" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Χριστόφιας: "...από πλευράς Κυβέρνησης αναλαμβάνονται πλήρως οι ευθύνες που της αναλογούν..."

Θα αναληφθούν μέχρι το ανώτατο επίπεδο που είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πλήρως και απόλυτα οι ευθύνες, εκεί που υπάρχουν, για το τραγικό συμβάν στην Ναυτική Βάση ''Ευάγγελος Φλωράκης'', διαβεβαίωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, καλώντας παράλληλα ''όλους να χαμηλώσουν τους τόνους και οι όποιες δηλώσεις εμπάθειας να τερματιστούν''.
''Επειδή έγινε λόγος για απολογία στο διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι απολογίες της Κυβέρνησης και του Προέδρου για τα συμβάντα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες και είναι δεδομένες'', είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας σε δηλώσεις του, μετά το πέρας του μνημόσυνου των πεσόντων υπέρ της Δημοκρατίας κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία.

"Από εκεί και πέρα", συνέχισε, ''θέλω να καλέσω όλους να χαμηλώσουν τους τόνους και οι όποιες δηλώσεις εμπάθειας να τερματιστούν. Τώρα είναι ώρα προβληματισμού είναι ώρα ενότητας και κοινής δράσης για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες των τραγικών συμβάντων''.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ''από πλευράς Κυβέρνησης αναλαμβάνονται πλήρως οι ευθύνες που της αναλογούν αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στήνει λαϊκά δικαστήρια, να δικάζει και να καταδικάζει''.
''Υπάρχουν οι αρχές του κράτους, υπάρχουν οι θεσμοί οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και για να ερευνήσουν και για να αποδώσουν ευθύνες και εκεί που υπάρχουν μέχρι, όπως είπα, το ανώτατο επίπεδο και το ανώτατο επίπεδο είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - αφού θέλουν κάποιοι να το ακούσουν, να το ακούσουν - θα αναλάβουν πλήρως και απόλυτα τις ευθύνες τους'', πρόσθεσε.
Ομως, συνέχισε, ''δεν δέχομαι δίκες και καταδίκες ως να είμαστε ένα κράτος αναρχίας. Υπάρχει τάξη, υπάρχουν θεσμοί και πρέπει να σεβαστούμε τους θεσμούς''.
Ανέφερε ότι ''όταν οι θεσμοί δεν έγιναν σεβαστοί και προσπάθησαν ορισμένοι στις 15 Ιουλίου του 1974 να τους ανατρέψουν και να τους καταργήσουν να που φθάσαμε''.
''Κατά συνέπεια καλώ σε ενότητα, σε ψυχραιμία και λίγη καρτερικότητα και όλα θα μπουν στην θέση τους, όπως πρέπει και όπως αξίζει στους ανθρώπους οι οποίοι έχουν χαθεί, άδικα μεν αλλά έχουν χαθεί'', κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από : sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου