" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

6 Φεβρουαρίου 1934 οἱ Ἑβραῖοι καί ἡ Στοά αἱματοκύλισαν τό Παρίσι



Το μεγαλύτερο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της προπολεμικής Γαλλίας, , η υπόθεση Σταβιτσκί, είχε δυο δολοφονίες, 17 νεκρούς σε διαδηλώσεις, μια παραίτηση πρωθυπουργού και 2 υπουργών, και κόστισε 50 εκ. σημερινά ευρώ στον γαλλικό λαό.

Στις 6 Φεβρουαρίου, νέα μεγάλη διαδήλωση της εξωκοινοβουλευτικής δεξιάς.40.000 παριζιάνοι στους δρόμους.Η αστυνομία χτυπάει στο ψαχνό.16 πολίτες νεκροί και ένας αστυνομικός. 2300 οι τραυματίες. Από αυτούς 695 ήταν στρατιωτικοί, 14 πυροσβέστες και 681 χωροφύλακες.Σφαγή ! (φωτό)
Η αγανάκτηση του κόσμου με το πολιτικό προσωπικό της Τρίτης Γαλλικής Δημοκρατίας, που ήταν συνασπισμός, «διεφθαρμένων κεντροαριστερών», «Κλεπτών», «Εβραίων» και «Μασόνων», οδήγησε σε ένα αυθόρμητο λαϊκό κίνημα που η αριστερά το αντιμετώπισε με σφαίρες και με συνθήματα , για «ξενοφοβία», (επειδή ο Σταβίτσκι ήταν Εβραίος μετανάστης από την Ουκρανία), για «μίσος κατά της μασονίας¨, (επειδή ο πρωθυπουργός Καμίλ Σοτάν ήταν μασόνος), και για αντικοινοβουλευτισμό. 

Στο Παρίσι, λίγο πριν το Κραχ της Νέας Υόρκης, το Νοέμβριο του 1928, αποκαλύφθηκε η μεγάλη χρηματιστηριακή απάτη μιας Εβραίας εκδότριας, της Μάρτι Χανάου , που κορόιδευε το επενδυτικό κοινό από το 1925, και η οποία έκλεψε τουλάχιστον 170.000.000 φράγκα «λαϊκών καταθέσεων».
Ένα χρόνο μετά, τον Νοέμβριο του 1929, ξέσπασε νέο τραπεζικό σκάνδαλο με τη δόλια χρεοκοπία της τράπεζας του εβραίου Αλμπέρ Ουστρίς, ο οποίος από το 1926 έκανε τρελά κέρδη σε βάρος των μικροεπενδυτών, με τη χειραγώγηση μιας «μετοχής φούσκας», ενός ορυχείου αργύρου στη Βολιβία.Σύμβουλος του απατεώνα ήταν ο μασόνος υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του Αντρέ Ταρντέ (André Tardieu), ο Ραούλ Περέ, ενώ και δύο υφυπουργοί.
Η κυβέρνηση, υπό το βάρος του σκανδάλου Περέ-Ουστρίς κατέρρευσε στις 4 Δεκεμβρίου 1930, και τέσσερις ριζοσπάστες βουλευτές παραπέμφθηκαν στο Ανώτατο δικαστήριο, αλλά αθωώθηκαν

Η «Μαύρη Πέμπτη» του 1929 προκάλεσε κύμα χρεοκοπιών Τραπεζών στη Γαλλία μεταξύ των οποίων και της Banque Nationale de Crédit, και της Bank Adam συμφερόντων του Ουστρίς. 

Η οικονομική , ηθική και κοινωνική κρίση του 1930, εκτός από την «εργατική τάξη» που έχασε την εργασία της, (από τους 273 000 άνεργους του 1932 το 1934 ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέβηκε στις 340 000) , χτύπησε ιδιαίτερα τα μεσαία στρώματα τους παραδοσιακούς υποστηρικτές του Ριζοσπαστικού και του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που έχασαν τις καταθέσεις τους, τις οικονομίες τους και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που τους πούλαγαν οι ιουδαϊκές ασφαλιστικές εταιρείες...

Διαβᾶστε ὁλόκληρο τό θέμα,ἐδῶ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου