" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Διευθυντής τοῦ ΔΝΤ «μέσα» γιά πλαστογραφία/ὑπεξαίρεση-ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΟΥΣΑΝ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ

rato 

Πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ θα δικαστεί στην Ισπανία για υπεξαίρεση, φορολογική απάτη, ξέπλυμα κεφαλαίων και πλαστογραφία

Πρώην διευθυντής του ΔΝΤ από το 2004 έως το 2007, ο Ράτο αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για τις συνθήκες της εισόδου της Bankia στο χρηματιστήριο, καθώς και για φορολογική απάτη, ξέπλυμα κεφαλαίων και πλαστογραφία.


Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ροντρίγκο Ράτο θα δικαστεί στην Ισπανία για υπεξαίρεση κεφαλαίων από μια τράπεζα τα στελέχη της οποίας διέθεταν πιστωτικές κάρτες για απεριόριστες και χωρίς κανέναν έλεγχο δαπάνες, ανακοίνωσε σήμερα η δικαιοσύνη.

Δικαστής του Εθνικού Δικαστηρίου (Audiencia Nacional), που εκδικάζει κυρίως οικονομικές υποθέσεις, δέχθηκε τις συστάσεις της εισαγγελίας και αποφάσισε σήμερα να δικάσει τον Ράτο και 65 άλλα στελέχη της Bankia, διαδόχου του Caja Madrid, για «υπεξαίρεση κεφαλαίων». Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει οριστεί.

Οι 66 κατηγορούμενοι είναι πρώην διευθυντές και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Caja Madrid, ενός από τα ταμιευτήρια που συγχωνεύθηκε με έξι άλλα για να δημιουργηθεί η Bankia.
Όλοι τους είχαν από το 1999 έως το 2012 μια μη δηλωμένη πιστωτική κάρτα του Caja Madrid, με την οποία πλήρωναν, σύμφωνα με τον Τύπο, για προσωπικές δαπάνες, από σαφάρι στην Αφρική μέχρι αγορές κοσμημάτων.


Ο ίδιος ο Ράτο είχε ξοδέψει 44.217,47 ευρώ με την πιστωτική κάρτα του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Το σκάνδαλο αυτό, το οποίο ξέσπασε τον Ιανουάριο του 2015, είχε προκαλέσει την πτώση του 66χρονου Ροντρίγκο Ράτο, ο οποίος αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει το Λαϊκό Κόμμα (PP) του Μαριάνο Ραχόι, του οποίου ήταν ένας από τους στυλοβάτες.

Ο Ροντρίγκο Ράτο διηύθυνε το Caja Madrid και στη συνέχεια την Bankia από το 2010 έως το 2012, όταν η τράπεζα βρέθηκε σε κατάσταση οιονεί χρεοκοπίας, λιγότερο από έναν χρόνο μετά την είσοδό της στο χρηματιστήριο, και το κράτος αναγκάστηκε να την διασώσει.

Πρώην διευθυντής του ΔΝΤ από το 2004 έως το 2007, ο Ράτο αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για τις συνθήκες της εισόδου της Bankia στο χρηματιστήριο, καθώς και για φορολογική απάτη, ξέπλυμα κεφαλαίων και πλαστογραφία.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου