βενιζέλος, οπότε επιτρέπονται και οι ανορθόδοξες εκφράσεις, ειδικά όταν πρόκειται να περιγράψουμε ανώμαλες καταστάσεις).
Αυτό ήταν όλα όσα πέτυχε με το Μνημόνιο και την ισοπέδωσή της η κυβέρνηση Παπανδρέου, όταν τον χειμώνα του 2010 της δάνειζαν 50 δισ. οι αγορές με επιτόκιο 4,5% (η Ρωσία τα 25 δισ.) και έως 6,5% οι διεθνείς αγορές τα υπόλοιπα 25 δισ..
Και φτάσαμε στο σημείο να μας πτωχεύουν τώρα και να αναλαμβάνουν τον έλεγχο της χώρας έχοντας δώσει μόλις 48 δισ. ευρώ και αυτά δανεικά βέβαια!

 Αυτού του είδους η συμφωνία από μόνη της θα έπρεπε να κινητοποιήσει τις δικαστικές αρχές της χώρας και να ξεκινήσουν την διερεύνηση της υπόθεσης αυτής, μαζί βέβαια με όλα τα άλλα γεγονότα που την έχουν συνοδεύσει.
Κατα τα λοιπά πολύ δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος. Η Γαλλία δέχεται ανώατο 40% "κούρεμα" για τις τράπεζές της και η Γερμανία που είναι λιγότερο εκτεθειμένη και το μόνο που επιθυμεί είναι να μην πληρώσει άλλο το ελληνικό χρέος, δεν κατεβαίνει κάτω από το 60%. Οι οικονομικοί παρατηρητές θεωρούν ότι "Μπορεί να τα βρούν ίσως στο 50%", αλλά και πάλι το ποσοστό είναι τεράστιο. Τα ελληνικά - ελλειμματικά - ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να πληρώσουν "από την τσέπη τους" κάπου 13 δισ. ευρώ και οι τράπεζες άλλα 20-25.

Και αν οι τράπεζες απλά σε πρώτη φάση θα κρατικοποιηθούν και εν συνεχεία θα περιέλθουν σε ξένα χέρια, σηματοδοτώντας την τιμωρία στο άπληστο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα Ταμεία. Πού θα βρούν πόρους για συντάξεις και εφάπαξ σε μία χώρα που θα διοικείται από τους Γερμανούς;  
Σύμφωνα με το Dow Jones, αν το κούρεμα μείνει στο 21%, όπως αποφασίστηκε τον περασμένο Ιούλιο, η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον 143 δισ. ευρώ σε δάνεια έως το 2020.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου