" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Τό ΚΚΕ ἀποφάσιζε : « θά σφαχτοῦν οἱ ἀντιδραστικοί μέχρι 7ης Γενεᾶς»




Η Πελοποννησιακή Κομματική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου 1944, στην Στρέζοβα (Δάφνη) Καλαβρύτων και εκεί δόθηκε η κομματική γραμμή και τα καθήκοντα των οργανώσεων. Στην Στρέζοβα δόθηκε η γραμμή ότι «θα σφαχτούν οι αντιδραστικού μέχρι 7ης Γενεάς».
Οι αποφάσεις αυτές υιοθετήθηκαν στη 10η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, που έγινε τον Ιανουάριο του 1944. Αμέσως μετά συνεδρίασαν οι Αχτίδες.
Η Αχτιδική Επιτροπή Αργολιδο-Κορινθίας συνεδρίασε στα Κιόγκια Στυμφαλίας. Εκεί, επαναλήφθηκε η γραμμή για σφαγές μέχρι 7ης Γενεάς και ζητήθηκε από τα μέλη της Αχτίδας να συντάξουν και να παραδώσουν στο Κόμμα λίστες με ονόματα των αντιδραστικών τους οποίους έπρεπε να γνωρίζει το κόμμα και σε δεδομένη στιγμή «να ξεβρομίσει ο τόπος». Η καθοδήγηση τόνισε στους αχτιδικούς ότι για τις δολοφονίες να φροντίζουν να εκτίθενται τα ΕΑΜικά μέλη και να προφυλάσσονται τα κομματικά μέλη. Αυτό διασταυρώνεται με την κατάθεση του εκτελεστή του Φενεού και απλού μέλους του Κόμματος Νικήτα Σαμαρτζή που κατεθεσε; «τας γενικάς κατευθύνσεις των συλλήψεων και εκτελέσεων είχε δώσει η Π.Ε.Ε.Α. ήτις έλεγε ότι πρέπει κάθε αντιδραστικός να εξοντώνεται και μάλιστα όλος ο συγγενικός κύκλος και μέχρις εβδόμης γενεάς»

Διαβᾶστε ὁλόκληρον τό ἄρθρο στό : Δελτίο τῶν 11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου