" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Περίεργες συμπτώσεις ἤ τά νέα «παιχνίδια» τοῦ Συστήματος ...;


Ἐάν ἡ ὑπόθεσις τοῦ Γενικοῦ Εἰσαγγελέως τῆς Κροατίας,ὁ ὁποῖος πρό ἐβδομάδος παραιτήθη,δέν σᾶς ἔκανε ἐντύπωσιν,τότε θά σᾶς κάνῃ ἐντύπωσιν τά ὅσα κατέθεσε ὁ Σαμπί Μιωνῆ στήν προανακριτική ἐπιτροπή τῆς βουλῆς,γιά τόν Δημήτριο Παπαγγελόπουλο.
Καί ἄν δέν θυμᾶστε,ὁ Παπαγγελόπουλος ἦταν δικαστικός στόν εἰσαγγελικό κλάδο  καί πρώην ὑπουργός Δικαιοσύνης τοῦ τσυριζα :



Υπηρέτησε ως εισαγγελέας στις εισαγγελίες πρωτοδικών Κορίνθου και Αθηνών, καθώς και στην εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ενώ κατά την περίοδο 2003 - 2006 διετέλεσε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Το 2006 τοποθετήθηκε εποπτεύων εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και εν συνεχεία και πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών (αρμόδιος εισαγγελέας για την τρομοκρατία). Στις 14 Ιουλίου 2009 παραιτήθηκε από αντεισαγγελέας Εφετών για να τοποθετηθεί διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2009. (ἐδῶ)

Ἐπίσης διαβάζουμε γιά τόν Παπαγγελόπουλο :

Ως εισαγγελέας είχε αναλάβει σημαντικές υποθέσεις όπως τη διερεύνηση των φερόμενων ως παράνομων χρηματοδοτήσεων προς τη Νέα Δημοκρατία (υπόθεση MAYO, μπήκε στο αρχείο το 2002), τη διερεύνηση του τροχαίου ατυχήματος των Κεντέρη - Θάνου, την υπόθεση των υποκλοπών, την υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών και άλλες.
Για τον χειρισμό του σε αυτές τις υποθέσεις έχει επικριθεί από μερίδα του τύπου για απραξία.

Ως προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών είχε δεχτεί σφοδρή κριτική από το ΠΑΣΟΚ για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία ενώ κριτική έχει δεχτεί και από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.(ἐδῶ)


Αὐτόν λοιπόν ὁ Ἀλιέξι τόν ἔκανε ὑπουργό Δικαιοσύνης,θέσιν πού διετήρησε καί στήν ὑπηρεσιακή τῆς Θἀνου (δικαστικός καί αὐτή) !



Στήν προανακριτική πού συστάθηκε γιά ὅσα τοῦ καταμαρτυροῦνται σχετικῶς μέ τήν ὑπόθεσιν Novartis :

Ο πρώην υπουργός μίλησε για σκευωρία σε βάρος του και επέμεινε στην θέση που είχε διατυπώσει ότι η Novartis αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους.Ο ίδιος μίλησε για «βρώμικο και ολοκληρωτικό πόλεμο» εναντίον του από «διεφθαρμένους, διαπλεκόμενους και επίορκους».
Τόνισε μάλιστα πως οι τέσσερις εισαγγελείς, Ράικου, Τσατάνη, Αγγελής και Αθανασίου «λένε ψέματα» και τον στοχοποιούν γιατί

«Και οι τέσσερις είναι πικραμένοι. Κάτι θέλανε και δεν το πήρανε».

Υποστήριξε μάλιστα πως αν κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον τους «θα πάνε φυλακή».

«Έχω τη στήριξη του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού. Έχω τη στήριξη των παλιών συναδέλφων μου. Και έχω τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα και των πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ» (ἐδῶ)




Καί ἔρχεται ,σήμερα,ὁ Σαμπί Μιωνῆ,μέ τίς σοβαρότατες καταγγελίες,μέσῳ τῶν ὁποίων χαρακτηρίζει τόν Παπαγγελόπουλο ὡς : «ἀρχηγό  ἐγκληματικῆς ὁργάνωσης »

Καταθέτω μήνυση εναντίον του κ.Παπαγγελόπουλου, του κ.Φιλιππάκη, του κ.Τάρκα και της κ.Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό. Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου. Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ.Παπαγγελόπουλο και μέλη την κ.Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ.Τάρκα. Όλοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπης και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ.Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις» φέρεται να ανέφερε ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής.(ἐδῶ)



Τί λέτε,σᾶς θυμίζει τήν ὑπόθεσιν τοῦ Κροάτη Drazen Jelenic ; Καί σ᾿ἐκείνη ἐμπλεκόμενοι ἦσαν ὁ Είσαγγελεύς,ἕνας ἐπικεφαλής μασονικῆς στοᾶς καί τρεῖς δημοσιογράφοι ! Καί ἐκείνη ἡ ὑπόθεσις περιεῖχε ἐκβιασμό-ἀπειλές, γιά κλείσιμο ἐρεύνης σέ ὑπόθεσιν πού ἀφοροῦσε ἀποκαλύψεις συγκεκριμένης ἐφημερίδος. (ἐδῶ)

Περίεργες «συμπτώσεις» ἔ ; !

Τώρα γιά τόν Σαμπί Μιωνῆ ξαναθυμηθεῖτε ( ἐδῶ,ἐδῶ,ἐδῶ ). Ἐπίσης εἶναι σημαντικόν νά σημειώσουμε πώς ὁ Μιωνῆ ἔχει δικαιωθῇ σχετικῶς μέ ὅσα φέρεται πώς ἔχει ἀποκαλύψῃ ἡ δημοσιογράφος Παπαδάκου ἐναντίον του :

στις 28 Μαΐου 2019, ο Άρειος Πάγος με την υπ’ αρ. 579/2019 απόφασή Του, κήρυξε αμετάκλητα εκτελεστή στην Ελλάδα την από 22.07.2014 διαταγή του βρετανικού δικαστηρίου κατά της Γιάννας Παπαδάκου για την συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος μου. Σύμφωνα με την βρετανική διαταγή, η Γιάννα Παπαδάκου υποχρεούται να μου καταβάλει το ποσό των 116.290,86 λιρών Αγγλίας ως αποζημίωση για τη συκοφαντική μου δυσφήμηση και δικαστικά έξοδα.
...«Κατέθεσα σήμερα μήνυση εναντίον της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου για το αδίκημα της καταδολίευσης δανειστών και της απάτης. Συγχρόνως κατέθεσα σε βάρος της και σε βάρος του Κύπριου δικηγόρου της Χαράλαμπου Κληρίδη αγωγή διάρρηξης καθώς η Κυπριακή εταιρεία Promanus Limited που συνέστησε φαίνεται ότι αγόρασε το 50% του σπιτιού της Γιάννας Παπαδάκου στα Μελίσσια στην εξευτελιστική τιμή των 5.000 ευρώ μετά την έκδοση της αμετάκλητης απόφασης του Αρείου Πάγου σε βάρος της». (ἐδῶ)

Δεν έχει τέλος το σήριαλ μεταξύ του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, η οποία είχε συκοφαντήσει – χωρίς ποτέ να ζητήσει συγγνώμη σε αντίθεση με τον Σταύρο Ψυχάρη ο οποίος αναγνώρισε το λάθος του– τον επιχειρηματία μέσα από το άρθρο της «Πώς έμαθα για τα 500 εκατ δολάρια»… Ο επιχειρηματίας αντέδρασε άμεσα και το ζήτημα πλέον έχει περάσει από την δικαιοσύνη και τους δικαστικούς κλητήρες στον πλειστηριασμό… Έτσι, στις 8 Μαίου 2020 με επισπεύδων τον Σάμπυ Μιωνή, θα βγουν στο σφυρί – για την αποζημίωση των 128.345,43 ευρώ που όρισε το αγγλικό δικαστήριο και επικύρωσε η ελληνική δικαιοσύνη αλλά ποτέ δεν κατέβαλλε η Γιάννα – όλο της το νοικοκυριό και η γκαρνταρόμπα της… (ἐδῶ)

Ἔτσι λοιπόν σειρά ἔχουν τώρα γιά τόν Σαμπί Μιωνῆ «ὁ Παπαγγελόπουλος καί ἡ ἐγκληματική του συμμορία»,ὅπως ὁ ἴδιος τούς χαρακτηρίζει. Νά δοῦμε κάποια σημεῖα τῆς μαρτυρίας του :

«Φτάνουνε τώρα στις 10 Μαρτίου (2015)οπότε κανονίστηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εμένα, τον Νίκο Παππά και τον κ.Παπαγγελόπουλο για να αποσυμφορηθούν τα ζητήματα που υπήρχαν μεταξύ μας. Ήταν σαφές ότι όσα έκανε ο Νίκος Παππάς ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού. Επισης ήταν σαφές σε μένα ότι Παπαγγελόπουλος και Φιλιππάκης ήταν συνεργάτης. Ο Ν. Παππάς έκανε σύνοψη των συναντήσεων που είχαν προηγηθεί. Για μένα να αποσυρθούν τα παράνομα εντάλματα για τον Μεταξά και για τον Φιλιππάκη να αποσύρω τη μήνυση που του είχα κάνει.Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος και είπε "και των εξόδων που του έχει δημιουργήσει".
...Έγινε συνάντηση των δικηγόρων μου με τον Φιλιππάκη και τον Τάργκα προκειμένου να βρεθεί μία λύση. Ζήτησαν 350.000 ευρώ να παραιτηθώ από τις αγωγές μου...

»οι κκ..Φιλιππάκης και Τάρκας για να μου αποδείξουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους δεσμεύτηκαν εγγράφως ότι θα κλείσουν όλες τις ποινικές μου υποθέσεις. Ουσιαστικά μου έλεγαν οτι ελέγχουν τον κ. Παπαγγελόπουλο που ελέγχει τις υποθέσεις.»

»...Ο Παπαγγελόπουλος όμως τους είχε παραμυθιάσει, ένιωθα ότι είχε μεγάλη εξουσία και στα θέματα της Δικαιοσύνης θα έλεγα πως ήταν κράτος εν κράτει. Η τότε κυβέρνηση είχε υιοθετήσει ένα ψέμα για τον κ. Παπασταύρου, ο οποίος ήταν πολιτικό εργαλείο, και μετά προσπαθούσαν να το μαζέψουν»



Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο κ. Μιωνή, το δικαστικό σύστημα ήταν: Τουλουπάκη, Ντζούρας, Καλούδης, Παπαγγελόπουλος. «Έχω πει από την αρχή ότι η δράση της συμμορίας είχε τριπλό σκοπό: 1. το οικονομικό όφελος 2. το πολιτικό όφελος λόγω Παπασταύρου και 3. να σταματήσουν την ακτιβιστική μου δράση»

Δ. Μαρκόπουλος( ἐκ τῆς προανακριτικῆς ἐπιτροπῆς): Είπατε ότι έχετε στοιχεία για όσα μας καταθέτετε. Έχετε και ηχητικά ντοκουμέντα;

Σ. Μιωνής: Δεν υπάρχει λέξη που να σας έχω πει και να μην έχω αποδείξεις γι αυτό. Όποτε μου ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη θα τα καταθέσω

Δ. Μαρκόπουλος: Η κα Τουλουπάκη είχε εμπλοκή;

Σ. Μιωνής: Σοβαρά μιλάτε; Προφανώς. Βγάζει παράνομα εντάλαματα και όλα τα άλλα. Δεν συζητώ οτι η κα Τουλουπάκη ήταν μέλος αυτής της ομάδας. Είναι παιδί του Παπαγγελόπουλου και κολλητή της Παπαδάκου όπως η δεύτερη μου έχει πει.

επικράτησε ένταση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση και Σπύρο Λάππα να τον διακόπτουν και εκείνος να συμβουλεύεται τις σημειώσεις του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Προανακριτική Επιτροπή ο κ. Ι.Μπούγας δήλωσε: Αφήστε τον μάρτυρα να καταθέσει. Φαίνεται να μην θέλετε να καταθέσει.



οι καταγγελλόμενοι ως συμμορία είχαν στοχοποιήσει τον Σάμπυ Μιωνή, τον συνέταιρό του, Άγγελο Μεταξά, και το δικηγόρο τους, Σταύρο Παπασταύρου τους οποίους παρουσίαζαν μαζί με την εταιρία CMA, ως εγκληματική οργάνωση που ξέπλενε μαύρο χρήμα που μάλιστα κατέληγε σε πολιτικά πρόσωπα.

Η CMA είχε πουληθεί το 2006 από τον κ. Μιωνή και κ. Μεταξά στον ελβετικό τραπεζικό όμιλο «EFG International» συμφερόντων Λάτση και είχε στο Advisory Board της τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ehud Barak. Αυτήν την εταιρία την παρουσίασαν ως εγκληματική οργάνωση

• Ο Μιωνής κατέθεσε ότι όλα αυτά έγιναν, προκειμένου να τους αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό και επειδή ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν συνεργάτης του Σαμαρά. Όπως χαρακτηριστικά είπε, πούλησε ο Παπαγγελόπουλος στην Κυβέρνηση Τσίπρα ένα παραμύθι με δράκους έναν πλούσιο Εβραίο και έναν Παπασταύρου, συνεργάτη του Σαμαρά.
...
• Κατέθεσε, επίσης, έκθεση ενός από τους κορυφαίους παγκοσμίως ακαδημαϊκούς στην καταπολέμηση της διαφθοράς, τον Luis Moreno Ocampo, τον πρώτο Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, στην Ελλάδα, υπήρχε ένα δίκτυο δημόσιων λειτουργών με επικεφαλής τον κ. Παπαγγελόπουλο που είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Μιωνής να αποτελέσει στόχο μιας σειράς αβάσιμων ποινικών διαδικασιών.(ἀπό ἐδῶ)

Καί τί εἶπε σχετικῶς ὁ συριζα : 


Η συνάντηση στην οποία αναφέρεται ο κ. Μιωνής έλαβε χώρα κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης.Ο ισχυρισμός λοιπόν, ότι εκβιάστηκε σε συνάντηση την οποία ο ίδιος επιθυμούσε διακαώς και η ισραηλινή κυβέρνηση ζήτησε να γίνει καθίσταται ασόβαρος, ενώ οι δήθεν μίζες παραδέχθηκε ότι τελικά δεν ήταν μίζες αλλά εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ δύο ιδιωτών.(ἀπό ἐδῶ)

Νά πῶ,τά συμπεράσματα δικά σας.προσθέτοντας μόνον πώς καί στήν περίπτωσιν τοῦ Κροάτη Εἰσαγγελέως ἡ ἄλλη πλευρά δήλωσε καί ἐκείνη,ὅπως ὁ Μιωνῆ,πώς ἔχει καταγεγραμμένα ντοκουμέντα...! 

Ἐπίσης κάτι πολύ σημαντικόν καί δέν καταλαβαίνω γιά ποιόν λόγο νά πρέπῃ κάποιος πού θεωρεῖ τόν ἑαυτό του ἀθῶο καί μάλιστα μέ τέτοια στοιχεῖα (ὅπως λέει) νά τό χρησιμοποιήσῃ.Καί ἐννοῶ τήν ἔκθεσιν τοῦ πρώτου Γενικοῦ Εἰσαγγελέως τοῦ Δικαστηρίου τῆς Χάγης ἑνός «από τους κορυφαίους παγκοσμίως ακαδημαϊκούς στην καταπολέμηση της διαφθοράς» ! Πρός τί,αὐτό ἀλήθεια; 

Ἐν κατακλείδι,ὅλο αὐτό δέν ἀπέχει πολύ ἀπό περίεργες συμπτώσεις νά εἶναι καί τό νέο «παιχνίδι» τοῦ Συστήματος ἤ ὄχι ...; 


Υ.Γ. Μετά τίς καταγγελίες Μιωνῆ,ἡ δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου ἔκανε δήλωσιν τήν ὁποία μπορεῖτε νά διαβάσετε καί νά βγάλετε τά συμπεράσματά σας...

Δήλωση της Γιάννας Παπαδάκου για τις καταγγελίες του Σάμπυ Μιωνή



Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου