" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Ὁ Ποῦτιν μέ τόν Βούτσιτς ὁλοκλήρωσαν τό ψηφιδωτό στόν μεγαλύτερο ναό τῶν Βαλκανίων !


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σέρβος ομόλογός του Αλεξάντερ Βούτσιτς παραβρέθηκαν στην τελετή ολοκλήρωσης του μωσαϊκού στον ορθόδοξο ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.

Ο Πούτιν εισήλθε στο ναό, άναψε ένα κερί και στην συνέχεια επιθεώρησε τις εργασίες στον εσωτερικό χώρο.

Ὁ Ναός τοῦ Ἁγίου Σάββα,στό Βελιγράδι,ὁ μεγαλύτερος τῶν Βαλκανίων καί ἕνας ἀπό τούς μεγαλύτερους στόν κόσμο ! 


Κατόπιν προτροπής του επικεφαλής Ρώσου αγιογράφου, μαζί με τον Βούτσιτς, πρόσθεσε τρεις λίθους στην εικόνα του Χριστού που θα δεσπόζει στον τρούλο του ναού.

Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει το έργο της εικονογράφησης του ναού με ψηφιδωτά, Νικολάι Μούχιν, αστειευόμενος προσκάλεσε τον Πούτιν να τον προσλάβει ως τεχνίτη του μωσαϊκού.

Απαντώντας του ο Ρώσος πρόεδρος τον ρώτησε γελώντας πότε είναι η επόμενη πληρωμή, τονίζοντας ωστόσο πως τέτοια πράγματα γίνονται πάντα αφιλοκερδώς.

Ο Άγιος Σάββας είναι ένας από τους μεγαλύτερους ορθόδοξους ναούς στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή φιλοτεχνείται ένα ψηφιδωτό το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Στην περιοχή γύρω από τον ναό είχαν συγκεντρωθεί περίπου 125.000 άνθρωποι, για να υποδεχτούν τον Ρώσο πρόεδρο.



Ἀπό :sputniknews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου