" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

31 Ιανουαρίου 1949. Ἡ 5η ὁλομέλεια τῆς Κ.Ε.τοῦ ΚΚΕ,στούς Ψαράδες τῶν ΠΡΕΣΠΩΝ, ἀναγνωρίζει ἀνεξάρτητο «Μακεδονικό κράτος» !


Στις 31 Ιανουαρίου 1949, «ολοκληρώθηκαν οι εργασίες» της διήμερης 5ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ που αναγνώρισε τον «Μακεδονικό λαό» όπως καριβώς έκαναν οι 153+1 προδότες που ψήφισαν την νέα Συμφωνία των Ψαράδων, όπως και ο Προκόπης που την υπέγραψε και την δημοσίευσε.

Η Συμφωνία ΝΑΤΟ-ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί υλοποίηση των αποφάσεων της 5ης Ολομέλειας που υποσχέθηκε ότι, «ο Μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει».

Η 5η Ολομέλεια έγινε στην εκκλησία της Kοίμησης της Θεοτόκου στους Ψαράδες της Πρέσπας η 5η Ολομέλεια . Ξεκίνησε στις 30 Ιανουαρίου. Πήραν μέρος 26 τακτικά και αναπληρωματικά μέλη.

 Ανάμεσά τους, Νίκος Ζαχαριάδης, Β. Μπαρτζιώτας,

Φωτογραφία απάτη που τράβηξε ο Πέτρος Ρούσος με φόντο το Χιόνι για να λένε ότι δήθεν η Ολομέλεια έγινε  στο βουνό
 Ανάμεσά τους, Νίκος Ζαχαριάδης, Β. Μπαρτζιώτας, Π. Δανιηλίδης, Π. Σινάκος, Κ. Καραγιώργης, Μ. Πορφυρογένης, Δ. Βλαντάς, Π. Μαυρομμάτης, Ι. Ιωαννίδης, Κ. Λουλές, Χ. Χατζηβασιλείου, Α. Γκρόζος, Λ. Στρίγγος, Γ. Ερυθριάδης, Πέτρος Ρούσος, Γιώργης Βοντίτσιος – Γούσιας, Βαγγέλης Βασβανάς, Βασίλης Κοτσάβρας, Κώστας Κολιγιάννης, Χαρίλαος Φλωράκης, Στέφανος Γκιουζέλης, Αλέγρα Καπέτα .  (Τους άλλους δεν τους ξέρω).

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην εβραία Κομμουνίστρια  Αλέγρα Φελούς**, που ήταν σύζυγος   του Εβραίου βιομηχάνου του Βόλου Ραφαήλ Καπέτα και εξελέγη στην ΚΕ του ΚΚΕ στο 7ο Συνεδριο ως Αλέγρα Καπέτα. Μετά την λήξη του Συμμοριτοπολέμου κατέφυγε στην Ανατολική Γερμανία .
Στη σύνθεση της 3ης Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ (1950), που στοίχισε τη ζωή του Κώστα Καραγιώργη, συμμετείχε ως Αλέγρα Καπέτα-Σκύφτη. Το 1968 με την  διάσπαση ακολούθησε το ΚΚΕεσωτερικού. Δηλαδή ήταν ΣΥΡΙΖΑ*.

Το δεύτερο θέμα στην ημερήσια διάταξη της 5ης Ολομέλειας αφορούσε στην πλατφόρμα του Μάρκου  Βαφειάδη. Η Ολομέλεια πήρε απόφαση να τον καθαιρέσει από το ΠΓ, από την ΚΕ και να τον διαγράψει από μέλος του Κόμματος.


ο Ζαχαριάδης υποσχέθηκε στον «μακεδονικό λαό», «εθνική αποκατάσταση», με τη δημιουργία ανεξάρτητου «Μακεδονικού Κράτους»
Στην 5η Ολομέλεια, που διαπίστωσε ότι, «οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται επικεφαλής στην πάλη του λαού τους» και υποσχέθηκε ότι «ο Μακεδονικός λαός της Μακεδονίας του Αιγαίου , θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει», ο Ζαχαριάδης έριξε το σύνθημα της αυτοδιάθεσης των Μακεδόνων πού ζούσαν στην Ελλάδα και υποσχέθηκε στον «μακεδονικό λαό», «εθνική αποκατάσταση», με τη δημιουργία ανεξάρτητου «Μακεδονικού Κράτους». 

Μετά την προδοτική 5η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ που έγινε στο χωριό Ψαράδες, της Πρέσπας, έγινε ανασχηματισμός της «κυβέρνησης του Βουνού» και μπήκαν οι ΝΟΦίτες, Πασκάλ Μητρόφσκυ, Σταύρο Γκότσεφ και Βαγγέλι ή Γκέλο Κόϊτσεφ.

 Αυτοί είναι οι «πατριωτικοί» αγώνες των Αριστερών Διεθνιστών.

 Η κατάπτυστη απόφαση της 5ης Ολομέλειας έλεγε ότι «στη Βόρεια Ελλάδα, ο Μακεδονικός λαός τα ‘δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με ηρωισμό και αυτοθυσία, που προκαλούν τον θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο Μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να τη αποκτήσει. Οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού τους».

Η 5η Ολομέλεια καθαίρεσε επίσης  τον Νίκο Ρουμελιώτη από αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ και τον διέγραψε από μέλος του Κόμματος σαν λιποτάκτη του κομμουνιστικού αγώνα, επειδή τον κυνήγαγε ο Φλωράκης μετά την αποτυχημένη επίθεση στον Πλάτανο της Φωκίδας το 1948 και καθαίρεσε από τακτικά μέλη της ΚΕ τους Θανάση Χατζή και Μήτσο Βατουσιανό και από αναπληρωματικά τους Μιχάλη Τσάντη και Φώκο Βέτα.

* Πολλοί Ισραηλίτες υπηρέτησαν στις ένοπλες συμμορίες του ΚΚΕ. 


Μωϋσῆς Πέσσαχ (φωτό)
Πρώτος ο Μωυσής Πέσσαχ ο ραβίνος της Θεσσαλίας γνωστός και ως ο ραβίνος του ΕΛΑΣ.Το ΚΚΕ τον ανέβασε μαζί με 650 Ισραηλίτες του Βόλου στο Πήλιο για να μην απελαθούν στην Πολωνία από τους Γερμανούς.
Λάζαρος Αζαριά υπεύθυνος Επιμελητείας για όλη την Θεσσαλία.Σάρα Γεσουά η «Σαρίκα»,Ντόρα Μπουρλά, ο «Ταρζάν», επιτελής της ΙΙ μερρχίας του ΕΛΑΣ , ο Ίντο Σίμσι,υπεύθυνος επιμελείας Ομάδος Μεραρχιών Στερεάς ,  ο Μωυσής Ματαθίας, οι ιατροί Εμμανουήλ Αρούχ και Αλβέρτος Κοέν στο υγειονομικό τμήμα του ΕΛΑΣ,ο  Ισαάκ Μωυσής διοικητής λόχου, ο Ιάκωβος Μπαλέστρα και ο  Μωρίς Φλωρεντίν του 16ου συντάγματος, ο Σαμουήλ Εσκινατζή εφ.ανθυπολοχαγός, που εφονεύθη ως διοικητής λόχου στα  Δεκεμβριανά.

Δελτίο τῶν 11

Σημειώσεις ἀπό Πελασγική :

**   Ἀλλέγρα Φελούς.Διαβᾶστε ἐδῶ(ἑβραϊκή σελίς),σχετικῶς. Ἀλλέγρα Καπέτα-Σκύφτη (ἀπό β΄γάμο,1945, μέ τόν ἱατρό Τάκη Σκύφτη ἀπό τόν Βόλο).

Ἀπό τήν ἴδια ἑβραϊκή σελίδα : ΑΝΤΑΡΤΟΜΑΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ἀπό ἀντάρτες/ισσες (καί ἑβραιόσπορους,ἀλοίμονο ! ) ἔβγαλε μπόλικους ἡ Θεσσαλία ! Ἀπό ἄλλους ἤρωες-πολεμιστές,σέ ἐθνικούς ἀγῶνες,σχετική στειρότης...Δέν μᾶς κάνει καθόλου ἐντύπωσι πού ἡ Θεσσαλία προσαρτήθη στήν ὑπόλοιπον Ἑλλάδα στά χαρτιά (Το συνέδριο του Βερολίνου και η ενσωμάτωση Θεσσαλίας και Άρτας στο Ελληνικό κράτος (1878-1881) καί χωρίς νά χυθῆ στάλα αἵματος ! 

«Στις 27 Μαρτίου 1949 ιδρύθηκε η «Κομμουνιστική Οργάνωση της Μακεδονίας του Αιγαίου» (ΚΟΕΜ), ως τμήμα του ΚΚΕ. Στην ιδρυτική Συνδιάσκεψη έλαβαν μέρος 163 Σλαβομακεδόνες κομμουνιστές, οι οποίοι και εξέλεξαν μία οργανωτική επιτροπή. Αποστολή της επιτροπής ήταν η σύγκληση μιας πανεθνικής συνδιάσκεψης για την εκλογή της ηγεσίας του κόμματος. Είναι σαφές ότι η ΚΟΕΜ αποτελούσε ένα αντίβαρο στο Κ.Κ. «Μακεδονίας». Στις 3 Απριλίου 1949 ανασχηματίστηκε η ΠΔΚ (Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση). Όπως είχε προαναγγελθεί, ο P. Mitrevski έγινε υπουργός Επισιτισμού, ο V. Kojicev μέλος του Ανώτατου Πολεμικού Συμβουλίου του Δ.Σ. και ο S. Kocev πρόεδρος της Διεύθυνσης Εθνικών Μειονοτήτων. Δηλαδή σε «Ελληνική» κυβέρνηση, συμμετείχαν 3 (!!!) σλάβοι»...

Διαβᾶστε ὁλόκληρο τό θέμα : Μία ἱστορία θά σᾶς πῶ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου