" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Νοέμβριος 1973 : Ἀνακοίνωσις τῆς Συντονιστικῆς Ἐπιτροπῆς Ἀγῶνα τοῦ Πολυτεχνείου


Δημοσιεύτηκε στό τεῦχος 8 τῆς παράνομης «Πανσπουδαστικῆς», τῆς ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ 
Η ανακοίνωση έλεγε: «Καταγγέλλουμε τη προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου τη Τετάρτη 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου οργανωμένων πρακτόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο των Ρουφογάλλη Καραγιαννόπουλου, με βάση τις εντολές του παραμερισμένου τώρα τέως πρωτοδικτάτορα Παπαδόπουλου και της αμερικανικής CIA με σκοπό να προβάλλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας γελοία και αναρχικά συνθήματα και συνθήματα που δεν εκφράζανε τη στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις».

Δεν ξέρω ποιος ήταν ο συντάκτης της, ουτε από ποιος «πέρασε» πριν δημοσιευτεί αλλά περιέγραψε τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν.

Όσοι βρίσκονταν στις συνελεύσεις  που έγιναν για να καταγγελθούν οι τρομοκρατικές άρσεις των αναβολών σπουδών θα θυμούνται την ξαφνική και οργανωμένη εμφάνιση των συνεργατών της ΚΥΠ και της Cia, της τροτσκιστικής «Μαμής» και των μαοϊκών της ΠΠΣΠ και της ΑΑΣΠΕ.

Και η ανακοίνωση τόνιζε:     

«Σαν Υπεύθυνη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Πολυτεχνείου καταγγέλλουμε σε όλο το σπουδαστικό κόσμο τη νεολαία και το λαό τις αφηνιασμένες προσπάθειες της χουντικής ΚΥΠ και των πληρωμένων πραχτόρων της να διαστρέψουν, από την αρχή της μεγαλειώδης εκδήλωσης μας του Πολυτεχνείου, τη πορεία και το περιεχόμενο της»..

Η ανακοίνωση δεν ήξερε τον Γκας που τον μάθαμε μετά , αλλά εξηγούσε σωστά ότι, επρόκειτο για μια «εξτρεμιστική  επαναστατικοαναρχικής εξέγερσης», οπως ακριβως έκανε το ΕΚΚΕ κατεβάζομντας τον Κόσμο από το Αιγάλεω στο Κέντρο και κάνοντας την επίθεση σστο Υπουργείο Δ.Τάξεως όπου άρχισε το μακελειό.  
 
Η ανακοίνωσης της Συντονιστικής εξηγούσε ότι το σενάριο γράφηκε,
«Για να μπορέσουν» «να ξαναχρησιμοποιήσουν το χιλιοτριμμένο πρόσχημα του επαπειλούμενου κοινωνικού καθεστώτος», για «να δικαιολογήσουν την επαναφορά του στρατιωτικού νόμου και το δυνάμωμα της αιματηρής τρομοκρατίας. Ενέργειες που οι Αμερικάνοι, η CIA και η χούντα είχαν από καιρό πάρει την απόφαση να επιβάλλουν», «απόφαση που ενισχυόταν σημαντικά και από την άσκημη τροπή που πήρε το Μεσανατολικό πρόβλημα για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού, και ειδικότερα του αμερικάνικου».

Απόλυτα σωστή ανάλυση αλλά οι οργανωμένοι  πράκτορες αμέσως την κατήγγειλαν και στο τέλος οι πράκτορες του Σόρος και της ουν τα χαζά παιδάκια ότι εκέινοι που έγραψαν την αλήθεια ησαν οι ¨χαφιοέδες» ενώ οι χαφιέδες ήσαν «επαναστάτες».

Εάν καταλάβουμε το σενάριο «εξτρεμιστική  επαναστατικοαναρχική εξέγερσης», θα καταλάβουμε και τη δράση των ελευθέρων σκοπευτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου