" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Τράμπ γιά Ποῦτιν : Εἶναι ὑπέροχος,μία ἰδιοφυΐα,σκληρό καρύδι ἀλλά πολύ ἔξυπνος


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, εν μέσω της κρίσης Ρωσίας-Ουκρανίας, ως «υπέροχο» και «ιδιοφυΐα».

Σε μια εμφάνιση στην εκπομπή του συντηρητικού podcaster Buck Sexton, ο Τραμπ είπε ότι υποστήριξε τον Πούτιν στην απόφασή του να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία για να ενισχύσει τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές στο Ντόνετσκ και στο Λουχάνσκ της Ουκρανίας, για να εκτελέσουν καθήκοντα «ειρηνευτικής».

«Πήγα χθες και υπήρχε μια τηλεοπτική οθόνη — και είπα «αυτός είναι ιδιοφυΐα»», είπε ο Τραμπ, σε μια συνέντευξη με τον Σέξτον. «Ο Πούτιν δηλώνει ένα μεγάλο μέρος της (sic) Ουκρανίας… ως ανεξάρτητο. Ω, αυτό είναι υπέροχο.”

Η κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας φτάνει σε ένα νέο ορόσημο

Η κίνηση του Πούτιν θεωρείται παγκοσμίως επίθεση στην κυριαρχία της Ουκρανίας.

«Η ανακοίνωση είναι μια σοβαρή κλιμάκωση που ουσιαστικά σκοτώνει τις συμφωνίες του Μινσκ, οι οποίες καθορίζουν μια σειρά στρατιωτικών και πολιτικών βημάτων που έχουν σχεδιαστεί για την επίλυση του καθεστώτος των δύο αποσχισμένων περιοχών και τον τερματισμό της 8χρονης σύγκρουσης εκεί», εξήγησε το NPR .

Η Ουκρανία και οι περισσότεροι δυτικοί σύμμαχοι θεωρούν την κίνηση της Ρωσίας να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία ως κατοχή, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες συγκρούσεις .

Ο Τραμπ ήταν γεμάτος επαίνους για τη «ειρηνευτική δύναμη» της Ρωσίας, υπονοώντας: «Θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε στα νότια σύνορά μας . Αυτή είναι η ισχυρότερη "ειρηνευτική δύναμη" που έχω δει ποτέ», είπε. «Θα διατηρήσουν την ειρήνη, εντάξει».

Ο Τραμπ λέει ότι ο Πούτιν είναι «πολύ έξυπνος», «σκληρό καρύδι»

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν ήταν «σκληρό καρύδι», αλλά ήταν «πολύ έξυπνος», προσθέτοντας ότι είχε «πολύ μεγάλη γοητεία» και αγαπούσε τη χώρα του. «Ήξερα πολύ καλά τον Πούτιν. Τα πήγα μαζί του. Του άρεσα. Μου άρεσε», είπε.

Ο Τραμπ είναι μακροχρόνιος θαυμαστής του Ρώσου προέδρου.

Το 2013, ο Τραμπ αναρωτήθηκε στο Twitter αν ο Πούτιν θα παρευρέθηκε στον διαγωνισμό του Μις Υφήλιος στη Μόσχα και αν οι δυο τους θα γίνονταν «καλύτεροι φίλοι», αλλά ο Πούτιν δεν εμφανίστηκε.


Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Τραμπ μίλησε επανειλημμένα για τη στρατηγική οξυδέρκεια του Πούτιν, σημειώνοντας την πρόθεση του ισχυρού άνδρα να «ξανακτἰσει τη Ρωσική Αυτοκρατορία». Υπερασπίστηκε τη συνήθεια του Πούτιν να σκοτώνει αντιφρονούντες και δημοσιογράφους, υποστηρίζοντας ότι το κάνουν και οι ΗΠΑ.

Σε μια συνέντευξη του 2017 στον Bill O'Reilly του Fox News, ο Τραμπ επαίνεσε τον Πούτιν. «Αλλά είναι δολοφόνος», είπε ο O'Reilly. «Υπάρχουν πολλοί δολοφόνοι», απάντησε ο Τραμπ, ρωτώντας ρητορικά «Πιστεύεις ότι η χώρα μας είναι τόσο αθώα;»

Σε συνέντευξή του το 2015 στο «Morning Joe» του MSNBC, ο Τραμπ επαίνεσε επίσης τον Ρώσο ηγέτη. «Διοικεί τη χώρα του και, τουλάχιστον είναι ηγέτης, σε αντίθεση με αυτό που έχουμε σε αυτή τη χώρα», είπε ο Τραμπ. «Νομίζω ότι η χώρα μας κάνει επίσης πολλές δολοφονίες».

Μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο Τραμπ τάχθηκε στο πλευρό της Ρωσίας , η οποία ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ανάμειξη στις εκλογές, παρά τα συντριπτικά στοιχεία για το αντίθετο.

«Είπαν ότι νομίζουν ότι είναι η Ρωσία», είπε ο Τραμπ. «Έχω τον Πρόεδρο Πούτιν. απλά είπε ότι δεν είναι Ρωσία», είπε. «Θα πω το εξής: Δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο θα ήταν.

«Έτσι, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της νοημοσύνης μου, αλλά θα σας πω ότι ο Πρόεδρος Πούτιν ήταν εξαιρετικά ισχυρός και ισχυρός στην άρνησή του σήμερα».

Η απάντηση του Μπάιντεν δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα του Τραμπ

Ο Τραμπ συνέχισε να επικρίνει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν για την έλλειψη απάντησης στην κρίση, υποστηρίζοντας ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν θα είχε συμβεί όταν ήταν στην εξουσία.

Στον Λευκό Οίκο εχθές Τρίτη, η εκπρόσωπος Τύπου Τζεν Ψάκι ρωτήθηκε για τα σχόλια του Τραμπ.

«Προσπαθούμε να μην δεχόμαστε συμβουλές από κανέναν που επαινεί τον Πρόεδρο Πούτιν και τη στρατιωτική του στρατηγική», είπε η Ψάκι, σημειώνοντας πώς ο Τραμπ είχε ταχθεί στο πλευρό της Ρωσίας όταν προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας, ένα άλλο τμήμα της Ουκρανίας.

«Υπάρχει λοιπόν λίγο διαφορετική τακτική, λίγο διαφορετική προσέγγιση, και πιθανώς αυτός είναι ο λόγος που ο πρόεδρος Μπάιντεν και όχι ο προκάτοχός του, μπόρεσe να συσπειρώσei τον κόσμο και την παγκόσμια κοινότητα για να λάβουν μέτρα κατά της επιθετικότητας της Ρωσίας», είπε.

Ἀπό : GreekReporter.com

Ἡ ἀπάντηση τῆς Ψάκη ἀποδεικνύει τί εἶναι στήν πραγματικότητα αὐτοί πού τιτλοφοροῦνται  δημοκράτες καί  προοδευτικοί : εἶναι πολεμοχαρεῖς,ἀπάνθρωποι,ἄδικοι,ὑποκριτές καί ἀρχι-ψεύτες ! 

Δέν χρειάζονται πολλά λόγια καί μόνον πού ἰσχυρίζεται πώς ὁ ...Μπάϊντεν κατάφερε νά συσπειρώσῃ τόν ...κόσμο ἑναντίον τῆς Ῥωσσίας,ἔ αὐτό ἀπό μόνο του καταδεικνύει τήν ποιότητα τῶν ἀνθρώπων. Ἤ μᾶλλον τῶν  ὄντων πού θέλουν νά νοοῦνται «ἄνθρωποι»...

Ὁ Τράμπ,γιά ἀκόμη μία φορά,ὅπως καί σ᾿ὅλη τήν διάρκεια τῆς θητείας του ὡς Πρόεδρος τῶν ΗΠΑ,ἀπέδειξε πώς σεβόταν τά κράτη,τά ἔθνη καί τούς ἡγέτες τους καί ἤθελε νά κρατήσῃ μία καλή σχέσι μαζύ τους γιά τό καλό ὄχι μόνον τῆς Πατρίδος του,ἀλλά ὁλοκλήρου τοῦ κόσμου.

Γι᾿αὐτό καί οἱ ἀμερικανοί θά τόν κάνουν καί πάλι Πρόεδρο στίς ἑπόμενες ἐκλογές.


Ἡ Πελασγική

6 σχόλια:

  1. "Γι᾿αὐτό καί οἱ ἀμερικανοί θά τόν κάνουν καί πάλι Πρόεδρο στίς ἑπόμενες ἐκλογές."

    Δεν θα αλλάξουν και πολλά.
    Ο Τράμπ ακόμη ακόμη επαίρεται λέγοντας οτι έσωσε την ανθρωπότητα μέσω του δηλητηρίου που αποκαλεί εμβόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 24 Φεβρουαρίου 2022 - 8:24 π.μ.

      Εξαρταται ΑΝ θα ξαναγινει προεδρος ο Τραμπ, απο το ΤΙ θα αποφασισουν οι εβραιοι.
      Γιατι και το 2020 οι αμερικανοι εξελεξαν τον Τραμπ, αλλα οι εβραιοι ειχαν αλλα σχεδια και αλλες προτεραιοτητες για παρτυ τους (οπως ας πουμε αυτος ο πολεμος στην Ουκρανια και σε λιγο ο επερχομενος βομβαρδισμος στο Ιραν) και εκλεψαν μερα μεσημερι την θριαμβευτικη νικη του Τραμπ και την πασσαραν στο γερο-ραμολιμεντο και παιδεραστη Μπαϊντεν.
      Το κυριωτερο;
      Δεν κουνηθηκε ουδεις δημοκραταρος ....gay κι απ τις δυο μεριες του Ατλαντικου.
      Εννοω αυτους που σημερα ουρλιαζουν για την Ουκρανια.

      ΥΓ
      Ας μην ξεχναμε οτι ο εβραιοι αποφασισαν να βαλουν στην φυλακη εκλεγμενους βουλευτες απ τον Ελληνικο Λαο, και τους εβαλαν, με αποτελεσμα σημερα η "δημοκρατικη ελλαδιτσα" να χει πολιτικους κρατουμενους.
      Παντως εγω κοιμαμαι ησυχη γιατι ο Κουλης ενδιαφερεται πολυ για τους ομογενεις μας στην Ουκρανια. Κι αν ενδιαφερεται τοσο πολυ για τους ομογενεις μας σκεψου ποσο θα ενδιαφερεται και μας εδω στην ισλαμογραικια.

      Διαγραφή
    2. Εἴπαμε : ἐπιλεκτικῶς εὐαίσθητοι...


      Καλησπέρα ἀγαπητή μου Νατάσα !

      Διαγραφή
    3. Δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια......

      Καλησπερα κι απο μενα αγαπητη Πελασγικη

      Διαγραφή
  2. Τά νέα από Τράμπ γιά τόν πόλεμο στήν Ουκρανία λένε άλλα!!!! https://www.el.gr/diethni/o-tramp-katadikazei-ti-rosiki-eisvoli/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λένε ἄλλα διότι τά παραπάνω τά εἶπε ὁ Τράμπ στίς 22 Φεβρουαρίου,δύο ἡμέρες πρίν τήν εἰσβολή τῶν Ῥώσσων στήν Οὐκρανία.

    Σήμερα ὁ Τράμπ καταδικάζει ΚΑΙ αὐτός μαζύ μέ ΟΛΗ τήν Δύσιν ( μ᾿ὅ,τι σημαίνει ...) τήν ῥωσσική εἰσβολή. Τί ἔλεγε ὅμως πρό μίας ἑβδομάδος : «Θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε στα νότια σύνορά μας . Αυτή είναι η ισχυρότερη "ειρηνευτική δύναμη" που έχω δει ποτέ»

    Κρατᾷ τήν ἀπόσταση ἀσφαλείας χρησιμοποιώντας τήν φράσι «εἰρηνευτική δύναμι». Καί ὅταν ἡ εἰρηνευτική δύναμις ἔκανε τό ντού ὁ ἀγαπητός μας Τράμπ ξεκίνησε νά καταδικάζῃ τήν ῥρωσσική εἰσβολή καί νά προσεύχεται γιά τήν Οὐκρανία...

    Μήπως ὁ Μακόου ἔχει δίκιο ;

    Καλησπέρα ἀγαπητή Σοφία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή