" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Πάϊατ : Δέσμευσις νά κάνουμε ἀκόμη περισσότερα μαζύ !

 


«Μέσα από συνέργειες, συνεκπαίδευση, συμμαχίες, το πρόσημο της στρατηγικής μας είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε μια χώρα ισχυρή ανάμεσα σε φίλους, σε συμμάχους, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή»...«Είναι χαρά μας που ολοκληρώσαμε αυτό το στάδιο εκπαίδευσης μετά από αίτημα των Αμερικανών συμμάχων μας»


Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, εχθές Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, από το Κοτρώνι Μαραθώνα, όπου ολοκληρώθηκε το διήμερο «Βασικό σχολείο διαφυγής από βυθιζόμενο ελικόπτερο», στο οποίο συμμετείχαν στελέχη του Αμερικανικού Στρατού, που συνεκπαιδεύονται από τον περασμένο Νοέμβριο με την Αεροπορία Στρατού της Ελλάδας στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.... ( ἀπό ἐδῶ)

Καί πῶς ψάχνει ὁ Χαρδαλιάς τόν «πρωταγωνιστικό ρόλο τῆς Ἑλλάδος στήν εὐρύτερη περιοχή» ; Μά πῶς ἀλλιῶς παρά μέσῳ τῶν σχέσεων μέ τίς ΗΠΑ,σχεδὀν ἀποκλειστικῶς ! 

Καί γιατί νά μήν χαίρεται ὁ Πάϊατ μέ τέτοιους «φίλους καί συμμάχους» ! 


« ...Αυτή τη στιγμή, έχουμε περίπου 400 στρατιώτες από την 7-17th Air Cavalry Squadron στο Στρατόπεδο Γεωργούλα. Αυτό είναι μέρος της ετήσιας εναλλαγής των Ταξιαρχιών Μάχης Αεροπορίας μας. Πρόκειται για μονάδα ελικοπτέρου του Στρατού των ΗΠΑ, περίπου 28 αεροσκάφη, που εργάζονται και ασκούνται καθημερινά στον Βόλο και στο Στεφανοβίκειο με τα αντίστοιχα του Ελληνικού Στρατού...είναι ένα τέλειο παράδειγμα της συνέργειας μεταξύ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και του αμερικανικού στρατού. Σε αυτή την περίπτωση, έχουμε προσωπικό του Αμερικανικού Στρατού από το Φορτ Χουντ του Τέξας, που έχει αναπτυχθεί στο Βόλο και στο Στεφανοβίκειο...Είναι πολύ ενθαρρυντικό για μένα να ακούω από τους στρατιώτες μας στο Στεφανοβίκειο πόσο στενή είναι η συνεργασία τους με τον Ελληνικό Στρατό και τη δέσμευση και από τις δύο πλευρές να κάνουμε ακόμη περισσότερα μαζί...» (ἐδῶ)

Θά κάνουμε,θά κάνουμε ἀφοῦ ἔχουμε δεσμευτεῖ γιά 5 χρόνια ἀκόμη ...


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου