" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις

Στην πλατεία Συντάγματος και στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη επέστρεψαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι προηγουμένως κατέλαβαν τα σκαλιά της Βουλής και φώναξαν συνθήματα όπως «παραιτήσου», εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης.

Στις 11:00 το πρωί ξεκίνησαν οι προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Αυτή την ώρα διαδηλωτές που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και μέλη Πρωτοβάθμιων Σωματείων βρίσκονται επί της Λ. Αμαλίας.

Το ραντεβού της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ  δόθηκε στην πλ. Συντάγματος. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν πάνω από 3.000 διαδηλωτές.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος, περίπου 5.000 μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων έδωσαν το «παρών» στο κάλεσμα για διαδήλωση, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην πλ. Ομονοίας, με πάνω από 8.000 μέλη. Η πορεία του ΠΑΜΕ προς το Σύνταγμα ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν τις 12:00 και οι διαδηλωτές έφθασαν στην πλατεία στις 12:15. Λίγα λεπτά πριν τις 13:00 η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε στις στήλες του Ολυμπίου Διός.

Κλειστοί παραμένουν αυτή την ώρα οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο», «Ευαγγελισμός».


Από : zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου