" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

« Τό στόμα τοῦ Κωλέττη κι᾿ὁ κ@λος τῆς μαϊμοῦς τήν ἴδια ἀξία ἔχουν »


Ακούγοντας σήμερα τον Σαμαρά στην Θεσσαλονίκη να λέει στον λόγο του τερατώδη ψέματα, όπως ένας Σαμαράς, που δεν έχει ηθικό φραγμό μπορεί να λέγει, θυμήθηκα τον
Κωλέττη. Τον άνθρωπο που χρημάτισε και πρωθυπουργός της Ελλάδος τον 19ον αιώνα. Ο άνθρωπος αυτός ήταν γιατρός στην αυλή του Αλή πασά.

Όταν ο Αλή εξοντώθηκε από τον Σουλτάνο, ο Κωλέτης κατέβηκε στη Πελοπόννησο και αμέσως αναμείχτηκε στην πολιτική. Δεν θα πω το ιστορικό του παρά μονάχα ότι με το δάνειο που πήρανε από την Αγγλία για να φτιάξουν τρείς φρεγάτες, έφτιαξαν μόνο μία, και τα υπόλοιπα χρήματα τα εξόδευσε ο Κωλέτης και αγόρασε πύργο στο Παρίσι και εγκατέστησε την ερωμένη του και την νόθο κόρη του. Αυτός ο άνθρωπος εκμαυλίζοντας τους πάντες με τα ψέματα του κατάφερνε να επιπλέει ( κάτι σαν τους σημερινούς). 

Ο Κωλέτης λοιπόν είχε πάντα στον ώμο του μία μικρή μαϊμού, που δεν την αποχωρίζονταν ποτέ. Η μαϊμού όμως είχε την συνήθεια να κλ@@@νει συνέχεια και με κρότο. Έτσι ενώ μίλαγε το αφεντικό της ,αυτή τον συνόδευε με τους δικούς της κανονιοβολισμούς. Ο Κανάρης από την άλλη ήταν ένας απλός και τίμιος άνθρωπος που του γυρίζανε τα έντερα ακούγοντας τις παπαριές του Κωλέττη. Δεν βάσταξε λοιπόν , και όταν τον ρωτήσανε τι γνώμη έχει για ένα λόγο που έβγαλε ο Κωλέττης , απάντησε: «Το στόμα του Κωλέττη και ο κώλος της μαϊμούς την ίδια αξία έχουνε».

Τώρα γιατί το θυμήθηκα ακούγοντας τον λόγο του Σαμαρά ; Τό γιατί μάλλον το υποπτεύεστε...!
- Π.Σ

Πηγή: zoopark.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου