" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ίμια 1996: Τιμή και Δόξα στους πεσόντες


Τιμή και Δόξα στους πεσόντες
Βαδίζουμε μόνοι. Στο δύσβατο μονοπάτι που εμείς οι ίδιοι, αυστηρά έχουμε χαράξει. Πλήρως αποκλεισμένοι από τα τυχοδιωκτικά, εκτρώματα των ΜΜΕ – δουλικά ενός κατάπτυστου πολιτικό-κοινωνικού συστήματος που ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση και που απομυζά μέρα με τη μέρα κάθε ίχνος εθνικής οντότητας και υπερηφάνειας.
Τρανό μα συνάμα τραγικό το παράδειγμα των Ιμίων. Εκεί όπου τρεις ηρωικοί Έλληνες αξιωματικοί έδωσαν τη ζωή τους στο βωμό της πατρίδος την ώρα που ο άβουλος υπηρέτης ξένων συμφερόντων και τότε πρωθυπουργός της χώρας ευχαριστούσε από το βήμα της βουλής την αμερικάνικη κυβέρνηση, βυθίζοντας έτσι στη ντροπή ολόκληρο το  ελληνικό έθνος. Την ίδια εκείνη μοιραία νύχτα λιγοστοί Συναγωνιστές μας έστεκαν έξω από τη βουλή ζητώντας το αυτονόητο. Δικαιοσύνη για τους νεκρούς μας. Η φωνή τους τότε σε λίγα αυτιά έφτασε. Λίγες συνειδήσεις άγγιξε.
Εκείνοι όμως οι λίγοι παρέμειναν πιστοί. Αμετακίνητοι. Οπλισμένοι με σιδερένια θέληση και ακατάβλητη προσήλωση στην Ιδέα. Τα χρόνια κύλησαν. Γεμάτα αγώνες, ιδέες, θυσίες. Και τώρα οι λίγοι δεν είναι πλέον μόνοι. Δίπλα τους στέκουν πολλές χιλιάδες νέοι συναγωνιστές που μοιράζονται την ίδια ατσαλένια θέληση, τα ίδια απαράβατα εθνικά ιδεώδη, την ίδια άσβεστη δίψα για απελευθέρωση από κάθε λογής ανθέλληνες δυνάστες και πληρωμένους τρομολάγνους που μαστίζουν αυτή τη γη 40 ολόκληρα χρόνια.
Πολλοί έχουν αφήσει –ηθελημένα ή μη- τη νύχτα εκείνη να περάσει στη λήθη. Εμείς όχι. Ποτέ! Θα είμαστε ξανά εκεί και φέτος. Όπως και κάθε χρόνο αυτή τη μέρα. Εκεί που η μνήμη και το καθήκον μας καλούν. 
Θα σταθούμε με δέος μπροστά στους πεσόντες. Για να δείξουμε ξανά σε όλους πως  η γη αυτή είναι ποτισμένη με αίμα ηρώων, με αίμα γενναίων με αίμα αληθινών Ελλήνων. Πως οι θυσίες τους αποτελούν φάρους φωτεινούς που υψώνονται περήφανοι πάνω από κάθε μίζερο συστημικό όργανο που επιδιώκει την απώλεια κάθε εθνικής συνείδησης. Θα πούμε το δικό μας ΟΧΙ σε όλους αυτούς που καπηλεύονται την ιστορική μας αλήθεια και μνήμη. Ας κάνουμε αυτή τη γη να τρέμει ξανά!

Για τη φυλή και το έθνος.
Ούτε βήμα πίσω.
Μέχρι τη νίκη!
 
Χρήστος Νάστος
Τ.Ο. Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου