" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Μέθοδοι καί στρατηγικές γιά τήν πλύσι ἐγκεφάλου καί τήν άλλοίωσιν τῆς ἀνθρώπινης ὑπόστασης

(σκίτσο ἀριστερή φωτό)

 Γράφει ο Θεόδωρος Λάσκαρης


Το πολιτιστικό και ηθικό-παιδαγωγικό ''κλίμα'' μιας κοινωνίας, στην εποχή μας, διαμορφώνεται ως εξής:  Κάποιοι νέοι, αφού παπαγαλίσουν κάποια μαθήματα στο σχολείο και γράψουν καλά, μέτρια ή και κακά στις  εξετάσεις, μπαίνουν στις διάφορες πανεπιστημιακές σχολές, χωρίς βέβαια να έχει πρώτα αξιολογηθεί η κριτική τους ικανότητα, η νοητική τους επάρκεια, και γενικότερα η συνολική προσωπικότητα τους. Μπαίνουν λοιπόν στα πανεπιστήμια άτομα τα οποία δεν έχουν την παραμικρή ικανότητα να κρίνουν και να αναλύσουν εις βάθος τις γνώσεις που τους προσφέρονται. Εκεί, οι καθηγητές τους, οι οποίοι για να μπορέσουν να γίνουν ακαδημαϊκοί, έχουν ακολουθήσει πιστά όλες τις ιδεολογικές μόδες και όλες τις κατεστημένες απόψεις που το παγκόσμιο σύστημα αριστοτεχνικά δημιουργεί, αρχίζουν  να  τους διδάσκουν αυτές τις απόψεις

Μετά από λίγα χρόνια θα βγουν από το πανεπιστήμιο δάσκαλοι, καθηγητές, κοινωνιολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες, ψυχολόγοι , δημοσιογράφοι κλπ, και θα αναλάβουν σημαντικές θέσεις μέσα στον κοινωνικό ιστό, διαμορφώνοντας ο καθένας από αυτούς το πολιτιστικό και ηθικό ''μικροκλίμα'' του περίγυρου τους

Ας κάνουμε λοιπόν ένα παράδειγμα με τους ψυχολόγους , την σύγχρονη μάστιγα, των δυτικών κοινωνιών. Τους αποκαλώ μάστιγα, διότι το σύστημα διάλεξε αυτή την επαγγελματική κατηγορία για να μπορέσει να περάσει με τον πιο ύπουλο τρόπο, τις αποδομητικές του κατευθύνσεις. Ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά παλαιότερα η ομοφυλοφιλία ήταν καταχωρημένη στο DSM(Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) το εγχειρίδιο της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης, στο οποίο παρατίθενται όλα τα στάνταρ διαγνωστικά κριτήρια για κάθε ψυχική νόσο. Με άλλα λόγια η ομοφυλοφιλία εθεωρείτο σεξουαλική διαταραχή. Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι αυτή η ασθένεια βγήκε από το DSM για δύο λόγους: Πρώτον μετά από τις πιέσεις των ασφαλιστικών εταιριών, που δεν ήθελαν να πληρώνουν τα νοσήλια σε όσους  ομοφυλοφίλους αποφάσιζαν να κάνουν θεραπεία, και δεύτερο, γιατί υπήρξαν ισχυρότατες πιέσεις από το λόμπι των γκέι. (Να σημειώσουμε ότι ο ψυχίατρος που πρωτοστάτησε  σε αυτή την αλλαγή του DSM  ήταν ο Ιουδαίος Judd Marmor).  

     Έτσι έπαψε στο  Δυτικό κόσμο να θεωρείται  διαταραχή η ομοφυλοφιλία , μια που η Δύση ακολουθεί πιστά τα αμερικανικά πρότυπα. Προσοχή τώρα, ενώ από το ψυχιατρικό εγχειρίδιο βγήκε αυτή η σεξουαλική ανωμαλία, σε λίγο… θα  μπείτε εσείς  που τώρα με διαβάζετε. Ακριβώς αυτό που είπα. Ετοιμαστείτε να σας βάλουν τον ζουρλομανδύα και να σας κάνουν ηλεκτροσόκ υψηλής τάσης. Σε άρθρο ψυχολόγου που αναρτήθηκε σε σάιτ που ασχολείται με την κλινική ψυχολογία διάβασα τα εξής: «…Η Ομοφοβία  ή Ομοερωτοφοβία ορίζεται από το Journal of Homosexuality ως μία παθολογική έκφραση αρνητικών συναισθημάτων καθώς και συμπεριφορών κατά των ομοφυλόφιλων. Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι αυτό το  φαινόμενο βασίζεται  στην προκατάληψη που δημιουργείτε από την άγνοια και καταλήγει σε διάκριση  ενάντια στους  Ομοφυλόφιλους. Το μίσος αυτό έχει ως βάση του το φόβο καθώς και την έλλειψη ανοχής προς τη διαφορετικότητα και είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ρατσισμό και το σεξισμό.» 


Και παρακάτω  παραθέτει διάφορες μορφές ομοφοβίας όπως: « Ομοφοβία της Κουλτούρας : Αναφέρεται στις κοινωνικές δομές και τις  άγραφες νόρμες που υποδεικνύουν πως το να είσαι ετεροφυλόφιλος είναι το μόνο φυσιολογικό και αποδεκτό από το κοινωνικό σύνολο. 

 Θεσμική Ομοφοβία: Το φαινόμενο όπου η κυβέρνηση, η εκκλησία ,η παιδεία καθώς και διάφορες επιχειρήσεις κάνουν διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό.» 

Αφού λοιπόν η λαμπρή επιστήμων  τελειώσει την άκρως επιστημονική κατάταξη των διαφόρων μορφών ομοφοβίας, τελειώνει με ένα παράπονο και μία ευχή:«Στην Ελλάδα τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία από πρόσφατη ερευνά αποδεικνύεται ότι παρόλο που το 17% του δήγματος αναφέρει ότι έχει φίλους ομοφυλόφιλους, το 84% διαφωνεί με το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων και το 89% διαφωνεί με την υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια του ίδιου φύλου (Ευρωβαρόμετρο 2006-2008). Αυτά τα ποσοστά είναι πολύ μεγαλύτερα συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη με αποτέλεσμα η Ελλάδα να τοποθετείτε ανάμεσα στις πιο ομοφοβικές χώρες στην ευρωπαϊκή ένωση . Ας ελπίσουμε ότι με σωστή παιδία και ενημέρωση θα μειωθεί η άγνοια και το φαινόμενο της Ομοφοβίας στο μέλλον θα εξαλειφθεί. Παρόλο που η Ομοφοβία δεν έχει καταχωρηθεί ποτέ ως επίσημη διαταραχή στο DSM προσωπικά πιστεύω ότι εάν η ερευνά το υποστηρίξει ίσως στο μέλλον και να δούμε μια τέτοια καταχώρηση. »


Είπατε τίποτα; Καταλαβαίνετε τώρα που οδηγούμαστε; Δεν ξέρω αν προσέξατε, μεταξύ των άλλων, την φράση που συνήθως χρησιμοποιούν τα λαμόγια της πολιτικής, τώρα την χρησιμοποιούν και οι επιστήμονες: «Στην Ελλάδα τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία από πρόσφατη έρευνα…. κλπ ». Και τελειώνει με την ελπίδα ότι η ομοφοβία θα καταταχτεί ως ψυχική διαταραχή στο DSM, οπότε όλοι εμείς που γράφουμε αυτά τα άρθρα και εσείς που τα διαβάζετε, θα οδηγούμαστε  με ασθενοφόρο στο … Δαφνί.

Κάναμε ένα παράδειγμα με τους ψυχολόγους, αλλά τα ίδια συμβαίνουν  σε όλους τους άλλους επιστημονικούς τομείς: Στην  ιστορία, στην πολιτική επιστήμη, στην παιδαγωγική, στην  κοινωνιολογία, κλπ. Ο ασκός του Αιόλου δεν έχει απλώς ανοίξει, τώρα πια οι ανεμοστρόβιλοι  μας  πήραν  και μας  σήκωσαν….

Ἀπό : Θεόδοτος 

Γι᾿αὐτὀ σᾶς λέω πώς στόν Κασσελάκη εἶναι ὅλη ἡ οὐσία. Πῶς ἀλλιῶς ἡ Ἑλλάδα θά λάβῃ ἐπαξίως τήν πρώτη θέσιν,παγκοσμίως,ὡς ἡ πιό προοδευτική,ἀνεκτική,ἀλληλέγγυη, δημοκρατική κι᾿ἐν τέλει νεοταξίτικη χώρα  ; 

Ἄν τελικῶς ἐπιλεγεῖ γιά τήν θέσιν...

Ἄν τε βρέ παιδί μου νά πετάξουμε ἀπό πάνω μας αὐτό τό ...ὁμοφοβικό !!! 


Ἡ Πελασγική

13 σχόλια:

  1. Ένα Σιχαμερό Τερατούργημα, καί η υπόθεση, τό επεισόδιο ας πούμε καί ιδίως η εικονογράφηση, πού τό έδωσαν στά παιδάκια μας "Δωρεάν"!!!
    Ο ελεεινός κι αναίσχυντος Βιασμός τής Παιδικής Ψυχής...
    Άν το δείτε θά φρίξετε!!!
    Εμάς μάς δώσανε τρία αντίτυπα, ένα στό κάθε παιδί.
    Μέ τά φορτηγά τά έκαναν διανομή στά δημοτικά σχολεία!
    Τά κράτησα καί τά τρία. Σέ όποιον τό 'χω δείξει, έχει φρίξει!

    https://kyriakyria.com/2021/05/17/oxi-den-tha-mas-mpeite-sti-myti/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητη Π., παρακαλω επιτρεψε μου.
    I love Harry Katsivardas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Κι οποιος καταλαβε, καταλαβε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πώς ἄν ὄχι ὅλοι,οἱ περισσότεροι κατάλαβαν...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    2. Εγω αυτο που θελω να ρωτησω, ειναι ΠΟΥ βρηκαν οι "ειδικοι" τον ορο "ομοφοβια";
      Οπως και με τον ορο "αντισημιτισμος" που ειναι εντελως, μα εντελως κλεμμενος (οι σημιτες αραβες ειναι κατα πολλα εκατομυρια περισσοτεροι των εβραιων σημιτων).
      Καποιος θα μου πει οτι οταν οι εντεταλμενοι ρουφιανοι ειναι να σε κατηγορησουν για κατι, θα βρουν τον καταλληλο ορο που πρεπει. (ιδε περιπτωση δικηγορου Κατσιβαρδα)
      Εδω κατηγορησαν ενα ολοκληρο πολιτικο κομμα, εκλεγμενο απ τον Ελληνικο Λαο, ως ....εγκληματικη οργανωση γιατι δυο αλητες σφαχτηκαν μεταξυ τους για το ποδοσφαιρο κι ο ενας τωρα βλεπει τα ραδικια αναποδα.

      Ετσι και οι ...."ειδικοι" ονομαζουν τα κομμουνια, τους ομοφυλοφιλους κλπ που αρνουνται να στρατευθουν ...."αντιρρησιες συνειδησης" και οχι "αρνητες στρατιωτικης θητειας".
      Βλεπεις το "αντιρρησιας" κολλημενο με το "συνειδηση" ακουγεται πολυ πιο ομορφα.
      Τωρα βεβαια, ΤΙ συνειδηση μπορει να εχει αυτη η γκρουπα φυγοστρατων και δειλων που αρνειται να προστατεψει αν χρειαστει το σπιτι τους, την οικογενεια τους, την κοινωνια τους, την Πατριδα τους.
      Πιστευω ομως, οτι οι ιδιοι δεν θαχαν ουδεμια αντιρρηση αν τους παρουσιαζοταν η ευκαιρια, να διοριστουν στο δημοσιο.

      Αλλα πισω στον ορο "ομοφοβικος" ερωτω: Τι να φοβηθει καποιος με δαυτους;
      Αυτο που νιωθει ενας κανονικος ανθρωπος, γνωριζοντας την σεξουαλικη ανωμαλια των ομοφυλοφιλων απλα τους σιχαινεται γιατι ζουν μεσα σε μια οπη με περιττωματα.

      Καλησπερα σας

      Διαγραφή
    3. « ...οταν οι εντεταλμενοι ρουφιανοι ειναι να σε κατηγορησουν για κατι, θα βρουν τον καταλληλο ορο που πρεπει...»

      Ἔτσι ἀκριβῶς ! Ἔδωσες τήν ἀπάντησιν.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    4. Όρος καί Νόημα παρεμφερές με τις ισλαμο-τρανσ-καί (δέν μού 'ρχονται άλλες τώρα) δέ συμμαζεύεται, λοιπές Φοβίες, που τίς είχαμε όλοι, οι φατσιστορατσίστες, όλες ανεξαιρέτως, δυστυχώς αδιάγνωστες κι υποβόσκουσες κι έν ριπή οφθαλμού, έν ριπή όμως, αποκτήσαμε επιτέλους την πολυπόθητον Αυτογνωσίαν, βαίνοντας χαρμοσύνως καί μ' αστείρευτον τήν Ελπίδαν, πρός Τήν Λυτρωτικήν Αυτοβελτίωσιν...

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα σας, Ευαγγελία καί συνιθαγενείς.

    Χθές τή νύχτα, μόλις ψευτοδιάβασα τόν τίτλο καί λίγο το άρθρο
    κι ενώ ήμουνα κομμάτια 'πό τή δουλειά, νομίζω πως έστειλα ένα σχόλιο γιά τό παρακάτω ΤΕΡΑΤΟΎΡΓΗΜΑ... αλλά δέν είμαι σίγουρος.
    Έχω τρία αντίτυπα, απ' τά παιδιά που πήγαιναν τότε στό Δημοτικό Σχολείο.
    Εάν δείτε, πλοκή καί εικονογράφηση, τουλάχιστον θά φρίξετε!
    Μιλάμε γιά τόν Ορισμό τού "παιδοβιασμού". Φρίκη κι Αηδία!
    Αυτά τά Τέρατα -μέ τά ανθρώπινα Μέτρα καί Σταθμά- θέλουν όλα τους "βαφτίσια" στόν Ασβεστόλακκο. Μόνο που για νά χωρέσουν όλα, θά πρέπει ο Λάκκος νά 'χει μέγεθος Κασπίας καί βάλε καί βάθος Τάφρου Μαριανών ΚΑΊ ΒΆΛΕ:
    https://kyriakyria.com/2021/05/17/oxi-den-tha-mas-mpeite-sti-myti/

    Ρέ τά σιχάματα, αισθάνονται τόσον πανίσχυροι που ξεσαλώνουν ασυστόλως,
    διαπράττοντας Ύβρεις κατά Ριπάς. Ομοβροντίες Ύβρεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρῶτο-πρῶτο εἶναι,δέν τό εἶδες ;

      Κάπου διάβασα περί διαμαρτυριῶν γονέων ( https://proini.news/aparadekto-to-vivlio-tou-evgeniou-triviza-gia-ton-covid-19-pou-moirastike-sto-scholeio-tou-giou-mou-leei-i-mama-enos-4chronou/ )

      Κι᾿ἔχει κι᾿ἕνα βίντεο μέ τό θέμα τοῦ βιβλίου μουσικοποιημένο σέ στύλ " ὄπερα" !

      Ἡ ἐκπαίδευσις τῆς δημοκρατικῆς ἐποχῆς !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
  4. Καλά έ, μιλάμε παίδες, το φεγγάρι ανέτειλε κι είναι άστα νά πάνε!
    ΏΣ ΕΜΕΓΑΛΎΝΘΗ ΤΆ ΈΡΓΑ ΣΟΥ ΚΎΡΙΕ ΠΆΝΤΑ ΈΝ ΣΟΦΊΑ ΕΠΟΊΗΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. « ...Βάλε μια νύχτα. Βάλε έναν ουρανό, μπλε, βαθύ μπλε, σχεδόν μαύρο. Μ’ ένα μάτσο αστέρια πεταμένα από ’δω κι από ’κει. Βάλε μια παραλία. Υπάρχει ένα μικρό κυματάκι, πολύ μικρό, ίσα-ίσα να ενοχλεί την ησυχία. Να! Άκου το! … Βάλε ένα φεγγάρι. Ή καλύτερα μια πανσέληνο. Να κρέμεται απ’ τον ουρανό. Και μετά να πέφτει στο νερό. Δες! Το φως του σχηματίζει έναν δρόμο πάνω στην επιφάνεια. Το μονοπάτι του φεγγαριού. Αν θες, μπορείς να το διασχίσεις. Αλλά μπα, όχι. Ίσως κάποια άλλη φορά. Τώρα λες, ας μείνω εδώ...» ( ἐδῶ ὁλοκληρο τό κείμενο-https://cityculture.gr/prin-monopati-tou-fengariou/ )

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
  5. Ιστορια που μας την κρυβουν.

    -Το 1941 οι εβραιοι μπολσεβικοι της ΕΣΣΔ μαζευαν στρατο στα ανατολικα συνορα της Ευρωπης για να εισβαλλουν.-

    https://www.youtube.com/watch?v=qX8USPwWi1Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ὄχι ἀπόψε...

    Ἀπόψε ἔχει Πανσέληνο ...

    «Λίγες οι νύχτες με φεγγάρι που μ’ αρέσαν.
    Τ’ αλφαβητάρι των άστρων που συλλαβίζεις
    όπως το φέρνει ο κόπος της τελειωμένης μέρας
    και βγάζεις άλλα νοήματα κι άλλες ελπίδες,
    πιο καθαρά μπορείς να το διαβάσεις.

    Τώρα που κάθομαι άνεργος και λογαριάζω
    λίγα φεγγάρια απόμειναν στη μνήμη….
    Σιωπές αγαπημένες της σελήνης…» Γιῶργος Σεφέρης .............

    Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην Ελλάδα τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία ? TI ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΕΝΝΗΣΕ??? ΚΑΙ ΠΟΥ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή