" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Επίθεση των Anonymous στην ιστοσέλιδα της Interpol

Κυβερνο-επίθεση από τους Anonymous δέχθηκε η ιστοσελίδα της Interpol, μετά την ανακοίνωση της αστυνομικής υπηρεσίας ότι προχώρησε στη σύλληψη 25 φερόμενων ως μελών της οργάνωσης των χακτιβιστών σε Ευρώπη και Νότιο Αμερική.

Η ιστοσελίδα τέθηκε εκτός λειτουργίας για λίγο τη Τρίτη τη στιγμή που υποστηρικτές των Anonymous σχολίαζαν στο διαδίκτυο ότι η Interpol στοχοποιήθηκε εξαιτίας των συλλήψεων σε Αργεντινή, Χιλή, Κολομβία και Ισπανία. Η ιστοσελίδα αποκαταστάθηκε σχεδόν αμέσως, ωστόσο «φόρτωνε» αργά.



 

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης «Operation Unmask», η οποία ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου έπειτα από μία σειρά συντονισμένων κυβερνο-επιθέσεων από τις τέσσερις αυτές χώρες κατά κυβερνητικών ιστοσελίδων.

Κατασχέθηκαν περίπου 250 αντικείμενα ηλεκτρονικού εξοπλισμού και κινητά τηλέφωνα σε περίπου 40 εγκαταστάσεις σε 15 πόλεις. Η Interpol κατάσχεσε ακόμη πιστωτικές κάρτες και μετρητά, στο πλαίσιο των ερευνών για τις πηγές χρηματοδότησης των παράνομων δραστηριοτήτων των χακτιβιστών. Οι ηλικίες των συλληφθέντων κυμαίνονται μεταξύ 17 και 40 χρόνων.

«Αυτή η επιχείρηση δείχνει ότι το έγκλημα στον κυβερνοχώρο έχει πραγματικές συνέπειες για όσους εμπλέκονται, και ότι το διαδίκτυο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως καταφύγιο για εγκληματικές δραστηριότητες, ανεξαρτήτως από που προέρχονται ή ποιον στοχεύουν» είπε ο Μπερντ Ρόσμπαχ, υπεύθυνος αστυνομικών υπηρεσιών της Interpol.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου