" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ; Διώκεται το "δεξί χερί" του Α.Τσίπρα ο Γ.Σταθάκης σε βαθμό κακουργήματος


Θέμα νομιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται μετά την παραπομπή με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος  ενός εκ των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ:
Συγκεκριμένα ο Γιώργος Σταθάκης (στο μέσον της φωτογραφίας) της ηγετικής ομάδας του κόμματος και "σκιώδης" υπουργός Οικονομικών, παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ από το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Η υπόθεση αφορά υπεξαιρέσεις και απώλειες εκατομμυρίων ευρώ στο Πανεπιστήμιο στο οποίο ο κ. Σταθάκης είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και αντιπρύτανης μέχρι την εκλογή του, τον Μάιο του 2012, ως βουλευτής Χανίων.
Η υπόθεση συνδέεται με τη διαχείριση κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης σε διάφορες χρονικές φάσεις που απλώνονται από το 1996 έως το 2004. Αρχικώς η κατηγορία στρεφόταν κατά 19 συνολικά ατόμων αλλά στη συνέχεια η ποινική δίωξη έπαυσε για δύο εξ αυτών λόγω πλημμεληματικού χαρακτήρα των αδικημάτων τους.
Εκτός του κ. Σταθάκη κατηγορούμενοι είναι ο νυν πρύτανης του Πανεπιστημίου Ευρ. Στεφάνου καθώς και οι Χρ. Νικολάου, Αλ. Καλοκαιρινός, Παν. Κωνσταντόπουλος, Μιχ. Ταρουδάκης, Ι. Μιμίδης, Χαρ. Σαββάκης, Σκ. Παπαιωάννου, Βασ. Καρδάσης, Νικ. Φαράκλας, Νικ. Ανάγνος, Ι. Αντωνιάδης, Γ. Τζιρίτας. Δημ. Κυρτάτας, Νικ. Μοσχονάς και Δημ. Πλουμίδης, οι περισσότεροι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Το θέμα έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα "Κυριακάτικη Δημοκρατία".
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ . Οι παρακάτω καθηγητές είναι συγκατηγορούμενοι του υπαρχηγού του Τσίπρα Γ. Σταθάκη

Ευρ. Στεφάνου

Αλέξης Καλοκαιρινός

Δημ. Κυρτάτας
Νικ. Μοσχονάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου